A Telex a Pegasus-ügy kirobbanása után kért interjút Pintér Sándortól. De nem kaptak. 

Miközben durván dagad a lehallgatási botrány, a belügyminiszter közéleti elfoglaltságai miatt nem ér rá interjút adni

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Belügyminiszter úr közéleti elfoglaltságai, előre egyeztetett programjai nem teszik lehetővé, hogy az Önök rendelkezésre álljon

– írta a Telexnek a Belügyminisztérium sajtóosztálya, miután a Pegasus-ügy kirobbanása után interjút kért Pintér Sándortól.

A belügy ezek után elküldte a tárca álláspontját a lapnap, amelyben ismertetik, hogy

Magyarország demokratikus jogállam, s mint ilyen, minden személy esetében minden időben a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt és jár el. Magyarországon a leplezett eszközök alkalmazására feljogosított állami szerveket kormányzati és kormányzattól független intézmények rendszeresen ellenőrzik

A tárca közleményében két kérdést is feltett:

Vajon az Amerikai Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Németország, Franciaország kormányai milyen választ adnának a sajtóban felmerült kérdésekre? Megtudjuk-e valaha, hogy kinek – esetleg melyik titkosszolgálatnak – áll érdekében Magyarország pellengérre állítása?

Pintér hétfőn a Karmelitánál azt mondta a Telexnek, hogy nyilvánvalóan olyan kérdéseket tesznek fel neki, amelyeket a Nemzetbiztonsági Bizottság előtt nagyon szívesen meg tud válaszolni, zárt ülésen. Bár az ellenzéki politikusok összehívták a bizottságot, a Fidesz frakciója nem gondolta indokoltak az ülés megtartását.

A belügyminiszter tegnap Szél Bernadett kérdésére is reagált, és azt mondta, kész a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén is válaszolni, bár a Fidesz frakciója nem tartja indokoltnak annak összehívását.

A magyar nemzetbiztonsági szolgálatok nem folytatnak illegális megfigyelést, a leplezett eszközök alkalmazására feljogosított állami szerveket pedig kormányzati és kormányzattól független intézmények rendszeresen ellenőrzik

– írta még hétfőn Pintér Sándor belügyminiszter az MTI-n megjelent közleményében.

Pintér Szél Bernadett független országgyűlési képviselő írásos megkeresésére reagált, aki arra volt kíváncsi, ki vásárolta meg a Pegasus izraeli kémszoftvert, és mely belügyi, vagy nemzetbiztonsági szervek vettek részt „az illegális megfigyelésekben”. 

A Direkt36 vasárnap írta meg, hogy évekkel ezelőtt elkezdték használni magyar célszemélyek ellen is az NSO nevű izraeli kibercég okostelefonok feltörésére alkalmas kémprogramját, a Pegasust. A célpontként kiválasztott emberek között voltak tényfeltáró újságírók, valamint médiacégeket is tulajdonló vagyonos üzletemberek, illetve az ő szűkebb környezetük is. Kutatásuk során arra utaló közvetett bizonyítékokat találtak, hogy a titkos megfigyelések mögött a magyar állami szervek állnak.

Forrás: Telex.hu, hvg.hu

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Most mit csináljon szegény?
Ha egyszer az a rengeteg munka és mind a nyakába, gyenge nyugdíjas vállaira szakad. És mindennel neki kell megbírkózni, hogy olyan sikeres legyen, mint az eddigiek.
Néro
Beszarás ! Olajos Sanya nem ér rá közéleti elfoglaltsága miatt. A tetves anyádat a fizetésedet felvenni ráérsz ?
csipetke
Persze hogy nem ér rá. Most fundálják ki a gazdájával,hogy a "Boldog Karácsonyt!" helyett erre mit mondjanak?
Bár nyilván ez az ügy durvább,de ameddig van poltpéter,és a többi csicska, attól tartok,ezt is megússzák. ( de azért reménykedünk,hogy nem)
134.bátor
Ez az egèsz földkereksègen csak nálunk,meg a diktatúrákban fordulhat elő!!!
csak úgy....
kaleta kukkolt a fidesz hallgatózik, ezeknek ebben rejlik az erejük!
FL4K
A vén geci piszkos zsaru szarik mindenre!
Senki ne tévedjen: Pintér Sándor EGY MOCSKOS ALJADÉK BŰNÖZŐ PISZKOS ZSARÚ !!!
ómió
"Dagad"? A bolsi hazugságcunami kulminál!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.