Az elmúlt időszakban Afganisztánban történtek bebizonyították, milyen fontos a nemzeti haderő, a nemzeti öntudat, a nemzeti képesség megteremtése – írja az MTI, miután a honvédelmi miniszter az M1 csütörtök esti műsorában beszélt. 

Benkő az afgán válságról az M1-nek: bebizonyosodott, milyen fontos a nemzeti öntudatFotó: MTI/Kovács Tamás

Benkő Tibor felidézte: 2003 óta – amióta a magyar katonák részt vettek az afganisztáni műveletben – számos eredményt értek el, a többi között a tartományi újjáépítésben, az afgánoknak nyújtott egészségügyi segítségnyújtásban, az ország építésében. Kitért arra, hogy az afgán haderő felkészítésében és mentorálásában is értek el eredményeket, amelyek példát jelenthettek volna a jövőre nézve is.

A gond a honvédelmi miniszter szerint az lehetett, hogy a kivonulásról egy politikai döntés született, amely nem volt kellőképpen összehangolva a katonai képességekkel.

Elő kellett volna készíteni a kivonulást – hangsúlyozta Benkő Tibor, megjegyezve: „nem meglepő, hogy káosz alakult ki”.

Kiemelte, nem véletlenül mondja a magyar kormány, hogy modern, ütőképes haderőre van szükség, amelyhez jól kiképzett és felkészített, a hazája iránt elkötelezett, lojális katonákra van szükség. A hazájuk iránti tenni akarás, a lojalitás hiányzott az afgán katonákból, s ez okozta, hogy pillanatok alatt összeomlott a haderő – tette hozzá.

Benkő Tibor és Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka csütörtök délelőtt számolt be a Magyar Honvédség különleges műveleti csoportjának afganisztáni kimenekítési feladatairól. Akkor a miniszter elmondta: a magyar állampolgárok száz százalékát hazahozták, akikről tudomásuk volt és aki jelezte, hogy szeretne hazatérni. Velük együtt a magyar katonák összesen 540 embert – magyar, amerikai, osztrák és afgán állampolgárokat – hoztak el Afganisztánból.

Az M1-en Benkő Tibor leszögezte: Magyarország, a magyar kormány „magyar embereket soha nem fog hátrahagyni”.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Kovács Tamás

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Ha itt lenne becsület és nemzeti összefogás akkor ti eltünnétek a jó büdös fenébe, az egész fidesz és mocskos kormány, élén egy beteg sötét elmével...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gauntlet
A magyar kormányt le kéne tartóztatni ott helyben! Egy kleptokrata fasiszta bűnszervezet külföldi kapcsolatokkal!
Macskaszem
@Shikari: rágalmazás fidesz szokás. El lesztek számoltatva köcsögök.
Németh István
Az Orbánban , az Áderban, de a KORMÁNYBAN is felébredhetne a nemzeti önérzet és vele együtt a tettre készség!
Picsán rúgnák a kari-geri-feci-faszi fővárosi vezetést mint egy kártékony nemzet alázó vezetőt, és vele együtt a gyurcsányt, egyben > végre felelősségre vonnák a beismert hazudozásáért, a költségvetés meghamisításáért a nemzet polgárainak okozott károkért!
ómió
Pedig az efftársak az "internacionalista öntudatot építik", már 104 éve! "Lankadatlanul"! De sehogy nem jön össze!
Németh István
Sajnos ezeket a negatív véleményeket és a félreismerés tényét adja >> hogy a jelen kormány hagyja a mocskos ellenzéknek, amely köztudottan népellenség a gyűlöletkeltő a népet vegzáló banda ÉS mindennek ellenére nem tesz ellenük semmit, hagyja őket egyben hagyja magát maga-magát telibe szarni! Az ilyen kormány ez nem kormány, még akkor sem ha a néptől nem elvesz hanem ad - MERT ezek nem lopnak, ha lopnának nem tudnának adni, a gyurcsányék loptak és elvettek aztán nem is adtak, csak nemzeti adósságot amit a hülye polgár fizet vissza mert a még hülyébb kormány nem vonta felelősségre a geciket! Na ezért felelni kell!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.