A kormányközeli Alapjogokért Központ augusztus eleji közvélemény-kutatása eredményeit ismertetve közölte pénteken az MTI-vel, továbbra is elutasítják a magyarok a genderideológiát.

Alapjogokért Központ: Masszívan elutasítják a genderideológiát a magyarok
Fotó: Facebook

Azt írták:

a felmérésből kiderült, hogy a magyar társadalom masszív többsége elutasítja a biológiai nemek megkérdőjelezését.

A magyar emberek között egyre többen vélekednek úgy, hogy a születéskori nem az ember veleszületett tulajdonsága

- emelték ki.

Hozzátették:

míg korábban a választókorú népesség 69 százaléka, addig az augusztusi kutatás során már 71 százalék vélekedett így.

Azt is megjegyezték, hogy csökkent azok aránya, akik szerint a női vagy férfi nemiség egyéni döntés kérdése. Míg az áprilisi adatfelvételkor a válaszadók 22 százaléka volt azon az állásponton, hogy a nem csak egy társadalmi konstrukció, addig augusztusban már csak 17 százalékuk gondolta így.

Kitértek arra:

az országosan reprezentatív kutatás eredményei alapján az áprilisi 66-ról 68 százalékra nőtt azok száma, akik szerint csak két nem, női és férfi létezik. A válaszadóknak pedig csak 22 százaléka vélekedett úgy, hogy kettőnél több nem van. Tavasszal még az emberek közel negyede állította ezt, vagyis csökkent azok aránya, akik megkérdőjelezik a férfi és női nem hagyományos mivoltát

- mutattak rá.

A kutatás szerint az áprilisi adatokhoz képest tovább nőtt azoknak a száma, akik nem engedélyeznék kiskorú gyermekek esetében nemátalakító műtétek elvégzését. Tízből kilenc ember vélekedik úgy, hogy ezeket a beavatkozásokat nem szabad kiskorúakon végrehajtani, és csak a magyarok három százaléka van ezzel ellentétes véleményemen

- emelték ki.

A közleményben úgy fogalmaztak: a "józan ész erői" egyre szélesebb társadalmi támogatottsággal bírnak Magyarországon.

Forrás: MTI
Címlapkép: Facebook

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Pontosan Kövér, és Novák Katalin fogalmazzák meg elég gyakran a nők társadalmi szerepét a mai társadalomban. Ez a gender ideológia, tisztelt Alapjogokért központ! Nincs maguk közt olyan jogász, aki tanult is valamit a diplomájáért?? Akkor google a barátunk!
kereső
Ja , és nincs!! gender ideológia. Ez egy tudomány neve.
kereső
@Nessy: Igen kövér- a "kettes" személyi számmal rendelkezőkről szóló okfejtésével világosan elmondta, hogy a fideSS-nek mi a véleménye a nők társadalmi szerepvállalásáról, és észbeli képességeikről.
Toller Béla
Ennyire hülye kérdésfeltevésre még nem volt példa ! Igaz-e, hogy az acélgolyó leesik, ha elengedem ? És férfi vagy nő az acélgolyó ? A helyes válasz, a férfi golyó az férfi, a női meg női ! Persze, könnyen össze lehet őket téveszteni, mert néha eljátszanak ezzel ...
ómió
Akkor, ezért nem "szeressék" erről a népszavazást az efftársak!
vacsi
Ugyan árulja már el valaki, a férfin és nőn kívül milyen nem létezik még? Félig nő - félig férfi? Egyik sem? Félig ember, félig állat? Vagy mi a fene? Még elképzelésem sincs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.