Lázasan keresik a kínai Sinopharm vakcinával oltottak azt az oltóhelyet, ahol biztosan mRNS típusú, azaz Pfizer vagy Moderna vakcinához juthatnak – írta a Népszava a közösségi portálokon szerveződött koronavírus csoportokban zajló beszélgetések alapján.

A kínai vakcinával oltottak jelentkeztek eddig főleg harmadik oltásra, Pfizerre vadásznak

Fotó: ISHARA S. KODIKARA / AFP

Ugyanakkor nincsenek könnyű helyzetben, ugyanis a hivatalos eljárásrend szerint bármely vakcinára bármilyen másik beadható, így az oltópontra jelentkezők nem tudhatják előre, hogy a lefoglalt időpontban éppen mit adnak az odaérkezőknek. De azt sem tudni, mi történik akkor, ha a helyszínen visszautasítja valaki az orvos által ajánlott vakcinát. Ebben a helyzetben sokan nem jelentkeznek be, és a harmadik oltásra vágyók egymás között cserélgetik az információt arról, hova lehetne menni, ahol nem teszik ki magukat ilyen kockázatoknak.

A lap cikke szerint

a Kelen Kórház, mint oltópont vállalta, hogy beoltják mRNS vakcinával azokat a Sinopharmmal oltottakat, akiknek nincs mérhető mennyiségű antitestjük.

Kövesd Zsuzsanna, a Kelen Kórházat működtető cég vezetője azt mondta: augusztus 12-én kezdődnek náluk ezek az oltások, egyelőre 220 jelentkezőjük van, őket 3 nap alatt olthatják be.

Az ügyvezető közölte azt is, hogy megvizsgáltak mintegy 70 olyan sinopharmost is, akik előzőleg Romániában már megkapták harmadik oltást, a Pfizert, s valamennyiük esetében nagyon magas ellenanyag szintet mértek. Emiatt reméli azt, hogy érdemi védelmet válthat ki egy harmadikként adott mRNS oltás azoknál is, akiknél a Sinopharm egyáltalán nem működött. A Kelen Kórházban egyelőre csak a sinopharmosok harmadik oltását vállalják, a más vakcinával oltottakat csak akkor, ha hoznak leletet arról, hogy nem indult be náluk az ellenanyag termelés.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: ISHARA S. KODIKARA / AFP

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Képtelenek bármit is normálisan csinálni. Mért kell még mindig azon görcsölni egy Sinofarmosnak, hogy milyet kap harmadiknak? Nem lehetne egyből egy Pfizerrel megkínálni, ha már így át lett b@szva a kínaival?
peterkelemen
Csak a totál tudatlanok vadásznak oltásra. Menjenek csak már több ezren haltak meg és több, mint 100 ezer embernek van durva mellékhatása az összes mérgező covid vakcináknak. Van akinél egyből kijön. Van akinél napok-hetek múlva és lesznek akiknél évek múlva.
Néro
Nem köööö Pfuj-zer megmondta a Nagy Orr Bán . Tessenek tudomásul venni a Nemzeti Együttműködés Rendszarában.
Kézcsók kell meg éltetés mit nem értenek rajta ???
Néro
@Macskaszem: Szerintem is. A jó büdös...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.