Karácsony Gergely egy Facebook-videóban replikázott Czeglédy Csabának.

Ez történt: Budapesten elindult az elszámoltatásFotó: Karácsony Gergely/Facebook

A főpolgármester a szombathelyi előválasztási vita során került szóba, azonban mivel ő ott nem vett részt, most reagált az elhangzottakra egy Facebook-videóban. Első körben arra kért minden jelöltet, hogy ha valamiről nincs kellő információja, akkor ne tegyen „vaskos állításokat”.

Karácsony mindezt azután tartotta fontosnak kiemelni, hogy az említett vita során a DK helyi jelöltje, Czeglédy Csaba azt állította, hogy a főpolgármesteri választást követően Budapesten nem kezdődött elszámoltatás, nem volt feljelentés sem.

Karácsony szerint ez nemcsak, hogy furcsa állítás, de nem is igaz. Ezután sorolni kezdte, milyen ügyekben léptek eddig.

Ezek közé tartozik, hogy a Főtáv két nagyon súlyos ügyben is feljelentést tett, hűtlen kezelés és „tulajdonképpen adócsalás vétkében”. Karácsony szerint mindkét ügyben tart a nyomozás. A fővárosi városvezetés feljelentést tett a koalíciót adó négy párttal együtt a hármas metrók beszerzési ügyében is, amit Karácsony szerint „lepöckölt a rendőrség”. Emellett tart a nyomozás az elektronikus jegyrendszer ügyében is, amit ugyan az előző városvezetés tett meg, de a nyomozáshoz szükséges igazi anyagot a mostani állította össze, mint mondta, „óriási jogi munkával” – írja a hvg.hu.

Beazonosítottuk, hogy közel 8 milliárd forintot bukott a város

– állította a videóban Karácsony Gergely. 

A város ügyei mellett szót ejtett az előválasztásról is. Szerinte nagyon fontos, hogy a szavazók éljenek ezzel a lehetőséggel, „hogy visszaszerezzük ezt a hazát magunknak ebből a mostani rosszkedvéből. Legyen ez egy közös ünnepünk, hogy megváltoztatjuk a politikát”.

Forrás: hvg.hu
Fotó: Karácsony Gergely/Facebook

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ha valaki néha gondolkozik is, akkor ijesztő képet lát a jövőre nézve! Az állam vagyon nagyrészt kiszervezve alapítványokba, koncessziókba. Sok száz milliárdos, részben titkosított állami hitel felvétel. Államadósság az egekbe. Oktatás, egészségügy romokban, egyre növekvő szakember hiánnyal. Túlárazott, haveri kör által megvalósítandó látvány beruházások.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
@sgl: azért csak most tudsz a feljelentésekről, mert csak tegnap történtek ... hogy valamit felmutathasson az ígéretei közül
jancsipapa
@rokker33: Bár,amióta az angolját ( teljes joggal) szinte naponta a fejére olvassák ,figyelembe véve ,hogy valamikor tanult angolul és talán el is jutott kb. alapfokig ,ha csak egy kicsit is akart volna ,már egyészen jól beszélhetne . De nem , inkább terel,csúsztat ,hazudozik...
rokker33
@jancsipapa: Tarlós sem tudott angolul, de voltak tolmácsai ami nem baj egy főpolgármesternél, de aki miniszterelnöknek készül az tudjon már alapokon kommunikálni angolul minimum, de az se baj ha több nyelven is megszólal.Karácsony teljesen lejáratta magát hazudik beszél össze vissza, de inkább tanulni kéne, ha nem megyen vannak jó iskolák Budapesten,ahol fejleszthetné a tudását!Orbán is tud még ha hülyén hangzik ahogy mondja, de akkor is tud angolul!Alap egy iskolázott embernél ez a minimum alatti szint!
Néro
Tán el kéne mondani nap mint nap ha kérdezik ha nem , hogy indult.
Jobb lenne és ezt nem Czeglédy miatt írom.
Igen lapos és nem alapos a kommunikációja az indultnak.
ómió
A Lánchídon bukott 5 milliárdot is "nyomoztatod", Pubi? Vagy az a "visszaosztandó" a'la Kispest?
Toller Béla
Én - például - Czeglédí doktor indítványairól sem hallottam semmit sem ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.