A kormány két fontos célja a gyermekvállalás segítése, támogatása és a keresztény vallás és kultúra megőrzése – hangoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombaton Zsámbékon, a Csillagvilág református óvoda alapkőletételi ünnepségén.

A gyermekvállalás segítése, keresztény vallás és kultúra megőrzése – ez a kormány célja
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Menczer Tamás elmondta, hogy

a Magyarországi Református Egyház országos óvodaprogramjában megvalósuló beruházást 602 millió forinttal támogatja a kormány.

Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy

aki igent mond a családra és igent mond a gyermekre, az igent mond az életre és igent mond a jövőre. Kiemelte, a kormány segíteni szeretné, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek.

Közlése szerint a kormány 2021-ben két és félszer többet fordít a családok támogatására, mint 2010-ben az előző kabinet. Ez 2300 milliárd forintot jelent – tette hozzá –, ami a GDP mintegy 4,5 százaléka. Ez a támogatás Európában is kimagasló – jegyezte meg.

A kormány filozófiája, hogy aki gyermeket vállal, az kevesebbet adózzon, többet tudjon a családjára fordítani

- mondta Menczer Tamás, hozzátéve, jelenleg egymillió család részesül családi adókedvezményben.

Az otthonteremtési program ugyancsak kiemelten fontos, a családi otthonteremtési kedvezményt, a csokot 160 ezer család veszi igénybe, ami mintegy 500 milliárd forintot jelent, és ezek a családok 83 ezer gyerek világra hozatalára vállalkoztak.

Az államtitkár a református egyház országos óvodaprogramjáról elmondta, hogy 66 helyszínen valósul meg óvodafejlesztés, vagy -építés, 200 csoportszoba, ötezer óvodai férőhellyel – ebből háromezer új –, valamint 354 munkahely jön létre.

A 800 négyzetméteres, kétszintes Csillagvilág óvodában három csoportban 75 gyerekről gondoskodnak majd. Az energiahatékony, korszerű építészeti megoldásokat alkalmazó új épületben fejlesztőközpont és 60 négyzetméteres tornaszoba is lesz.

A kormány célja a családok támogatása, mert hisz abban, hogy erős családok erős és versenyképes nemzetet, erős gazdaságot, erős és versenyképes Magyarországot és mindez által egy erős Európát tudnak létrehozni

- hangoztatta Varga Judit, az igazságügyi miniszter szombaton Tiszafüreden az önkormányzat és a Kovács Pál Művelődési Központ szervezte VI. belvárosi ősz elnevezésű családi rendezvényen.

Varga Judit úgy fogalmazott:

"az ország hajóját egy olyan háborgó tengeren kell most átkormányozni", amelyet járványok, a migráció és legfőképpen a tőlünk teljesen idegen ideológiai jelenségek nehezítenek, fontos hogy "biztosan tudjunk haladni ezeken a vizeken".

A családi és a helyi közösségek azok, amelyek magabiztos támaszt tudnak adni majd ezekben a kihívásokkal teli időszakokban – fűzte hozzá a miniszter.

Novák Katalin pedig közösségi oldalán megosztott bejegyzésben számolt be arról, hogy:

Támogatjuk azokat a szülőket, elsősorban édesanyákat, akik 3 év alatti gyermeket nevelnek és szeretnének visszatérni a munkaerőpiacra! Havi maximum 40 ezer forintos támogatást is igényelhetnek azok, akik nem önkormányzati fenntartású bölcsődei ellátásban, vagy napközbeni gyermekfelügyeletet nyújtó szolgáltatásban szeretnék elhelyezni a gyermeküket. A támogatást a Magyar Államkincstár oldalán lehet igényelni.

Forrás: MTI
Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
na ennek sok nyoma nincs, talán nem véletlenül. Annál több a lopni, csalni, hazudni és a haverok, egyházak és határon-túliak pénzzel tömésének! =))
Nessy
Szép ez az állandó család támogatás, meg TAO, meg egyházak, házi muzsikusok támogatása, csak a költségvetési hiányt pótló hiteleket mindannyian fizetjük, meg az oktatás, egészségügy, szociális ellátás a szenvedő alanya a nagy adakozásnak!
justhpeter
"Amikor a Jóisten megalkotta a Földet, hogy az emberek azon éljenek, úgy döntött, hogy minden népnek ajándékoz KÉT erényt. Így az amerikaiakat tanulékonnyá és törvénytisztelővé, a németeket kitartóvá és rendszeretővé, a japánokat munkabíróvá és türelmessé tette. A magyarokhoz érve arra kérte Gabriel arkangyalt, hogy a következőket jegyezze le:
"Ezek legyenek okosak, becsületesek és Fidesz szavazók."

Amikor a teremtés befejeződött, az arkangyal felhívta az Úr figyelmét:

"Jóatyám! A Föld összes lakójának két erényt ajándékoztál, de a magyaroknak három van. Ez azt jelenti, hogy ők jelentősebbek lehetnek a Föld többi népénél. Ez lenne a Te akaratod?"

Igazad van - mondá az Úr - ez nem lenne igazságos. Mivel azonban ajándékot nem lehet visszavenni, meg kell oldani a helyzetet. Mostantól - folytatá az Úr - a magyarok megőrzik a három erényt, de hogy ne emelkedjenek más népek fölé, egyikük sem gyakorolhat egyszerre kettőnél több erényt!

Ez az Isteni elrendelés az oka annak, hogy aki a Fideszre szavazott és becsületes, az biztosan nem okos. Aki okos és a Fideszre szavazott, az biztosan nem becsületes. Aki pedig okos és becsületes, az nem szavazhat a Fideszre. "
ómió
Igen, mert a Kuncze efftárs féle "fogyik a magyat" terápia kontraproduktívnak bizonyult!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.