Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a honlapján közölte a megállapításait.

Számvevőszék: a közpénzekkel való gazdálkodás 2020-ban is szabályosan folytFotó: MTI/Beliczay László

Domokos László, az ÁSZ elnöke átadta az erről szóló jelentést az Országgyűlés alelnökének – tudatta az ÁSZ az MTI-vel csütörtökön. A zárszámadás a költségvetés végrehajtásáról szóló beszámoló, ami tartalmazza azt, hogy hogyan teljesültek ténylegesen az állam bevételei és kiadásai.

Az ÁSZ zárszámadási ellenőrzése megállapította: az előirányzatok megbízhatóak voltak és teljesítésük szabályszerű volt.

Az államadósság-mutató értéke a 2020. év végére 77,2 százalék volt, míg a kormányzati szektor uniós módszertan szerinti hiánya a bruttó hazai termék 8,0 százaléka volt. A jelentés rámutat, hogy a hiány és államadósság alakulására vonatkozó költségvetési szabályokat a 2020. évben a Covid-19 világjárványból eredő gazdasági visszaesés miatt nem kellett alkalmazni.

A belső kontrollrendszer megfelelősége javult a 2020-ban a 2019-es évhez képest.

Ehhez jelentősen hozzájárultak a szabályszerű működés érdekében tett lépések. A korábbi években lefolytatott ÁSZ ellenőrzések más területen is pozitív hatásokkal jártak: 2014 óta 2020 az az év, amikor a Nemzeti család- és szociálpolitikai alap családi támogatások jogcím terhére teljesített kiadások megbízhatóak – írták.

Az elemzés szerint a járvány hazai megjelenése előtt Magyarországon a makrogazdasági és költségvetési folyamatok kedvezően alakultak.

A koronavírus-járvány egy erős fundamentumokkal rendelkező nemzetgazdaságot ért el. A járvány okozta válság idején Magyarország az aktív, ösztönző állami szerepvállalás útját választotta. Ha ilyenkor a költségvetési politika kizárólag az egyensúlyra törekszik, az kifejezetten káros következményekkel járt volna. Az intézkedések védték az emberéleteket, segítették a munkahelyek teremtését, ösztönözték a beruházásokat az elemzés szerint.

A gazdaságvédelmi intézkedéseknek köszönhetően a GDP csökkenésének mértéke kisebb volt az uniós átlagnál.

Az eredményes válságkezelést támogatta a költségvetési intézményrendszer is, amely 2020-ban biztosította a közpénzekkel való gazdálkodás szabályszerűségét – írta a számvevőszék.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Beliczay László

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Szépen, szabályosan lopkodták el a maffiózók a közpénz milliárdokat, a számvevőszék elégedett a teljesítményükkel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"Minden nagyon szép, minden nagyon jó, az ÁSZ munkatársai odafáradhatnak a pénztárhoz"...
Béla333
Szépen, szabályosan lopkodták el a maffiózók a közpénz milliárdokat, a számvevőszék elégedett a teljesítményükkel.
Eladott Ország
Nem hiszem, hogy ehhez érdemes lenne bármit is hozzáfűzni. Domokos László=FIDESZ, a pártállam ökle! Egy igazi szellemi világítótorony ő a rommá zsibbasztott, hülyére vett, kirabolt magyar nemzet jelenének csillagtalan éjszakájában.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/02/zxcsdf.jpg
Itt az idő fidesz
roviden.hu/media/2019/02/domokos_laszlo-1.jpg
Eladott Ország
"Jó, természetesen nem vagyok sem naiv, sem álnaiv, nem várom el Domokos Lászlótól, hogy az alája kérdező propagandista bármely kérdésére azt válaszolja, hogy igen, lopunk, ahogy a csövön kifér, de ameddig szó nélkül tűritek, addig feljogosítva érezzük magunkat, hogy magasról tegyünk rátok. Ennek ellenére ez az áttetsző kormánymosdatás még Matolcsy, Polt és Szijjártó összeadott, majd hatványra emelt impertinenciáját is jobbról előzi. És akkor egy szót nem szóltam arról, hogy a Fidesz az egyetlen olyan párt, amelynek gazdálkodásában semmi kivetnivalót nem talált a fideszes ÁSZ fideszes elnöke, miközben a Jobbikot de facto kinyírták. És sőt, arról sem beszéltem, hogy az uniós források Domokos által megénekelt mind intenzívebb felhasználásáról a populáció legfeljebb a még ki nem nyírt valódi sajtó munkájának köszönhetően értesül. Hogy megint melyik Fidesz-közeli malacpersely nem bírt félreállni a közpénzeső útjából. Nem is hiszem, hogy szükséges tovább részletezni. Egy olyan jellembajnoktól, aki már mezei parlamenti képviselőként is trükközött a közpénzzel (három parlamenti ciklus alatt összesen 15 millió forintot vett fel adómentesen lakhatása támogatására, miközben arra nem feltétlenül lett volna jogosult), nem elvárható, hogy magasabb polcra kerülve bizonyítsa: a fekália igenis képes baracklekvárrá változni. Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy miután az ellenzéket már sikerült megsemmisíteni, lassan az Állami Számvevőszékre sincs semmi szükség, hiszen Orbán Viktor regnálása óta még a gyanú árnyéka sem vetül a kormányzati tisztességre."
CsipkeRózsa
Domokos Lászlónak volt képe ezt a mi képünkbe mondani!
csak úgy....
kapnátok is a pofátokra ha ez nem így lenne! :) ahogy fideszék fütyülnek,nektek úgy kell táncoltok..
Néro
Vagyis szabály szerint folyt el a közpénz.
Jó hosszan már egész Spanyolországig. Rühelke már vitte Fitymák korrupt lángoló fáklyáját
ómió
És efftársilag se sikerült lopást rájuk hazudni?
Nessy
Van az a pénz Domokos Lászlónak, amiért ostobának néz minden értelmes embert! Apropó! Tessen mondani mi van a 2018-s kamupártok lenyelt milliárdjaival? Jövőre jöhet még hozzá, ha az ÁSZ nevű gittegyleten múlik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.