Idén eddig 3,6 százalékkal emelte a nyugdíjakat a kormány, és most Varga Mihály nyilatkozata alapján úgy tűnik, nem itt lesz a növekedés vége. 

Választási év: újabb nyugdíjemelésre készül a kormány
Fotó: MTI/Kálmándy Ferenc

Varga Mihály pénzügyminiszter az Origónak nyilatkozott, amely során a lap arról kérdezte, hogy az elszálló infláció miatt számíthatnak-e extra juttatásra az év végén a nyugdíjasok – írja a hvg.hu. Varga válasza így szólt:

Ha az éves infláció magasabb lesz 3,6 százaléknál, és jelenleg ez a legfrissebb számítások szerint igen valószínűnek tűnik, akkor novemberben újabb nyugdíjemelés és visszamenőleges kifizetés következik.

A miniszter az interjúban aztán persze felsorolta, hogy mennyit emelt eddig a kormány 2021-ben: év elején háromszázalékos nyugdíjemelés volt, majd júniusban 0,6 százalékos, amit az év elejére visszamenőleg egy összegben kifizettek. És ez még nem minden: novemberben lenne esedékes a nyugdíjprémium is, amit akkor folyósít az állam, ha a gazdasági növekedés túllépi a 3,5 százalékot. Varga szerint erre 50 milliárd forintot tettek félre az idei költségvetésből.

Orbán Viktor, miután bejelentette, hogy az 5,5 százalékos gazdasági növekedés elérésétől függően visszakaphatják a családosok az idén befizetett szja-t, többször is elmondta, hogy ez egy nagyon nehezen elérhető cél, komoly siker lesz a teljesülése. Ezt Varga lényegében cáfolta, hiszen állítása szerint a legújabb adatok arra engednek következtetni, hogy a második negyedévben 14 százaléknál is nagyobb lehet a magyar gazdaság növekedése, egész évben pedig 6,5 százalékkal bővülhet a GDP. 

Forrás: hvg.hu
Fotó: MTI/Kálmándy Ferenc

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Azért a HVG!- másként is cimezhetne. A kormány, amennyiben korrigálja!!! a nyugdijakat- nem emelés(az egy egészen más dolog), csak a törvényben előirtakat teljesiti. Miért kell ezt megtapsolni?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ócska propaganda duma! Valójában csak azt mondta el, hogy miről szól a vonatkozó törvény!!! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: egyébként:
Mityuka ennyire zokni vagy csak aljas?

Ha az éves infláció magasabb lesz 3,6 százaléknál – ez igencsak valószínű –, akkor novemberben újabb nyugdíjemelés jöhet

A párt üklének az origo.hu-nak adott interjút „Ha akarná, sem tudná elgáncsolni Brüsszel a magyar gazdaságot” címmel. S a cím nem véletlen rengeteg ócska hazugságot hordott össze.
De a legnagyobb pofátlansága, hogy azt is kijelentette, hogy: „A MAGYAR NYUGDÍJASOK UGYANIS NEM LEHETNEK KÁRVALLOTTJAI A KORONAVÍRUS OKOZTA GLOBÁLIS VÁLSÁGNAK”!!
Igen bőven sok, hogy az ő tudatlanságuknak, korrupciójuknak és direkt lopásainak a kárvallottjai!
Sőt még erre is rá tudott tenni egy lapáttal:
„Az év elején 3 százalékos nyugdíjemelés volt, de az infláció megugrott, így a kormány „különleges, szokatlan lépésre” szánta rá júniusban évközi nyugdíjemelést hajtott végre, megemelték a juttatásokat, a 0,6 százalékos növelést pedig az év elejére visszamenőleg egy összegben kifizették. Novemberben pedig újabb emelés jöhet ugyanis nagyon úgy fest, hogy az éves infláció magasabb lesz 3,6 százaléknál is (Varga Mihály szavai szerint ő már most 4,6-al számol, az MNB 5 felett), s ez a kifizetés is visszamenőleges lesz.”
Hic & nunc nem foglalkozom – már számos alkalommal okadatoltam – azzal a ténnyel, hogy „hivatalos” inflációs adatok fényévnyi távolságra vannak a valóságtól. Csupán emlékeztetnék néhány tényre.
A vonatkozó előírások szerint:
minden év elején emelni kell nyugdíjakat, a várható infláció mértékével! Tavaly ősszel már egyértelmű volt, hogy nyári hasra-ütés 3% jelentősen elmarad a legoptimistább várakozásoktól is.
minden év novemberében az első háromnegyedév tényadatai alapján visszamenőleg ki kell fizetni a különböztet!
Meg kell jegyezzem, hogy: ad „különleges, szokatlan lépés” valóban nem szokásos, de a módszere az sajnos a megszokott volt, lévén a hivatalos infláció is 4-nél lényegesen nagyobb volt!! =))
kereső
Azért a HVG!- másként is cimezhetne. A kormány, amennyiben korrigálja!!! a nyugdijakat- nem emelés(az egy egészen más dolog), csak a törvényben előirtakat teljesiti. Miért kell ezt megtapsolni?
rokker33
Aztaaa lesz abból még jövő tavaszig 200% os növekedés is ha a Fidesz azt akarja és az úgy is lesz xD xD Megy a beetetés minden birkának! Lesz krumpli szezon is kedves efftársakkkk, jó tavaszi krumpli csak egy X az ára nem drága!
Nessy
@kereső: Mert sokan nincsenek tisztába a törvényekkel! Eleve ez a nyugdíjhoz számolt maginfláció a legnagyobb kiszúrás a nyugdíjasokkal. Zömében pont az ő napi megélhetésükhöz szükséges dolgok vagy nincsenek beszámítva, vagy csak minimális "súllyal". Viszont a drága műszaki cikkek, jóval komolyabb súllyal kerülnek beszámításra. Akciós a LED tv, és olcsóbb lett a toronydaru, mindjárt alacsonyabb lesz az inflációs ráta.
nezelodo
Kicsit Pinokkiósra sikeredett az a fotó a főnökről, igy hát nem is töröm a fejem, mire költsem majd azt súlyos összeget, amit nekem szán az én bérből és kis fizetésből élő mini. elnököm. Azért eljátszom a gondolattal, ha havonta lenne választás akkor újra forgalomba hozná a lukas kétfillérest, hogy minden nyuggert el tudjon kápráztatni a nagyvonalú nyugdíjemeléssel?!
balos
A geci anyjukat!Mi hitelezzük meg a lopásukat?Remélem,hogy legalább 1 ilyen fideSSes titkárt kapok én is a kezem közé,mikor a felelőségre vonásra kerül a sor!Nem bántanám,de a pottyantósból addig nem jöhetne elő,amíg nem lesz üres a gödör!
tudode
Nem Gyurcsányozni kellene orrba, szájba, hanem kompenzálni a leszakadt nyugdíjakat, mivel több millió nyugdíjasnak köszönhetnék azt, hogy remélhetőleg már ajándékozzák meg bizalmukkal azokat, akik kénytelenek voltak/vannak megkoplalni a multat, és a jövendőt
.
----- Nyugdíjkorrekciós programot jelentett be Gyurcsány
hvg.hu/itthon/20050930nyugdijkorrekcio
.
Gyurcsány Ferenc volt kormányfő nem deKÁZOTT, hanem a bizonyos korosztályokra mikor rákerült a sor, maximum 10% nyugdíjemelésben részesültek, nem feltételes módban!
kereső
@Nessy: A törvény sem nyugdij emelésről!!!rendelkezik, hanem nyugdijak korrekciájáról.
tudode
Még annyit ahhoz, hogy a nyugdíjguru szerint
.
----- Elszegényednek a nyugdíjasok: az inflációs nyugdíjemelés mellékhatásait az árrobbanás közepette látjuk igazán
2021. 07. 09.
www.nyugdijguru.hu/nyugdij/oregsegi-nyugdij/elszegenyednek-a-nyugdijasok-az-inflacios-nyugdijemeles-melle
-------------------------
-
Az a nyugdíjas aki beveszi ezt a cumit is, megajándokozza ezt az egoista brancsot a kilenc hónap múlva ese3dékes voksával, meg is érdemli a nyomorát!
Nessy
@tudode: Az valahol a kormány szégyene, hogy olyan szegény nyugdíjasok vannak, különösen a régi TSZ nyugdíjasok, hgy a legcsekélyebb "ajándékért" kézcsókra járulnak Orbán elé!
Nessy
@Pegero: Hogy én kire bíznám a sorsomat, ahhoz nem tőled kérek tanácsot!
Nessy
@Pegero:Miután én is nyugdíjas vagyok, így érintett lennék a témában.
Nessy
@Pegero: Gratulálok! Ön nyert! :-)))
ómió
Megnyugtató, hogy nem egy Böszme-féle nyugdíjlenyulásra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok