Szijjártó Péter után Schmidt Mária kormánybiztos, a Terror Háza Múzeum főigazgatója is védelmébe vette az angolok elleni meccsen "majomkodó" magyar ultrákat.

Schmidt Mária megvédte a fociultrákat, és kiosztotta Boris Johnsont, aki "egy kis, széteső ország élén áll"
Fotó: Facebook/Schmidt Mária

Schmidt Mária Boris Johnsonhoz írt Facebook-bejegyzését azzal indítja, hogy megdöbbentette az az érzéketlen és a szokásos brit gyarmatosító attitűdről tanúbizonyságot tevő bejegyzése, ami elítéli a magyar drukkereket állítólagos rasszizmusukért. 

Mint írja, "a britek vendégként jöttek fővárosunkba, és egy olyan gesztussal hergelték a magyar szurkolókat, amit mi álságos pótcselekvésnek érzünk" – utalt itt a meccs előtti térdelésre.

Mi soha nem gyarmatosítottunk senkit. Ezért azt tanácsolom, hogy olyan országban térdelgessenek, ahol erre igény van

- üzente Schmidt a brit miniszterelnöknek.

Majd – mintha ennek köze lenne a mostani eseményekhez – sorolni kezdi, hogy mi mindent tettek a magyarok és a világ ellen a britek: Trianon, németek éheztetése, India gyarmatosítása stb.

Soha, ismétlem, soha nem fogjuk megbocsátani, hogy 1944 őszén egy sajtpapíron osztották fel Sztálinnal térségünket és toltak át minket Ázsiába!

- írja.

Végül a focit is megszakérti:

Az EB-döntőn a britek, ahogy évtizedek óta mindig, csürheként viselkedtek. Megvertek több szurkolót, 11-est hibázó feketebőrű focistáikat rasszista támadások érték. A meccsen jelenlevő Vilmos herceg és Ön sem gratulált a győztes olasz köztársasági elnöknek, ami igazán bunkó dolog. Ahogy az olasz himnusz kifütyülése is. Az eredményhirdetést a legyőzött angolok nem várták meg, és nem adták meg a tiszteletet a győztesnek. Londont a focidrukkerek összehányták, összevizelték, összeszemetelték. Áttörték a kordont, jegy nélkül nyomultak be, ráadásul pandémia idején, mindenfajta ellenőrzés nélkül. Úgy viselkedtek, ahogy szoktak. Azóta is várom, hogy milyen büntetést kapnak, mert minket persze példásan megreguláznak majd

- írja Schmidt Mária, majd jön a kegyelemdöfés:

Boris Johnson, maga egy kis, széteső ország élén áll. Törődjön bele és söprögessen a saját háza táján. Van mit

- hisztizett a 93 ezer négyzetkilométeres, nem egészen 10 milliós Magyarország politikusa a 242 ezer négyzetkilométeres, 66 milliós ország miniszterelnökének.

Forrás: Facebook/Schmidt Mária

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Csak előtte még egy kemény hangú szózatot intézett a Jonhsonnak: ""Mielőtt bántanád a magyarokat, előtte nézz a szemembe!"" Ami még határozottabbá tette az egyébként is borzasztó megfélemlítő erővel bíró Schmidti felszólítást.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.