Levelében az MSZP EP-képviselője úgy fogalmaz: "a magyar kormány és csatolt intézményei konkrétan hazudnak a covid-betegek adatairól. Közérdekű adatigénylésemre közel 40 napja nem képesek válaszolni, pedig ez nem csupán erkölcsi, de törvényi kötelezettségük is lenne."

"Hazudik a kormány a covid-betegek adatairól" – nyílt levelet írt Ujhelyi a kormánynak
Kép: Pixabay

Emlékeztet a politikus, hogy 5 hete "nem képesek kiadni a kórházi ápolásra szoruló és elhunyt covid-betegek kapcsán, hogy közülük hányan és milyen vakcinával voltak beoltva, holott ez az információ nagyban előmozdítaná az oltási kedvet és ezzel növelné az európai átlag alá zuhant átoltottságunkat."

Ujhelyi István szerint Gulyás Gergely többször is arról beszélt, hogy összesített adatok nem állnak rendelkezésre, ehhez képest kijelentette:

a kórházban ápoltak 45 százaléka oltott. Ami egyfelől rendkívül magas szám, ami szintén mindenképpen magyarázatra szorul, de egyúttal annak beismerése is, hogy igenis rendelkeznek naprakész oltottsági adatokkal

- írja Ujhelyi.

A politikus szerint "bizonyíték a Fidesz hazudozására, hogy idén áprilisban maga a kormány tette közzé az oltások megkezdése óta eltelt négy hónap statisztikáját, méghozzá vakcinatípusra lebontott összesítésben.

Akkor az volt a kormány érdeke, hogy valamilyen módon igazolni tudja a keleti oltóanyagok hatékonyságát és akkor nagyban sikerült is.

A szocialista képviselő szerint egyértelmű, hogy a Fidesz valamilyen sötét politikai okból húzza az időt és hazudik az adatokról.

Minden egyes további nappal azt a gyanút igazolják, ami informálisan már sok kórházból kiszivárgott:

többségében a kínai vakcinával oltott idős emberek kerülnek súlyos állapotba, mert nem alakult ki náluk a megfelelő védettség.

Szerinte a kormány által sötét korrupcióval terhelt módon beszerzett, majd ránk erőltetett kínai oltása lehet tehát a kormányzati titkolózás hátterében.

Ha így van, az nem csupán politikai hiba, de a magyar emberek életét veszélyeztető, megbocsáthatatlan bűn is. Előbb vagy utóbb minden ki fog derülni.

- írja Ujhelyi István EP-képviselő.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Kizárt , hogy hazudik. legfeljebb össze-vissza hablatyol. Ahhoz is hülye , hogy hazudjon.
Jozefina
Az elhunyt több mint 30 ezer ember így is az ő lelkén szárad!!! Ettől a tehertől és felelősségtől nem tud megszabadulni. Az oltási kedven növelhetne az Osztrák Elnök példája alapján, aki oltóközpontot nyit a császári palotában.
444.hu/2021/10/27/oltopontot-nyit-az-osztrak-elnok-a-csaszari-palotaban
Ov és b.sz is megnyithatná a várban levő termeiket. Valószínűleg sokat lendítene az oltási kedven!!!?
Pálinkás Pál
" a kórházban ápoltak 45 százaléka oltott." nofene...hogy is van ez oltásnácik?...mitől véd a vakcina?...
ómió
Újhülye efftárs mindig magából indul ki?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.