A Közép-Európában és a Balkánon élőknek úgy kell elérniük a nyugat-európai országok életszínvonalát, hogy – velük szemben – mindvégig előtérben tartják a kultúrát és a kereszténységet – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Mohácson.

Soltész elmondta – ebben vagyunk sokkal jobbak mint Nyugat-Európa
Fotó:MTI/Mónus Márton

Soltész Miklós a helyi, elsősorban szerb nemzetiségi diákok részvételével zajló népzenei táborban tett látogatásán kiemelte: fontos, hogy ápoljuk hagyományainkat, kultúránkat, mert látjuk:

Nyugat-Európa bár elérte gazdagságának határát, arra mégis képtelen volt, hogy ezzel párhuzamosan a kultúráját, a közösségeit és a kereszténységet is hasonlóan magas szintre emelje.

Felhívta a figyelmet arra, hogy napjainkban Nyugat-Európában az egyes nemzetek értékeit, hagyományait kultúráját igyekeznek háttérbe szorítani, míg a kereszténységet amolyan "múzeumi tárgyként" kezelik.

Vélekedése szerint a Közép-Európában és a Balkánon élőknek az a feladatuk, hogy életszínvonal és gazdaság tekintetében oly módon közelítsék meg vagy érjék el Nyugat-Európa országait, hogy közben nem követik el azok hibáit, s nem feledkeznek meg a kultúra, a kereszténység, a nemzet, a nemzetiségek és a hagyományok előtérben tartásáról.

E gondolatiságnak megfelelően a magyar kormány az országban élő nemzetiségeket is kiemelten támogatja, ennek részeként hagyományőrző kulturális eseményeik, táboraik megtartását idén 850 millió forinttal segítette – mondta az államtitkár.

Pávkovics Gábor (Fidesz-KDNP), Mohács polgármestere elmondta, hogy városukban évszázadok óta élnek együtt békességben magyarok, horvátok, szerbek és romák, a helyhatóság pedig évről évre jelentős támogatással segíti a nemzetiségi kultúra és a hagyományok ápolását.

Forrás: MTI
Címlapkép: MTI/Mónus Márton

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Fenemód kulturált keresztényként süllyed nyomorba az ország! Elmehetnének ebben a kánikulában szabadságra politikusaink! A hőmérséklettel arányosan növekszik az egyre zakkantabb szövegük!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Szerintem meg Soltész elvtárs menjen már a jó qrva anyjába a bandájával meg a szájbatekert kereszténységével együtt.
Mikor a kormány a nagy türk haveriság keretében feszt a (muszlim) azeriak seggét (is) nyalja, leszarva a Magyarországon élő keresztény örmény nemzetiséget (is), mégis miről hadovál ez az ütődött műkeresztény parazita, szarházi?! Ha már a kultúráról beszélünk, akkor lehet, hogy szerintük a kultúra kimerül abban, hogy a fehérvári huszárok meghágták a sok kislányt, meg a 2018-as választás megnyerése után elóbégatták azt a dalt. Mióta Semjénék a kereszténydemokraták Máriapócson nem sír, hanem zokog a szűz Mária.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/58814570_596877744125470_1855127822616494080_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=NqtMITQRLEcAX8d8yms&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=2c785d364077f71cf75c423015469902&oe=61265717
justhpeter
Három dologban biztos jobb a NER mint a nyugat: lopásban, csalásban, hazudozásban.
FL4K
@mágnes: tegnap, 18:40

Egy nullát lefelejtettél.
Toller Béla
Te farok, mikor jártál utoljára Nyugaton ? Olvasni se tucc, ahogyan kitűnik ...A képeket meg nem nézed meg elvből, mi ? Hogy állsz a szentképekkel ? Hallottál már valamelyik nagy nyugati képtárról, mesélt neked róluk valaki ? Vagy neked csak Pusztaszer...a Gellért-hegy ...orbán valaga ...
ómió
Pedig ők iszlamizációban is "vernek" bennünket!
nezelodo
@ómió: Miért nekik is vannak iszlamista barátaik? Az országaik vezetőjének közelébe költözött egy Európa szerte körözött arab, és valamelyik ország vezetőjének családtagjai üzleteltek is vele? Vagy valamelyik európai ország helyet adott a türk tanácsnak és az orosz kémbanknak? Vagy valamelyik EU-s vezető, Orbánon kívül koszorúzta-e Alijev apjának (és a hozzá hasonlók) síremlékét aki a SzU KB tagja volt? Vagy valamelyik EU-s vezető barátjának tekinti a török elnököt, aki az Iszlám Állammal üzletelt olaj ügyben? A baltás gyilkos eladását, (nem kiadás volt), ne is említsem.
A franciák marhaságát se keverd a hajdani gyarmatuk lakosainak adott állampolgárságát a migráció legalizálásával. Nem tanultak az angoloktól, ők is adtak állampolgárságot de beutazni az anyaországba csak vízummal lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.