A kormány célja, hogy Magyarország a régióban a legfejlettebb szállítási infrastruktúrával rendelkezzen és maximálisan kihasználja a földrajzi fekvéséből származó adottságait – mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára, aki a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének (MLSZKSZ) kétnapos konferenciáját nyitotta meg csütörtökön Budapesten.

Pár éven belül akár 4-5 komolyabb reptere is lehet az országnak

Képünk illusztráció!
Fotó: 123rf.com

Soha nem volt még olyan év, amikor az állam annyi beruházást támogatott volna, mint 2020-ban – jegyezte meg az államtitkár. Tavaly összesen 1435 beruházás részesült kormányzati segítségben, ami 265 ezer munkahely megtartásához járult hozzá. Ezek a vállalatok összesen 1683 milliárd forint értékű beruházást valósítottak meg 474 milliárd forint értékű támogatás mellett – írja a 24.hu.

A logisztikai fejlesztési elképzelésekről szólva a politikus elmondta, hogy a kormány asztalán van egy átfogó repülőtér-fejlesztési stratégia. Ennek fontos eleme a légi áruszállítás földi kiszolgáló elemeinek bővítése;

Az a cél, hogy minden jelentősebb magyarországi város elérhető legyen üzleti gépek számára. Az 5-8 éves fejlesztési terv eredményeként a mostani egy helyett 4-5 komolyabb repülőtere lesz az országnak, üzleti forgalom bonyolítására alkalmas leszállópályákat pedig tucatnyi helyen hoznak létre. Ezzel párhuzamosan a piaci szereplők olyan teherszállítási gépek fogadására alkalmas egységeket fognak fejleszteni, amelyek a magyarországi légi szállítást új dimenziókba helyezik 

- ismertette a részleteket.

Forrás: 24.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Mint a stadionak esetében. És ki fogja őket fenntartani?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fűre lépni szabad
@3dwhite: fuck ya

Hülyegyerek, a kurva anyád, te geci!
Sámannus
Készülnek a felszálló pályák ahonnan elhúznak a jó fenébe.
Rockxy
"komolyabb reptere... "
tilos lesz a vigyor a reptéren.
Qqberci
A qrmány célja, hogy Magyarország a régióban a legfejlettebb környezetrombolási infrastruktúrával rendelkezzen
Qqberci
"4-5 komolyabb repülőtere lesz az országnak, üzleti forgalom bonyolítására alkalmas leszállópályákat pedig tucatnyi helyen hoznak létre."

Jó Leszáll a tehergép, aztán hogyan tovább? Biciklivel hozdják el a szállítmányt?...
lusta
Mint a stadionak esetében. És ki fogja őket fenntartani?
szép új világ
@lusta: KI? Ki? Hát mi!, Úgy ahogy a stadionokat is mi fizetjük. Így toporzékoló Petikének és a csüngőhasúnak már a határokon belül is lesz lehetősége repkedni a "nem kormánygépeken"
csak úgy....
a pécsi reptérre milliárdokat áldoztak fölöslegesen,havonta max. egy-két megfáradt légy landol a betonon.
Néro
Most már lesz értelme repülőt vásárolnom mert eddig nem volt hol leszállnom vele. Be is áldozom az inflációs emelést a részletfizetésre.
lusta
@Néro: Ami a videóból kimaradt. Feri bácsinak nem csak a 80 ezret adta meg, de a hatalmas nyugdíjprémiumnak köszönhetően a nyugdíjasok tömegével vehetnek majd repülőgépeket. Persze repülővásárlásra a csok is igénybe vehető lesz.
csak úgy....
@lusta: persze csak akkor ha tudja,hogy kit hol és mennyire kell...,szétrakott lábak szinén elöny! fideszék,korra,nemre való tekintet nélkül mindenkit csúcsra juttatnak,földön,vízen,levegöben...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.