Czukor József hivatalosan a terrorellenes együttműködés, a kétoldalú diplomáciai-biztonsági kapcsolatok elmélyítése miatt járt 2018 elején a közel-keleti államban.

A 444 cikke szerint 2018. február 13-án járt Izraelben Czukor József, Orbán Viktor miniszterelnök biztonsági és külpolitikai főtanácsadója, akit személyesen Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő fogadott. A cikk szerint hivatalosan a terrorellenes együttműködés, a kétoldalú diplomáciai-biztonsági kapcsolatok elmélyítéséről és egyéb, kétoldalú témákról volt szó a találkozón. A Direkt36 vasárnap napvilágot látott cikke szerint nem sokkal később kezdték el az izraeli NSO cég kémprogramjával, a Pegazussal tömegével célba venni a magyar telefonszámokat.

Véletlenek: miután Orbán biztonsági tanácsadója Izraelben járt, azután indult be Magyarországon a Pegazus kémprogram használata

Czukor József volt berlini nagykövet, miniszterelnöki főtanácsadó beszél Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter Világrend és Helmut Kohl volt német kancellár Aggodalom Európáért című könyve bemutatóján a 23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a Millenárison 2016. április 23-án. Fotó, címlapkép: MTI/Mohai Balázs

A tényfeltáró csapat a cikkében nem álltja, hogy Czukor tárgyalta volna le a kémszoftver beszerzését, de egy volt titkosszolgálati tiszt arról beszélt az újságíróknak, hogy tudomása szerint 2018 elejétől kezdték el használni a magyar szervek az említett programot. 

A 444 cikke szerint 2018 júniusában Orbán viszonozta a figyelmet és fogadta Netanjahu főtancsadóját, Meir Ben-Sabatot, aki a visegrádi országok és Izrael biztonságpolitikával foglalkozó főtanácsadóinak értekezletére érkezett Magyarországra.

Itt egyeztettek Orbán júliusban esedékes izraeli útjáról is, és ott volt Czukor is, aki pár hónap múlva a polgári hírszerzés (Információs Hivatal) vezetője lett. 

A lap megkereste a Külügyminisztériumot, ahonnan azt a választ kapták, hogy Czukor a kormányfő külpolitikai tanácsadójaként utazott Izraelbe, tehát sem feladata, sem pedig mandátuma nem volt arra, hogy bármilyen, a titkosszolgálatok működésével kapcsolatos kérdéseben tárgyalásokat folytasson. A külügy szerint az egyeztetés célja Orbán Viktor hivatalos izraeli látogatásának előkészítése volt, amelyet 2018. július 18-19-én tartottak meg. A magyarázatban még az is szerepel, hogy Czukort azért fogadták ilyen magas szinten, mert akkortájt Netanjahu nemcsak kormányfő, de külügyminiszter is volt. 

Czukor József a 444 cikke szerint

még a kommunista rendszerben kezdte pályafutását hírszerzőként, 1982-ben került belügyi állományba.

1986-ban a bécsi magyar nagykövetségre került, onnan két évvel később Németországba helyezték. 1993-ban a hírszerzésnél folytatta a pályafutását, de 1997-ben visszament Németországba, ahol Balázs Péter későbbi külügyminiszter első beosztottja volt. A cikk szerint

itt került jó viszonyba fideszes vezetőkkel, főleg Kövér Lászlóval.

Innen két évvel később Szlovéniába került nagykövetnek, állítólag nem viselték jól előző állomáshelyén a vezetők az okoskodó stílusát. 2009-ben tért vissza a külügybe, szakállamtitkárként  az európai uniós tagállamokkal fenntartott kétoldalú kapcsolatokért felelt. 

2010 után először berlini nagykövet lett, 2015-ben Orbán Viktor biztonsági és külpolitikai főtanácsadónak nevezte ki. 2018-ban a Fidesz nevezte ki az Információs Hivatal élére, ezt a posztot tavaly őszig töltötte be, azóta Svájcban nagykövet.

Forrás: 444.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A szoftvert a magyar kormány vásárolta. Senki más nem vásárolhatta. Ha a kormány utasítására történtek a kizárólag politikai okokra visszavezethető lehallgatások, akkor azért, ha a kormány tudta nélkül történtek, akkor meg azért hibás a kormány, Orbán Viktor, Varga Judit, Pintér Sándor külön is. És pont.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Ezután "tesztelték" illegálisan a szoftvert Magyarországon a bangladesi vevőnek?, bemutatva a hatékonyságot?
kereső
Ehhez képest az amerikai wateregate kismiska. Orbán tud "nagyot" alkotni, ha gazemberségről, lopásról van szó.
FL4K
Orbán főtanácsadója egy kommunista!
FL4K
(Magyarországon szocializmus volt, de eközben sok kommunista is volt - az vérbeli GECI fajta. Nos, ez a vérbeli GECI fajta, a Fideszben találta, látta meg a lehetőséget a tovább élesre - ennyit a Fideszről!)
Eladott Ország
A szoftvert a magyar kormány vásárolta. Senki más nem vásárolhatta. Ha a kormány utasítására történtek a kizárólag politikai okokra visszavezethető lehallgatások, akkor azért, ha a kormány tudta nélkül történtek, akkor meg azért hibás a kormány, Orbán Viktor, Varga Judit, Pintér Sándor külön is. És pont.
134.bátor
Nocsak! Megint egy volt komcsi " efftárs" ( Ómió!!) a fidesznek!!
Csizmás Kond
...akinek nincs takargatnivalója nem kell féljen hogy lehallgassák...
FL4K
@Csizmás Kond: 1113

Orbán fél a legjobban - mindentől és mindenkitől -, te paraszt!
justhpeter
Hosszú lesz az év, ha minden nap ráég valami Orbánra és a kormányára. Jövőre, ha ezt a sok szemetet el akarjuk távolítami a kukásautónak legalább kettőt kell fordulnia - ahogy ma látom óránként.
FL4K
Orbán csak addig bátor, amíg védik.
Amikor már nem védik, úgy fog szűkölni, sírni, nyáladzani, mint fiatalon, amikor az apja hülyére verte!
Aki Én
@Csizmás Kond: Nem mennél a f@szba ezekkel az ostoba népi bölcseletekkel?
Akkor minden rendben, a gazdád bolsi módszereivel minden ok? Lehallgatás rendben, ha a szeretett vezető teszi?
Egyébként nem ,,lehallgassák", hanem elhallgassál.
Csizmás Kond
@FL4K: ...és ezt pont egy gyogyós kell megállapítsa ?
ómió
Aha! Szóval, utána kellett belehazudnotok a köztudatba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.