Egyre inkább izzanak az indulatok az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért versengők között, de azok sem maradnak ki, akik az első forduló után kiestek. 

Fekete-Győr: Jakab Péter éppen győzelemhez próbálja segíteni Dobrev KlárátFotó: Jakab Péter/Facebook

Ahogyan mi is írtunk róla, a Jobbik elnöke, Jakab Péter ma egy Facebook-posztban fejtette ki, hogy miért nem tartja jó döntésnek – és taktikának – azt, ha Karácsony és Márki-Zay összefognak a DK-s Dobrev Klárával szemben. Erre hamar megérkezett a másik, első fordulóban kiesett politikus, a momentumos Fekete-Győr András válasza is. 

Facebook-posztban ment szembe Jakab álláspontjával:

Én ezzel nem értek egyet; éppen ellenkezőleg. Ahogy az RTL-vitában is elmondtam: aki tisztában van a magyar társadalom realitásaival, az pontosan tudja, hogy Dobrev Klárával van messze a legkevesebb esélyünk legyőzni a Fideszt és egy új Magyarországot felépíteni.

A második fordulóban arról kell döntenünk, hogy kinek van a legnagyobb esélye legyőzni Orbán Viktort 2022-ben. Arról kell döntenünk, hogy ki tudja megszólítani a legtöbb bizonytalant, és ki képes behozni a legtöbb új szavazót

– írja. Ezután részletezi, hogy milyen politikával sikerült mind Karácsonynak, mind Márki-Zaynak nyernie már a Fidesz ellen. 

Ha pedig egymás mellett állnak, mindkét szavazói réteggel bővülhet az ellenzéki együttműködés

– tette hozzá a Momentum elnöke.  A Jobbik-DK kapcsolatról, és Jakab Péter Dobrev Klárához való viszonyáról pedig szintén nem kertelve fogalmazott:

Biztos vagyok benne, hogy a Jobbik szavazói most elképedve nézik, hogy a DK és a Jobbik fél éve született barátsága abban csúcsosodik ki, hogy Jakab Péter éppen győzelemhez próbálja segíteni Dobrev Klárát.

De mind a momentumosok, mind a jobbikosok tudják: a kormányváltáshoz nem ez az út vezet, hanem a valódi változást akaró városi, vidéki, jobboldali, baloldali és bizonytalan szavazók szövetsége. Mindannyiunk szövetsége. Mi ebben hiszünk, és ezért dolgozunk minden erőnkkel a következő hetekben is

– zárja a gondolatait. 

Fotó: Jakab Péter/Facebook

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@KisTehen: Egy nő nem pártszineket visel, hanem, ami divatos, vagy jól áll az egyéniségéhez! Sokan meg amit találnak a szekrényben, vagy a kínai butikban! Ha nő vagy akkor tudod miről beszélek, ha meg férfi, akkor tájékozódj a hölgy ismerőseid körében.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@sgl: Mit csodálkozol ezen- hiszen erről szól az előválasztás második fordulója, sőt már az első is részben.Én már semmin nem csodálkozom: böngészem a választási térképeket: ott ahol simán nyert a jobbik- ott MZP jóval több szavazatot kapott MZP, mint Jakab. És most ugye mindenki dicsekszik- csak éppen arról nem szól a fáma, hogy több választókerületben úgy nyert a jelült, hogy nem is volt ellenfél, ill. úgy, hogy a dk-ssal szemben mindenki más támogatta az ellenjelöltet a versenyben- igy lett a momentumnak várakozáson felüli az eredménye Bpesten, igy lettek a pm-es jelöltek győzelmei,és az mszp-s jelöltek jó része. A dk meg legtöbb helyen egyedül.Na, de igy szép az élet- bár a 444! ebből azt szúrte le, hogy a dk. nem is teljesitett olyan jól.
kereső
@sgl: Semmi meglepő nincs ebben. Már az előválasztás indulásakor világos volt, hogy ez fog bekövetkezni- hiszen erre voltak jók a különböző összefogások, visszalépések. Nincs ezzel semmi baj, csak éppen ez nem fejezik ki a pártok tényleges támogatottságát. Más tészta Jakab és a jobbik helyzete. Ott érthetetlen dolgok történtek MZP javára- úgy is mondhatnám, hogy megmagyarázhatatlanok. Mondom eztén, akire aztán végképp nem mondható, hogy bármikor is jobbikos lett volna.

Az meg, hogy MZP tul.képpen arra épitette fel a kampányát, hogy Dobrevvel nem lehet győzni- az vastagon gyurcsányozás, holott Ő maga is elismerte Klára felkészültségét, szakmai tudását, kvalitásait. Mondjuk KG még ennyit sem tett. Dobrev meg hallgatott- és nagyon jól tette- , mintahogy Jakab Péter is. Ők ketten voltak azok, akik nem folytattak negativ kampányt.
Tul.képpen , ha megkérdeztek még eddig bárkit- senki nem tudott arra válaszolni, hogy mi GYF ősbűne, azon túl , hogy a csutival felmosta a padlót és legyőzte 2006-ban. Ez után jött a személyes orbán busszú. A mai napig kihat az ország életére- és ezt átveszi a többi ellenzéki párt is., akik legtöbbje éppen GYF ellen alakult anno, miközben simán szövetséget kötnek a kollaboráns mszp-vel. Ki érti ezt? Én nem.
koszpeko
@Béla333: neked tök mindegy, hogy ki lesz.
Még a fityisz is maradhatna tőled.
A Gyurcsány utálatod határtalan.
koszpeko
Ennek a három '' tökéletes'' politikusnak (K. G., M. Z. P., Fegyőr) rohadt ecetes a szőlő.
ómió
Bizony! Ha már bukta, legalább "alányalós" legyen!
kereső
@sgl: Tudod mi jutott eszembe? Volner-" meg fogják hekkelni az előválasztást". Megtették- kivédhetetlenül. Márki-ra leadott szavazatokkal, Jakab ellenében. megszervezték.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.