A magyar egészségügy a kereszténység értékein alapul, a szeretetre, az odafigyelésre és egymás tiszteletére – mondta az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, egészségügyi szakmai díjak átadásán az MTI tudósítása szerint.

30 ezer halott, várólisták – Kásler szerint a kereszténység értékein alapul az egészségügyünk
Fotó: MTI/Simon Péter Gellért

Kásler Miklós köszöntőjében úgy fogalmazott:

az orvoslás személetében a kereszténység új megközelítést adott, mert a szolidaritásra, a másokon való segítésre, a gyámolítandók támogatására készítette fel az embereket.

A miniszter kiemelte: a díj névadója, Batthyány-Strattmann László orvos ezt a szemléletet képviselte, hiszen gazdag arisztokrataként – kastélyában kórházat kialakítva – ingyenesen gyógyította a rászorulókat.

A kitüntetettekhez szólva Kásler Miklós azt mondta, ők ezt a keresztényi tradíciót képviselik: emberségből mutattak példát. Batthyány-Strattmann László-díjban heten, Pro Sanitate-díjban hetvenkilencen részesültek, huszonhárman miniszteri elismerő oklevelet vehettek át.

A Pesti Vigadóban rendezett ünnepségen az egészségügyi munkát elismerő díjakat Kásler Miklós miniszter és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára nyújtotta át.

Forrás: MTI
Címlapkép: MTI/Simon Péter Gellért

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Kereszténység,- mint inkvizíció? Így helytálló? ( A 30 000 annyira igaz mint a 2/3 győzelem ami valójában 1/4?
Akkor ugyanis a 30 000 kap egy 4-es szorzót,ami így 120 000 tesz ki? Így vagyunk az ortodox matek rabjai?
Qqberci
"A magyar egészségügy a kereszténység értékein alapul"

Mindenki mejkapja az utolsó kenetet...
Nessy
@Qqberci: Ez egy nagyon szép szózat volt, csak éppen semmi köze a valósághoz a kormányoldalon! Náluk a tisztelet csak őket illeti, senki mást! Másokon segítés a haverokat jelenti! A gyámolítandók támogatása manapság büntetendő cselekmény. Lásd Iványi Gábort! Farizeus színtársulat!
justhpeter
Kásler ma már arra játszik, hogy ne börtönbe kerüljön, hanem diliházba - ahova már akkor kellett volna kerülnie, amikor a főökör kiválasztotta erre a szerepre. Remélem a diliházat elkerüli, mégpedig azért, mert szemmel láthatóan van pofája a felelősség elkerülés érdekében a "nemzet keresztényét" eljátszani. Ugyanolyan aljas tróger mint a gazdaállata.
szép új világ
Talán időszerű lenne a keresztény értékek és a csodavárás helyett áttérni az XXI századnak megfelelő orvoslásra és gyógyító technológiára!
ómió
A kereszténység értékein? Akkor, hál' Isten, nem az "efftársi oltáspártiságon"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.