Itt vannak a Pandora-iratok. 

Befolyásos kormányközeli személyek elmúlt bő tíz éven át folytatott titkos céges üzelmeiről ír a Direkt36 legújabb tényfeltáró cikkében, amely a Telexen jelent meg, és egy nagyszabású, több millió kiszivárgott bizalmas üzleti dokumentumon alapuló nemzetközi újságírói projekt keretében készült.

Így nyúlnak le milliárdokat off-shore cégeken keresztül Rogán és Mészáros Lőrinc bizalmasai

MTI Fotó: Földi Imre

Rogán Antal egyik legközelebbi bizalmasaként ismertté vált Kertész Balázs ügyvéd például 2016 tavaszán vásárolt meg egy karibi offshore-céget, a korábban a Mészáros-birodalomban kulcsszerepet játszó Jászai Gellért pedig 2017-ben alapított három offshore céget azért, hogy azokon keresztül több milliárd forint értékű céges üzletrészeket birtokoljon.

A kiszivárgott adatok szerint Kertész Balázs mellett offshore területen üzletelt több olyan ember, akik bár politikai tisztséget nem viselnek, fontos szerepet töltenek, illetve töltöttek be az elmúlt évtizedben felépített kormányközeli gazdasági birodalomban.

- Jászai Gellért, a 4iG informatikai vállalat vezetője, korábban Mészáros Lőrinc cégbirodalmának egyik legfontosabb irányítója

- Nyerges Zsolt, az Orbán család régi ismerőse, korábban évekig Simicska Lajos jobbkeze volt

- Horváth László, kormányközeli vállalkozó, tiszteletbeli kazah konzul

A legnagyobb nemzetközi offshore adatszivárgás, az úgynevezett Pandora-iratok révén összesen 11,9 millió file szivárgott ki 14 olyan cégtől, amelyek offshore-cégek létrehozásával és működtetésével foglalkoznak. Az iratok feldolgozását az International Consortium of Investigative Journalists (Tényfeltáró Újságírók Nemzetközi Konzorciuma) nevű hálózat koordinálta. A nyomozáson világszerte több mint 600 újságíró dolgozott 150 szerkesztőségből, a projekt egyedüli magyar résztvevője a Direkt36 volt.

A kiszivárgott adatok szerint Kertész és Jászai mellett más kormányközeli üzletembereknek is voltak offshore cégei, például a korábban Simicska Lajos jobbkezeként szamon tartott Nyerges Zsoltnak, valamint Horváth László tiszteletbeli kazah konzulnak. A Nyergeshez és Horváthhoz kötődő cégek még 2010 előtt jöttek létre, és pár év után be is fejezték a működésüket.

A kiszivárgott iratok szerint Kertész Balázs a Nanga Group Ltd. nevű brit-Virgin-szigeteki céget vásárolta meg. Arról azonban nem érhetők el információk, hogy pontosan mivel foglalkozik a Nanga Group és hogy mekkora értékű vagyonelemeket birtokol. Azt sem lehet tudni, hogy még jelenleg is Kertész-e a tulajdonosa. Kertész nem reagált a Direkt36 megkereséseire.

Forrás: Telex.hu, hvg.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
'A Direkt36 rámutatott arra, hogy a Fidesz korábban keményen kritizálta az offshore-üzleteket, és a baloldalt vádolta azzal, hogy tele van offshore-ügyekkel'.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
'A Direkt36 rámutatott arra, hogy a Fidesz korábban keményen kritizálta az offshore-üzleteket, és a baloldalt vádolta azzal, hogy tele van offshore-ügyekkel'.
division
@Peller Anikó: Tele ott a bal meg a jobb oldal is, teljesen mindegy.
Kapanyél
Ez mind aljas rágalom! Ha csak a fele is igaz volna, miből tudnák megsegíteni a nyugdíjasokat novemberben 80e forinttal!
Istenakinincsen
@Kapanyél: Kölcsönből,nem érted?Szavazatvásárlás folyik a fideSSben(hitelből amit majd busásan vissza kell ám fizetni!)
Peller Anikó
@sgl: 'Abban az orsazágban ahol a miniszterelnök falusi budijának sarkába 14 mrd közpénzért fűthető stadiont, futaballakadémiát kisvasutat építenek ...
Abban az országban ahol kb a választók 20%-át agymosással agyhalottá lehet tenni, annak érdekében hogy a hazug, tolvaj pártora szavazzanak abban az országban mikor ébred fel a választó: el kell ezeket zavarni?

Abban az országban ahol 40 új adó adóemelés után lehet azt hazudni adót csökkentettünk, ahol válastási igéretben megigérte a jövendő miniszterelnök:
-nem lehet egykulcsos adó mert igazságtalan,
-megvédjük a manyupot!
- létrehozunak 1 millió új munkahelyet és ennek az ellenkezői valósulnak meg...
De nem igérte az alkotmány átírását-megszüntetését, választási törvényekbe a csalást beépítik, saját magánhadsereget építenek ki, az állami felépítményt szétverik, iskolatárs, rokon kerül minden fontos pozicióba, az országot szétlopják,...

Abban az országban ahol a miniszterelnök azt hazudja sosem hazudott aztán bevalja pávatáncos és sose azt nézzék mit mond hanem mit tesz, és napi szinten hazudik, ő tartja hazudozás világcsúcsúát 5 perc alatt 7 vaskos hazugsággal, ...

Abban az országban ahol egy székháztolvaj 25 éve játszhatja kisded játékait, felépíthet egy fideszegyházat aminek ő a pápája, hazug álnacinalista lózungokkal meghülyíthet 2 millió embert akik azt hiszik többségben vannak, de a valódi többség meg kussol?

Abban az országban ...

Abban az országban ahol a fentieket és még sok mindent megtesznek az ország polgárainak többségének akarata ellen ezt meddig lehet következmények nékül elkövetni?'
tudode
Nem kispályások! Azt írja több orgánum, hogy
.
A Rogán Antalhoz köthető ügyvédi iroda minden kötvényt vásárló kínai után másfél milliót kap
alfahir.hu/2017/04/24/letelepedesi_kotveny_rogan_antal_kina

""""Ha pedig figyelembe vesszük, hogy csak tavaly év végéig több mint 4700 ilyen állampapírt jegyeztek le, vagyis „Rogán Antal ügyvédje” akár hatmilliárd forintot is kereshetett a programmal. Ebből már futja helikopterre."""
----------------------------
.
Azzal együtt, hogy mindenki fizeti mint a katonatiszt a letelepedési kötvények lejártával
.
---- Az állam 121 milliárd forintot fizetett ki bevándorlóknak
www.napi.hu/magyar-gazdasag/letelepedesi-kotveny-lejarat-120-milliard-forintot-fizetett-ki-az-allam-akk-allampapir-migracio-bevandorlas.720049.html
-----------------------------
.
----- Habony és Rogán ügyvédei viszik az új budapesti közbeszerzési gigacég ügyeit is
hvg.hu/itthon/20160706_Habony_es_Rogan_ugyvedei_viszik_az_uj_budapesti_kozbeszerzesi_gigaceg_ugyeit_is
-------------------------
..
Igazság van abban a közmondásban, hogy: Aki hazudik az lop is, mert azt írta anno az újság, hogy
.
---- Orbán letagadta Habonyt
nepszava.hu/1055004_orban-letagadta-habonyt
.
"""Ilyen nevű embert a kormány nem foglalkoztat, nincs rajta a kifizetési listán, minden egyébbel forduljon a népesség-nyilvántartóhoz. Ezt tegnap Miskolcon mondta Orbán Viktor, amikor Habony Árpádról kérdezték. Az Index újságírója arra volt kíváncsi, kicsoda a titokzatos tanácsadó, mi a szerepe a Fideszben és kap-e állami fizetést. A miniszterelnök közölte, nem tud azzal mit kezdeni, ha valaki a tanácsadójának képzeli magát, vagy annak nevezik az újságok."""
-------------------------
.
Hogy mikre derül fény! Ezek szerint nemcsak a mindenreható kukkol a Pegazus kügyüvel, hanem kikerültek a Pandora ofshore kartonok is, amelynek Rogán ügyvédjének a kartonja is az ügyeskedők között van, aki valójában az egyike volt 2017-i hirek szerint a letelepedési kötvény...
tudode
Befejezés
.
ogy mikre derül fény! Ezek szerint nemcsak a mindenreható kukkol a Pegazus kügyüvel, hanem kikerültek a Pandora ofshore kartonok is, amelynek Rogán ügyvédjének a kartonja is az ügyeskedők között van, aki valójában az egyike volt 2017-i hirek szerint a letelepedési kötvény..forgalmazásával is foglalkozott!
-------------------------------
.
A részletekben bújik meg a patásördög csicsKÁJA is, mivel azt írja/ta az újság, hogy
.
---- A Rogán Antalhoz köthető ügyvédi iroda minden kötvényt vásárló kínai után másfél milliót kap
.
alfahir.hu/2017/04/24/letelepedesi_kotveny_rogan_antal_kina
------------------------
.
Így jár az az ország, amely kecsxkére bizza a káposztát!
.
Még vajon milyen "hadicsel" derül ki erről a gittegyletről!.
Kapanyél
@Peller Anikó: @Istenakinincsen: Áldassék a nevetek!!! Ha ezt most nem mondjátok hülyén halok meg!!! :)))))
tudode
Ez a nap sem a politikai szélhámosok napja, már ami a gázszerelőből lett milliárdost illeti:
.
---- A csendes magyar: bemutatjuk Mészáros Lőrinc "agyát", a birodalom ügyintézőjét
magyarnarancs.hu/belpol/a-csendes-magyar-115951
,
"""Pályafutása bővelkedik meglepő húzásokban és fordulatokban. Többnyire úgy tűnt, hogy Jászai Gellért csak a végrehajtója volt a nagyívű beruházásoknak, ám az máig nem derült ki, kik állhattak ezek mögött. Egyik nagy bukása után évekig külföldön dolgozott, de ma már ő a Mészáros-birodalom egyik legfontosabb irányítója."""
----------------------------------
.
Ahogy múlnak a gyermekévek úgy derül fény arra is,hogy a gázszerelő azzal a egó-val amennyi van neki, saját tudásával képtelen lenne az Orbán-klán birodalmát gyarapítani, de azért még járhat úgy, mint a politikai szélhámos esze, Simicska Lajos, aki elbújdokolt valamilyen piti tanyára, de már elnyerhet pályázatokat amiatt, mert nem öntötte ki a bilit a szerinte hazaáruló pajtására:.
------------------------
.
Más is kiderült, mégpedig az az országbitorló bosszuálló egyeduralkodóval kapcsolatban, hogy
.
----- Simicskacége újra nyert állami pályázaton
hvg.hu/kkv/20200721_Simicska_Lajos_Kisfaludy_program

"""A Kisfaludy-programban nyert a volt fideszes pártpénztárnok 5 millió forint vissza nem térítendő támogatást.
.
Meglepő állami támogatásra bukkant az Mfor.hu: Simicska Lajos hárskúti panziójának fejlesztésére kap 5 millió forintot. A pénzt a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által kiírt Kisfaludy-pályázaton nyerte Simicska Lajos családjának érdekeltsége, a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt.
.
A lap szerint ez arra utal, hogy már nem lehet akkora a harag Simicska és Orbán Viktor között.
-----------------------
.
Tehát egy pechje van a politikai szélhámosnak, hogy pénzzel a tisztességet az Isten pénzével
sem lehet visszaszezni!
-
Ez a galeri az élet iskolájában megbukott egytől egyig!
Yoda69
A fideSS tokelyre vitte a magyar emberek penzenek ellopasat.
Ha az MSZP talicskaval vitte ki a penzt offshorba, akkor a fideSS futoszalagon.
Eladott Ország
"Azt most hagyjuk a francba, hogy a Pintér-féle BRFK szerint nem bűncselekmény visszadátumozni egy dokumentumot: konkrétan azt, amelyet Rogán dátumozott vissza még 2013-ban bizottsági elnökként a letelepedési kötvények engedélyezési folyamatában. Költői a kérdés, hogy milyen banánköztársaság az, ahol egy parlamenti bizottság azelőtt pecsételhette le két liechtensteini offshore cég kötvényforgalmazási engedélyeit, hogy az illető ország igazságügyi hivatala kiadta volna azokat. Okirat-hamisítás? Magyarországon? Ugyan már. Ebben a banánköztársaságban a fidesz szerint nevetséges arról beszélni, hogy kötvényt adunk állampolgárságért cserébe, amit később kamatostul kell visszafizetni a vásárlónak. Adófizetői pénzből. A fidesz szerint akkor az is módfelett nevetséges lehet, hogy szerintem ez a szó legszorosabb értelmében vett, nettó, vegytiszta hazaárulás."
sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_lossy,ret_img,w_554,h_385/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/03/persely.gif
ómió
És ezt Cseh Guevarra, alias Botmixer Katalintól tanulták?
Néro
Az off-csór számla a Nagy Nemzeti Magyarországot építők elengedhetetlen tartozéka. Gyakorlatilag a NER logója.
Bámulják is bambán birkáik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok