Az előválasztási részvétel napra és körzetekre lebontott adatai hatalmas különbségeket mutatnak Budapest és a nagyvárosok, valamint a sok apró településből álló körzetek között. Jakab Péter miniszterelnök-jelöltsége ezen múlhat.

Előzetes elemzés: Jakab Péter azért bukhatta el a miniszterelnök-jelölti előválasztást, mert vidéki hívei nem tudtak hol voksolni rá

Fotó: Facebook

A magas, a nyolcmilliós választókorú népesség nyolc százalékát kitevő előválasztási részvétel szép adat, összehasonlítva például a 2019-es főpolgármesteri előválasztás öt százalékával. (Olaszországban hét–kilenc százalék között szokott lenni.) – írja a Szabad Európa Rádió.

Sok településen egyáltalán nem vagy csak pár órán át lehetett szavazni. Ezek tipikusan azok az EVK-k, ahol a Jobbik elnöke erős, és ahol minél több szavazatot kellett volna gyűjtenie.

Egy névtelenséget kérő elemző szerint a Jobbik hibázott, amikor – hiába a szervező pártok erőforráshiánya – belement abba, hogy a számukra legerősebb kistelepüléses körzetekben ilyen kevés szavazási lehetőségük legyen az embereknek.

„Ha egy hatvan településes evk-ban hat helyen tudsz szavazni, nagyon nehéz mozgósítani a híveidet. Hiszen sokuknak egy másik településre vagy egyenesen a választókerületi központba kell elmenniük. Ott nincs szavazás, ahol Jakab választói vannak.

Lehet, hogy Jakab három megyében nagyon jól áll, és azok lakossága együtt ki is teszi Budapestét. De részvételben sokkal hátrébb vannak, tehát még három ilyen megyében kellene tarolnia.”

Forrás: www.szabadeuropa.hu

Címlapkép: Facebook

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
@inhuman: @inhuman: mert a maga rettenet 2 elemijétől + az 50IQ-jától a csilletöcskölés mellett csak ennyi telik ?
durbincs
@kula:Ez az a Jakabos ? a barnainges liberális náci fasiszta ? a jobbik pénzén rettenet megtollasodott Gyurcsany-csotány ?
durbincs
@csak húgy...: erre maga rögvest levizelte liberális barnainges náci bányás fajgörény társait ? a @Nessy: @namihami: ?@Horizont: nevű rettegő Ótvart ? +@CsipkeRózsa: -t a szörös ruzsős IQ-bajnok férfit ? +ez a @Havanagi: a bérköcög ?@Dr.Doktorovics trinitron dr.: a bukott bányacsotányok +@Klubtag: @Giovanni Alba: @kereső: @Pálinkafőző Rézüst: ?@dr. prédikátor: @tudode: @Nyírfa: @simmering73: @lampa laz: @Eladott Ország: @silber13: @Sámannus: ? Csilletöcskölő ? + a nyomi @gina: , @Gazella: @Rockxy: @nemkati: @fergeteg mege ez a béna @jesz: az alkesz ?
durbincs
@Eladott Ország: maga kiesett mert nyomi bérköcsögök nem mehetnek az ürbe ? ahogy @namihami: @human: @gina:?@CsipkeRózsa:@kissé felnőttem:@surdilloFUJT:@bakcsubakka: @szegfue:@Rockxy:@Nessy:@lusta:@inhuman: ?@Gazella: @nezelodo: @Macskaszem: @Gazella: @istván irén: @tudode: @Gauntlet: @RonaGyuri: @Qqberci: ?
durbincs
@Eladott Ország: maga kiesett mert nyomi bérköcsögök nem mehetnek az ürbe ? ahogy @namihami: @human: @gina:[email protected]@CsipkeRózsa:@kissé felnőttem:@surdilloFUJT:@bakcsubakka: @szegfue:@Rockxy:@Nessy:@lusta:@inhuman:?@Gazella: @nezelodo: @Macskaszem: @Gazella: @istván irén: @tudode: @Gauntlet: @RonaGyuri: @Qqberci:?@Emmersson71: @Peller Anikó: @Istenakinincsen:@simmering73:@sgl:@kula: @namihami: @csak húgy.: @jesz: ?
durbincs
@gina: Nesze Jakab ? most megkaptad ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.