Falus Ferenc szerint az elmúlt 10 napban megduplázódott a koronavírusos megbetegedések száma és egyre többen kerülnek kórházba – írja az atv.

Veszélyben az iskolák – amikor a hullák már az utcán fekszenek, akkor már késő megfogni a járványt
Kép: Pixabay

A szennyvízminták koronavírus koncentrációja is ezt jelzi: Budapesten, Győrben és Kaposváron növekedést mértek a szakemberek, míg csökkenés tapasztalható több budapesti agglomerációs településen, például Biatorbágyon, Szigetszentmiklóson vagy éppen, Budakeszin. Ugyanez a helyzet Kecskeméten, Pécsen és Szombathelyen.

Falus Ferenc úgy számol: 10 nap alatt megduplázódott a fertőzöttek száma, ezért elengedhetetlen lenne az oltás mellett a maszkhasználat és a távolságtartás.

Én ezt nagyon helytelennek tartom, hogy nincs központi utasítás. A járványt nem akkor kell megfogni, amikor a hullák már az utcán fekszenek, hanem az első megbetegedések után kell az intézkedéseket meghozni

– vélekedett a volt országos tiszti főorvos.

Úgy véli, nagy veszélyben vannak az iskolák is:

egyre több osztályban állnak át online oktatásra, hiszen elég egyetlen fertőzött a 10 napos kényszerszünet elrendelésére.

Forrás: atv.hu 
Címlapkép: Pixabay

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Nessy: Mindegy hányan kerülnek kórházba, ezt még megvárják, hiszen a vadászati kiállítás mindennél fontosabb. A sok beteg gyerek, felnőtt már jelzi mi várható, de a kiállítást még meg kell várni, ahogy az országos bulikat is. Bárki meghal eközben a vírustól, akkor nyugodtan ki lehet mondani: A fidesz egy gyilkos banda!!! Ezt ráadásul pont én mondom, aki ugye...De tudja mindenki szerintem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@division: 21:16 Hát, igen. Igazából költői kérdésnek szántam mert egyre többen sutyorogják, hogy erre megy a játék.
ómió
Falus efftársnak rég volt "vödörvízkúrája"?
division
@Gazella: Miből gondolod? Orvos vagy? Vizsgáltál vagy teszteltél bárkit is? Nem, szóval nem tudhatod.
kissé felnőttem
@ómió: rád is férne tán elvenne a náthádat is
ómió
@kissé felnőttem:Neki is csak az eszét vette el! A tiédet is így gyűjtötték be az efftársaid? Ezért tukmálnád rám? Ne "fáradj"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.