Egy injekció beadása, vagy egy vérvétel is 2550-4250 forint között mozog az orvosi szaknyelven "barna TAJ-számmal", azaz nem érvényes TAJ-számmal rendelkezők számára.

A Világgazdaság cikke szerint akiknek nincs érvényes TAJ-számuk (őket orvosi szaknyelven "barna TAJ-számmal" rendelkezőknek nevezik), azok egy injekció beadásáért, vagy egy vérvételért 2550-4250 forint közötti összeget kell fizetniük a háziorvosoknál egy orvosi díjtáblázat szerint.

Ennyit fizethetnek azok, akiknek nem érvényes a taj-számuk – Itt az új orvosi díjtáblázat!

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A Magyar Orvosi Kamara a térítésköteles háziorvosi ellátások díjtételtáblázatát dolgozta ki – mondta el a lapnak a MOK alelnöke, Nagy Ákos – , ez a táblázat azon, a háziorvosoknál elérhető beavatkozásokat részletezi, amelyeket a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) nem támogat, és hatóságilag sincs meghatározva az áruk.

Az ajánlott díjtételeket, amelyek szakvéleményeket, vagy külföldi utazáshoz szükséges gyógyszerszedés magyar nyelvű igazolását, vagy a barna TAJ-számmal rendelkező betegek ellátásához szükséges ellátásokat tartalmazzák, 2021. noevember elsejétől alkalmazhatják a háziorvosok. 

A legmagasabb díjtétel 13 250 forint, a legalacsonyabb 2550 forint a MOK alelnöke szerint, ezeket a tételeket azoknál alkalmazhatják a háziorvosok, akiknek érvénytelen a TAJ-kártyájuk, vagy külföldön élnek, de magyarországi tartózkodásuk alatt az alapellátást szeretnék igénybe venni, vagy pedig azt szeretnék, ha például az infúziójukat a háziorvosi rendelőben kössék be.

Nagy Ákos a lapnak elmondta, a MOK táblázata összesen 18 díjtételt sorol fel, ám a betegeket ez nem éri váratlanul, mert eddig is volt a rendelőkben kifüggesztve ilyen árlista, amelyen a NEAK által nem finanszírozott eláátásokat sorolták fel. A mostani táblázat egyfajta ajánlás is a MOK részéről, amellyel most egységesebbé válnak az árak, ezáltal pedig megszűnnek a területi egyenlőtlenségek.

Forrás: vg.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
és a 30 éves TAJ kártyámat nem lehet fiatalitani? sehol ? lassan olyan saláta hogy egy kevés ecet és megehetem saláta ként is !!!
RonaGyuri
külföldön élnek, de magyarországi tartózkodásuk alatt az alapellátást szeretnék igénybe venni???
Pontosítsunk!!! Azon magyar állampolgárokat érintik, akik külföldön dolgoznak, zömmel azok, akiknek van haza lakcíme!!! =))
Bezzeg a derék román, ukrán, etc. így vagy úgy magyar-igazolványt szerzettek, természetesen nem kell, hogy fizessenek, sőt - több példa is volt már rá - még mentőt is küldenek érte, ha nincs kedve utazni!!! =))
Pálinkás Pál
ez a MOK is egy nagy patkányhorda...ilyenkor kezdem érteni a Lenin fiúkat...
rokker33
@kissé felnőttem: az én TAJ kártyám 042 vel kezdődik szóval az enyém sem mostanában készült de még használható :) :)
kereső
@Eladott Ország: 11:55 Plasztik kártya? A védettségi kártya előállitási ára: 1000 Ft/db. Ennyit fizettünk érte.De, ha elveszited a pótlás :3500.-Ft
kereső
@kissé felnőttem: 3000.-Ft igazgatási szolgáltatási dij ellenében lecserélheted újra, bármely kormányhivatalnál.
Eladott Ország
@kereső: A TB kártya is megérne plasztik kivitelt, mint a jogosítvány, lakcímkártya, adókártya stb, ráadádásul a magyar védettségi kártya nem is EU komfort, ami a román bűnöző cigány utasítására történt.
Bégettségi igazolvány- elvtárs atya, 你好!
uploads.disquscdn.com/images/0b469b829840932a3c8667a72b0fcc8d652d71348927c1bb6d5f08983a3422ab.jpg?w=800&h=651
kissé felnőttem
@kereső: erre a 20-30 évre kár rá költeni.nekem akkor igy is jó aki reklamál bujjon be a kormány ablakba érte.
Emmersson71
@kissé felnőttem: Az enyém is megviselt, de lexarom! Lefotóztam és azt mutatom be a gyógyszertártól kezdve, a laboron át a szemészetig mindenhol. Az eredeti is nálam van - fóliás tokban -, de még nem kérték :)

Egyébként én mindig közlöm az ügyintézőkkel, ha a tokból kiszedik a személyit vagy a lakcím kártyát, akkor tegyék is vissza, mert a faxom fog állandóan szórakozni vele. Általában nem nyúlnak hozzá, de amelyik kihúzza, vissza is teszi :)

Erről pedig eszembe jut, amikor akciósan vettem nagyon finom tepertőt - úgy 40 dekát, mert fussa :) -, és az eladó egy olyan tripla görcsöt tett rá, hogy nem álltam meg, hogy "kérjek rá még 10 dekát". A hölgy szeme kikerekedett és csodálkozva mondta, hogy "már rácsomóztam!". Én meg mondtam, hogy NA, EZ A BAJ! Hogy a francba nyitom ki, miért nem lehet egy qrva NYITHATÓ megoldással ideadni?! Szerinted kinyitom, és befalok 40 dekát egy ültő helyemben???

Na..nem egyszerű az élet, pláne, ha bonyolítjuk ;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.