Az IDEA Intézet elemzője úgy látja, a kampány működik, egyre csökken azoknak a száma, akik a közvélemény-kutatások során bizonytalanok, vagy nem válaszolnak, amikor arról kérdezik őket, kire szavaznának. Közben az átlag politikafogyasztó ki van éhezve a vitákra – számolt be róla az atv.

Elemző: Orbán kiállhat vitázni az ellenzéki miniszterelnök-jelölttel
Kép:Facebook/Orbán Viktor

Vasali Zoltán az ATV Start című műsorában beszélt az IDEA Intézet legfrissebb kutatásáról. Elmondta, hogy az elmúlt három hónapban azt mérik, hogy a teljes népesség körében 38 százalékos támogatottság az ellenzéké, 39 százalékos támogatottság a Fideszé.

Jelenleg több millió ember lehet bizonytalan, akik inaktivitást mutatnak valamennyi közpolitikai kérdés esetében, és nehéz megtalálni azokat a témákat, amik megszólítják őket.

Nem véletlen, hogy a biztos pártválasztók között a Fidesz ennyire tudja tartani támogatottságát, mert intézkedéseivel megerősíti a saját bázisát

- fejtette ki Vasali Zoltán.

Az elmúlt hónapokban a DK és a Jobbik pozíciója is tartós, nincs változás, a Momentum az elmúlt hónaphoz képest pár százalékot esett, a Mi Hazánk és a Kétfarkú Kutya Párt pedig stabilan tartja a 3-3 százalékot, és csak utánuk jön a Párbeszéd és az LMP

- mondta az elemző.

Az ellenzéki miniszterelnök-vitákkal kapcsolatban az elemző azt mondta:

egy átlag politikafogyasztóban van erre egy kiéhezettség, és szerinte egyre nagyobb az esélye, hogy Orbán Viktor is rábólintson egy ilyenre a megválasztott ellenzéki miniszterelnök-jelölttel.

A Fidesz elkezdte a kampányt, és bár volt egy nyári szezon, amikor jó ideig nem láttuk mondjuk Jakab Pétert a miniszterelnökkel konfrontálódni, most ez visszatért.

Orbánnak az az érdeke, hogy azt bizonyítsa: a kormányzás gazdaságilag stabil

- jelentette ki.

Szerinte a következő hónapban mindenki arra számít, hogy a járvány negyedik hulláma megmutatja valódi arcát, ez pedig a kampány tematikáját is meg fogja határozni.

Forrás: atv.hu​
Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
orbán nem képes vitázni, ö csak nyomatja a híveknek a süketet! a fidesz szavazók olyanok mint a csipke rózsika csak fordítva!- ök a hercegüktöl alszanak be... :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sziszifusz
@ómió: 10:53
Hát bizony Orbán Viktor már akkor elkezdte a hazudozást, és azóta ebben a képességében sokat fejlődött.
Az amatőr szintről eljutott a nagymesteri szintre.
sgl
Kiemelem:

Egyetlen vitát sem nyert eddig, Horn és Megyó megverte, Gyurcsány lealáázta, Parlamentben sem tud vitázni, kényelmetlen dolgokra azonnal vörösödő és rángó fejjel, remegő kézben tartott pappérról válaszolgat, azonnal személyeskedik, jelzőz, hazudozik mohácsi vészt hozza fel bizonyítékul.
namihami
@NKF: Akkor viszont végképp érthetetlen, hogy egy ilyen igazi politikai zseni miért nem mer kiállni ellenük és lemosni őket a pályáról.
Csak nem a ""Gyurcsány-frász"" még mindig az oka? Ez egy életre beleégett és ezért kűzd vele és a rémálmai ellen állandóan. Persze, messziről és kizárólag a sajátjai előtt, hazai pályán. Ahol vagy nem kérdeznek (nem is mernének) vagy előre megkapja a ""váratlan"" kérdéseket. --aztán páncélautó és uccu---
Shikari
Ezekkel nincs miről vitázni, nem kell párbeszéd. A cincogó patkánnyal sem vitázik az ember. Ha van esze kikerüli az embert, ha nem akkor fel lesz rugva!
ómió
@Sziszifusz: Már Böszme efftársad "alakítását" is a "Zorbánra" hazudnád? "Jó efftárs" lehetsz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.