Összegyűlt a 20 ezer ajánlása a budapesti főpolgármesternek, ám folytatják tovább az aláírásgyűjtést.

Hétfő este írta ki Facebook-oldalára Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, az MSZP és a Párbeszéd által támogatott ellenzéki miniszterelnök-jelölt, hogy az ellenzéki előválasztáson – melyre hétfőn indult el az ajánlásgyűjtés – már összeszedte a szükséges 20 ezer aláírást – írta meg a hvg.hu.

Előválasztás: Karácsony Gergely már összegyűjtötte a szükséges aláírásokat

Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

"Kollégáim jelzése alapján már hétfőn, kevesebb mint 24 óra alatt összegyűlt a szükséges 20 ezer aláírás, köszönöm, megtisztel a bizalom. Megyünk tovább, folytatjuk az aláírásgyűjtést is az utolsó lehetséges időpontig. A változás elkezdődött!"

- írta bejegyzésében Karácsony.

A cikk szerint a hétfőn kezdődött, és szeptember 6-ig tartó időszakban gyűjthetik az ellenzéki képviselő- és miniszterelnök-jelöltek az ajánlásokat: előbbieknek 400, utóbbiaknak 20 ezer aláírás szükségeltetik. Míg a képviselőválasztás egykörös lesz, addig a miniszterelnök-jelölteknek kétkörös lehet a verseny, ha az első körben egyiküknek sem lesz 50 százalékos, vagy annál nagyobb a támogatottsága.

Forrás: hvg.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Gratulálok! Győzzőn a jobbik :)
Le kell takarítani orbant es a fideSSt a politikai színpadról.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Gratulálok! Győzzőn a jobbik :)
Le kell takarítani orbant es a fideSSt a politikai színpadról.
Szevasztok
Én is aláirtam, hadd higgye,hogy rászavazok..
Pálinkás Pál
nos...azt hiszem orbán nyugodtan aludhat..ha ezt a zöld valamit akarják ME.-nek, akkor én még szavazni sem megyek el...nem kell az ugatás...gondolkodjon az ellenzék, főleg úgy ,hogy ez a seggszáj is azt ugatta ,nem akar indulni...karácsony hasonlóan undorító,nárcisztikus figura, mint a csúti korcs...csak ellenkező előjellel!!!
ómió
Hát, városvezetés helyett valamivel foglalkoznia is kell! A dugók - végtére is - már rég készek!
kereső
@Pálinkás Pál: Ezért fognak fideSS aktivisták részt venni az előválasztáson.
Pálinkás Pál
@kereső: nos..maga az előválasztás egy marhaság...semmit nem mutat meg,és nyűg az egész...pik-pak szét lehet trollkodni, főleg hogy online szavazás is van...és ne gyere az IP címekkel...annyit csinálok amennyit akarok
NKF
Egy nagy rakás az egész előfosás!Van már hét miniszterelnök jelölt!Amerikába,kettő!
Röhej az egész!Aki meg elhiszi,megérdemli!
kereső
@NKF: Láttad a Hegylakót? Na , itt is az lesz- "csak egy maradhat"!
rokker33
@Horizont: ma 9:12 Azt már karigeri magasról leszarja úgy mint Zuglót is leszarja már. Megy felfelé a ranglétrán, de csak a szart hagyta magaután mindenhol! Most őszintén ebben az emberben lehet bízni? Számomra csalódás! Csak Jakab!
rokker33
@Horizont: Igen Tarlós 100x jobb volt, mert legalább 9 évig szolgálta Budapestet, míg Karácsony már a második év után leakar lépni.Szerinted ez az embert érdekli, hogy mi lesz utána? Majd kiírnak egy új választást és lesz új főpolgármester.De számomra ez az ember egy hányinger és csak a hatalom érdekli meg a feljebb jutás, de Budapestért szart sem tett az elmúlt időszakban !Lehet hogy rosszabb lesz mint Orbán ! ??
Nyírfa
@kereső: 9.23

Igen. Megpróbálják befolyásolni az eredményt, hátha a leggyengébb láncszem - vagy, akit annak gondolnak - lesz a miniszterelnök-jelölt.
Nem tudom, lehet-e ellenőrizni a manipulációs kísérleteket.

Azért azt értékelném, ha a szándékuk visszafelé sülne el.
Nyírfa
@Horizont: 12.39

Igaz, hogy orbánnak hajbókolt , na de 9 évig! :)
Yoda69
@Horizont: Igy szurtak hatba a jobbikosok az osszefogast '18-ban. :(
Latod itt is mar vagy 3-an irtak akkor inkabb el se mennek szavazni, vagy sarlost favorizaljak.
Erthetetlen, hogy ertelmes emberek igy velekednek.
Azt kellene megerteni, tok mindegy hogy Karacsony nyer, vagy, Dobrev, vagy Jakab, esetleg Marki vagy Fekete.
Egy a lenyeg, est ezt kellene megerteni @rokker33: nak es @Pálinkás Pál: -nak akiket nagyon tisztelek, de neha egy 5 eves gyerek modjara velekednek : AKI NYER AZ ELOVALASZTASON AZ MOGE EGY EMBERKENT AZ EGESZ ELLENZEKNEK FEL KELL SORAKOZNI!
Csak igy lehet megdonteni orban diktaturajat.
Es azt se felejtsetek el, hogy ha nyer az ellenzek, akkor koalicios kormany fog alakulni, tehat minden partnak ott lesz a kuldottsege a kormanyban, es teljesen tok mindegy hogy hivjak a ME-ot. Egy demokraciaban ennek nem lehet nagy jelentosege.
Es a masik amiert nagyon kell az osszefogas, hogy nagy arannyal tudjon nyerni az ellenzek. Ami segitette a fideSSt az most epp az ellenzeket segitheti, hogy akar 2/3-os gyozelmet arasson. Ez kell ahhoz hogy orbant sittre lehessen vagni, es az ellopott ezer milliardokat vissza lehessen szerezni.
Nyírfa
@Horizont: 13.00

Megkeresem a cikket, amelyben abszolút jogi alapon, az Alaptörvényben foglaltak szerint van levezetve, hogy milyen vagyonokat lehet visszatéríteni az államkasszába.
kereső
Szabó Magda: "Hinni
Hinni szeretnék a kimondott szóban,
Hinni az emlékekben, egy régi fotóban.
Hinni szeretnék egy darabka kőben,
Egy száraz faágban,vagy épp zöldelőben.

Hinni szeretnék a könyv betűiben,
A madarak dalában, a tiszta levegőben,
Hinni a szóban, a segítő kézben,
Hinni szeretném, hogy van miben hinnem."

Üzenet az ellenzéki pártoknak- és különösen Karácsonynak.meg az mszp-nek.
solidedge
@Shikari: Épp ellenkezőleg. A Orbánék gyűlöletkampánya tette igen népszerűvé Karácsonyt. Csak így tovább, Orbánék csak fröcsögjék a gyűlöletet.
rokker33
@Horizont: Ez a baj veletek nem lehet vitatkozni mert csak az ellenzék jó senki más! Bekell bekéne látni, hogy Tarlóst érdekelte hogy mi folyik Budapesten ez a ripacs meg minden évben indul valamilyen pozícióért. Ha szerinted ez normális akkor tényleg nem érdemes vitatkozni mert veled nem lehet!
rokker33
@Horizont: Ja Budapest akkor jár jól ha Karácsony elmegy akkor legalább újra fejlődésnek indulhat a város! Őt nem érdekli, hogy milesz Budapesttel 22 után!Inkább átkellett volna adnia a szavazatait a többi ellenzéki miniszterelnök jelölteknek. Nagyobb szükségük lett volna rá ,Karácsony meg marad Budapest polgármestere!
rokker33
@Horizont: Számomra 2 ember jöhet szóba. Vagy Jakab Péter vagy Toroczkai!A többi ellenzék szóra sem érdemes!Orbánt elkell zavarni ez biztos és Tarlós annyiban volt jó hogy kormány közeli kulcs figura volt és ez nem biztos hogy rossz volt!Most Orbán bosszúja az egész fővárost érinti ezt nem vitatom, de Karácsony elbukott. Ha véletlenül ő lesz a miniszterelnök akkor is egy töketlen ember marad és Orbánnal szemben semmi esélye sem lesz, mert túl puhány Orbán meg agresszív!
rokker33
@Horizont: Mi bajod vele. Egy lepukkadt lusta cigányokkal teli putriból egy élhetőbb falut csinált és nem csak a magyaroknak, hanem a cigányoknak is dolgozni kell!Én örülnék, ha ő is indulna!
Yoda69
@Horizont: Helyes :)
Nalam Dobrev, Karacsony, Jakab a sorrend, de termeszetesen aki nyeri az elovalasztas arra fogom adni a voksom jovore.
Ezt minden demokratanak, aki vissza akarja allitani a Koztarsasagot es seggbe rugni a diktatort, igy kell tennie.

Dontson a tobbseg, es a tobbseg szava szent.
solidedge
@Shikari: Az utolsó felmérés szerint Karácsony pontosan Budapesten örvend nagy népszerűségnek. Természetesen sokan nem fognak rá szavazni, de ez most a kisebbség.
Clavigo
@Shikari: Te kire fogsz voksolni,,román migráncs ?
terlasz
20.000 aláírást nem nehéz összegyűjteni országosan. A végeredmény nem ezen múlik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.