A magyar tanyavilágban tett látogatást Jakab Péter. A Jobbik elnöke egy 63 éves asszony portáján járt, vele beszélgetett a vidéki élet nehézségeiről – írta meg a 24.hu.

Az idős asszony elmesélte neki, hogy itt nőtt fel, de a helyzet még sosem volt annyira siralmas, mint most. Ennek egyik legfőbb oka a vízhiány, amit még Áder János államfő sem tudott megoldani, hiába beszél olyan sokat a környezetvédelem problémáiról, tette hozzá. Jakab szerint ez nem csoda, hiszen

Áder leginkább csak pecázni lép ki a Sándor-palotából.

A tanyatulajdonos néni konkrét megfejtéssel is szolgál: túlságosan becsatornázták a vidéket, megszűntek a tocsogók, így a víz nem tud megmaradni a földeken.

Ahogy a víz elpárolog, úgy párolognak el az emberek a tanyavilágból – köt át mondanivalója lényegére Jakab, majd kifejti, az Orbán-kormány a nagyüzemeket támogatja, ezzel szemben a Jobbik – kormányra kerülése esetén – a földet valóban megművelő kis és közepes családi vállalkozásokat segítené, ami döntő szerepet játszhatna az élelmiszer-infláció megfékezésében – fogalmaz a Jobbik-elnök a videóban.

A Facebookon megosztott videó mellé Jakab azt írta:

Ha a magyar föld a magyarnak teremne, és nem néhány ficsúrnak, ez az ország Kelet-Közép-Európa Svájca lehetne. A föld azé legyen, aki megműveli! Szabadságot és jólétet minden magyarnak!

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Az tény, hogy ami egykor "Európa éléskamrája" volt, ott ma semmi nincs. A "föld alapú támogatás" végleg tönkretette a mezőgazdaságot, állattenyésztést. Nem kell semmit tenni a földdel "új földesurainknak", mint évente felvenni a semmire a milliókat. Aki foglalkozott volna értelmes tevékenységgel a földeken, azoktól a bérletet elvették vagy a szegénységet kihasználva olcsón felvásárolták, állami támogatással. A fiatalok elmennek, az idősek kihalnak, és esszük az import kaját. Jöhet a hozsanna hívek!
Nessy
@Eladott Ország:Neki, nekik ez jár! Hogy szakadjon rájuk az ég!
Eladott Ország
" Lázárhoz köthető agrárcég éveken keresztül mintegy 3 milliárd forint uniós földalapú támogatást vett fel ő pedig most éppen kilépne az Unióból. smooth.edge1a.rtl.hu/cf516273-99ab-4efc-bb9b-02d5996b262d/ehir_160703_lazar_008b9a75-646c-4099-8aec-dd2cdb857d99.mp4
Hogy a sors iróniája teljes legyen: éppen a Lázár János vezette Miniszterelnökség hozta nyilvánosságra az 500 legtöbb támogatáshoz jutó magyar cég listáját. Mit ad Isten, ebben a rangsorban az előkelő 82. helyen a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt. áll, amely 2007 és 2015 között 3 034 827 737 (több, mint 3 milliárd) forint uniós pénznek volt képtelen nemet mondani. A cég legnagyobb tulajdonosa és igazgatója Gyapjas Károly, Lázár anyai nagybátyja. Lázár Jánosnak 2%-os tuajdonrésze van a cégben, 2001 és 2012 között igazgatósági tag is volt. A Gorzsai Zrt. nettó árbevétele tavaly 2 milliárd forint volt.
Lázárnak sem maradt más eszköze, mint az uszítás és a blöff. Magánemberként, kancelláriaminiszterként egyaránt. Az önző, mohó, mindent felzabáló, fosztogató, harácsoló nemzetállami elit egyik ideáltípusa. Akinek semmi keresnivalója nem lehetett volna haszonélvezőként az uniós pénzesláda körül, mégis könyékig nyúlt bele. És ő van megsértődve, ő nevez másokat szervilisnek. Még mindig van bőr a pofádon, Lázár János?!"
Nessy
@durbincs:Fárasztó vagy az unalomig ismételt ostoba szövegeiddel! Menj már végre szabadságra, ha már a józan eszed rég ott van!
vacsi
Úgy látszik, Jakabnak a "melósok" nem jöttek be, most a tanyavilágba jár koldulni (mármint szimpátiát, jövőbeli szavazatokat...)
jesz
nesze neked gazd'asszony!...ez egy teljesen normális tanya, ahol nem könnyű az élet. akik ilyen helyen születtek, nőttek, fel és öregedtek meg, azoknak ez a mindenük, ezt szeretik, e nélkül az életük egy fabatkát sem ér..

ez a látogató ha hadarva is, de felmondta a szavazathoz szükséges mondókát...a gazd'asszony okos nő, de hogy egy fél mondatot sem tudott volna visszamondani abból a sok okosságból, amit itt a reménybeli szavazójának elhadart a jelölt, az biztos...

ha valami csoda folytán "megválasztódna" ez a szépember, akkor sem lenne sem víz, sem jobb élet a tanyán..
kissé felnőttem
@vacsi: a KORMÁNYOD MEG UKRAJNÁRA KÖLTI A PÉNZT TUDJ MAJD ERRŐL IS KATA
NKF
Aki hisz ennek a kis buzinak,javaslom sürgősen keresse fel házi orvosát és kérdezze meg
gyógyszerészét!!Cavinton nem ártana!
f
nezelodo
Jakabnak meg kellene kérdezni, miért nem öntöznek a gazdák, főleg az Alföldön? Netán az adócsökkentés kormánya úgy "lecsökkentette" a vízjogi díjakat, hogy nem éri meg zöldséget stb termelni, és öntözni, hozzák csak a multik pl Algériából, Marokkóból, stb ki tudja milyen szermaradványokkal szennyezve!
ómió
A böszmei demagógia java már ráragadt Parizer efftársra! Az "előadáson" kéne még aljasítani!
magyar1
A szocializmusban a tsz-ek is adtak egy-egy darab földet az embereknek és ott megtermeltek minden zöldséget még a piacra is jutott. Ma már mindenki a multik csicskása akar lenni, nem foglalkoznak a kertekkel, legfeljebb fűnyírás erejéig. Nem éri meg mert tényleg hozzák a sok szart távoli országokból amit senki nem ellenőriz mivel permetezték, mit etetnek meg velünk.
A piacra sem viszik ki a felesleget mert ott meg kérik a gazdaképző tanfolyamról is a papírt meg ki tudja még mit, már nem elég a permetezési kiskönyv. Így akinek van pár gyümölcsfája ott rohad meg a termés rajta és vesszük a messzi távoli országok ki tudja miét.
Nessy
@nezelodo: A régi öntöző rendszereket leszerelték, amikor szétverték a TSz-t. A kisebb gazdaságokban már nem éri meg iyent működtetni. Arról nem beszélve, hogy ivóvíz áron kell kifizetni az öntözést. A másik probléma, hogy ma a föld akkor jövedelmez, ha megkapják új földesuraink a földalapú támogatás néha milliós összegét, és. kész. Ha termelne, az pénzbe és energiába kerülne.Ahogy végleg elöregszenek a kistelepülések, úgy szűkül a termelés, és eszünk, amit kapunk!
magyar1
@Nessy: Igazad van, a támogatás a legfőbb bevételük ebből élnek jól. Ha némelyik még foglalkozik is a földdel akkor meg még jobban.
Csizmás Kond
...szerintem lesz víz...ugyanis ez a Jakab már csak a vizsgát kell letegye az esőkérői igazolványára, annyit károgott, hogy akár vizet is fakaszthat.
Nessy
@Csizmás Kond:Ha továbbra is ivóvíz árát kell érte fizetni, nem éri meg! Azért hagyták abba sokan a zöldség termesztést, mert az víz igényes! Ma már az emberi munka is megfizethetetlen a mezőgazdaságban.
Csizmás Kond
@Nessy: Ha ivóvíz akkor az ára is az. Az is igaz, hogy a kutak amelyek ma szárazak csak felszíni vizek voltak de lehet ásni mélyebbet. A csatornázás meg szerintem hasznos dolog, ugyanis lasija a talajszennyezést.
...és munka...szerinted a mai fiatal miért nem akar itthon dolgozni ?...és ha a répaegyelésért egy tanyai annyit kéne adjon mint a német akkor mennyi lenne a bioizének nevezett répa a piacon ?...
Ez a Jakabhobort csak arra jó, hogy az embereket összezavarja, mert az ilyen logikátlan balfaszság amit csinál, hogy nincs talajvíz mert csatornáztak...hát enyhén szolva is agybaj.
Nessy
@Csizmás Kond: Ha elfogy a talajvíz, akkor fúrhatsz kutat, ha kapsz rá engedélyt a bányakapitányságtól, legfeljebb nem találsz! Vagy nyáron abban sem lesz víz.
Csizmás Kond
@Nessy: ...ha elfogy a víz...és abban Áder a hibás, akinek egyik állandó foglakozása a környezetvédelem ?
Amúgy nem fogy el a víz...és kutat is lehet ásni bizonyos mélységig bányakapítányság nélkül...
Nessy
@Csizmás Kond: Ásni lehet, legfeljebb nem lesz benne locsoláshoz elég víz. Balatonon ki lett próbálva még pár év tizede. Nekünk is fúrt kutunk volt, majd 40 méter..Igaz, a legnagyobb kánikulában is csak 13- 15 méterre kellett leereszteni a szivattyút.
Csizmás Kond
@Nessy: Ott ahol a csatornázás előtt tocsogók voltak közel van a talajvízszint...na de ez csak Jakabnak téma.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.