A napi.hu számolt be róla, hogy mintegy 8,4 milliárd forintból valósulhat meg Zalaegerszegen a régió első lazacfarmja. A csúcstechnológiával működő halgazdaság alapítója a Zalmon Kft., valamint a cég mögött álló üzletember, Sagyibó Viktor, akiről Hadházy Ákos bejegyzése is szól.

Hadházy: "Börtön helyett 3 milliárd, ez önmagában is szép." – bemutatta követőinek a "Magyar Lazackirályt"
Fotó: Facebook / Hadházy

Sagyibó neve korábban a Microsoft Magyarország vállalati üzletágának igazgatójaként, majd a Miniszterelnökség miniszteri biztosaként vált ismertté.

A Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP) a Magyarország számára lehívható Európia Uniós forrásból mintegy 3 milliárd forintot biztosít a beruházás számára. A fennmaradó részt banki hitelekből és befektetői forrásokból finanszírozza majd a leendő üzemeltető, a Zalmon Kft.

- tudta meg a lap a cég tulajdonosától, Sagyibó Viktortól.

Hadházy Ákos közösségi oldalán megosztott bejegyzésében azt írja:

Ismerje meg Viktort ( Sagyibó), aki az elmúlt évtizedek egyik legjobban bizonyított korrupciós ügyének egyik főszereplője, de most ő lesz a Magyar Lazackirály.

Hadházy szerint az amerikai FBI kinyomozta, a Microsoft ezután elismerte, hogy horribilis kenőpénzeket juttattak magyar kormányzati embereknek. Az EU pénzből fizetett projektek szoftverbeszerzéseinél a kormàny nem a Microsoft Magyarországtól, hanem közvetítő cégektől vásárolt.

Ezek a cégek hatalmas kedvezményt kaptak, de a kormàny már az eredeti áron vásárolt tőlük, a különbözetet az FBI szerint a kormány tagjai kapták kenőpénzként. Ugyanez történt a horribilis áron végzett “terméktámogató” szakértői díjakkal. Az ügyben az OLAF is vizsgálatot indított és elvileg itthon is indult nyomozgatás.

- írta.

Viktor akkor a Microsoft Magyarország egyik vezetője volt , távoznia is kellett, de nem ütötte meg magát: először Lázár minisztériumába került, de Lázárral együtt neki is távoznia kellett. Most viszont elhűlve olvasom , hogy 3 milliárd (!) EU pénzt kapott egy LAZACFARMRA.

- tette hozzá a politikus.

Börtön helyett 3 milliárd, ez önmagában is szép. Amit viszont még általánosságban el kell mondani : a napi.hu cikke szerint a 3 milliárdos támogatás fejében összesen 26 fő foglalkoztatását vállalja. Ez azt jelenti, hogy MUNKAHELYENKÉNT 115 MILLIÓ EU PÉNZT AD A KORMÁNY A MICROSOFT BOTRÁNY EGYIK KULCSFIGURÁJÁNAK lazactermelésre.

- zárta bejegyzését.

Forrás: Facebook, Napi.hu
Címlapkép: Facebook / Hadházy

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
@sgl: Hadházy semmi újat nem fedezett fel. Ezt már Hofi is megmondta. Korrupció ott van, amiben nem vagyok benne.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sgl
milyen irígy ez a Hadházy nevű korrupció felfedezező.
mindig olyanról ír, amikor nem neki jutott pár közpénz milliárdocska.
érti ezt valaki?
o)))
lusta
@sgl: Hadházy semmi újat nem fedezett fel. Ezt már Hofi is megmondta. Korrupció ott van, amiben nem vagyok benne.
Les miserables
Nem értem ? Megyek a piacra és az egyik kofa 300 Ft-t kínálja a paradicsomot. A másik meg 500 Ft-t ..Nem kötelező,de nem is tilos vásárolni. bármelyiket. Tehát itt Hadházy magas SI faktorra van csak. Sárga Irigység !.
Pegero
Ákos!
Amíg te azon töröd a fejed, hogy kit hogyan próbálj bemószerolni, addig mások okosan beruháznak, embereknek adnak munkát és fejlesztik a gazdaságot!
Neked tudom ajánlani...
lh3.googleusercontent.com/proxy/J0fNe1Ufb_5NAb6fySa_qmjljy7w1cnO7HVAkKGc5s-6dS-nzfwaL7rQEcJEZtCECJsJ1bW3IX0c7OILtf0qLMuqXdTl0uls8k4RKs-Ab1Yvya3KMrrz
rokker33
Akkor már senki ne fektessen bele semmibe mert az már csak Fideszes tolvaj lehet ?!!Egyre pofátlanabb ez az Ákos gyerek jó lenne ha a pofából vissza venne kicsit,mert kezd unalmas lenni.Mészarossal és Tiborzal se jutott előre, pedig ők az igazi gengszterek és Orbánt se tudta még megvádolni semmivel!Szánalmas..
fűre lépni szabad
Az MSZP-nek már régen annyi, de amit most műveltek...
Bepereld Hadházyt?
De tényleg?!
Te kis geci Mszp-s Horváth Csaba (te cigány vagy? ha igen, simán agyonverlek- már vertem agyon cigányokat - és légkésezett a köcsög cigány... a Kurva anyád!)
fűre lépni szabad
Undorodom Horváth Csabától - ez a kőbunkó pont akkora paraszt, amilyennek látszik!

és láss csodát, ellenzéki vagyok
Mirabilis
@sgl: ma 18:30 Te ostoba fidesznyik: Hadházy irigy, vagy tényfeltáró?! Gondolkolkodj, ha még van agyad és nem mosta ki orbán.
fűre lépni szabad
Horváth Csaba egy bukott MSZP-s. Ezt vajon mikor veszi észre?

Elegük van az embereknek az MSZP-ből!
Nem tettetek semmit, amikor tehetettek volna, mert lusta disznók vagytok és valójában nem érdekel titeket az emberek sorsa - MSZP

Hadd hulljon a férgese!
Hulljon ki az MSZP !!!
fűre lépni szabad
Horváth Csaba eddig sem érdemelt semmi pozíciót, de ezután főleg nem!

Ha csak ránézek erre az emberre, hányhatnékom támad!

Undorodom Horváth Csabától!
Aki Én
@Les miserables: @Pegero: @rokker33: Ti ebből a történetből tényleg nem értettetek meg semmit?
Hadházy a bűnös és az irigy?
Ez annyira elkeserítő...
Shikari
Megint vakog ez a büdös zoknis szarzsák!
lusta
Kissé elkanyarodott a lényegtől a nagyérdemű. Térjünk szépen vissza a kőkemény valóságba.
Sanyibó szépen, 2-3 éven belül, bedönti a céget és a pénznek bottal lehet a nyomát ütni. Ő ugyanis, akár mit is mond, nem ért a lacazhoz. Ellenben ért a pénzszivattyú működtettéséhez. A vállalkozáásához a szakmai hátteret egy olyan ember, csapat adja, aki, akik még 5 köbméternél nagyobb buliban nem vettek részt és a lazacot is csak a boltból ismerik.
Így néz ki a pénzügyi és a szakamai háttere a vállalkozásnak.
ómió
Az "FBI kinyomozta", Hullaházy efftárs meg ráhazudta...!
rokker33
@Aki Én: ne gyere már megint ezzel s nem értetek semmit maszlaggal! Unalmas vagy már, találj ki valamit újat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.