Egy friss felmérésből derült ki, hogy a budapestiek elsöprő többsége helyesli a kötelező maszkviselés elrendelését tömegközlekedési eszközökön és zárt tereken, ezen kívül további korlátozó intézkedéseket is támogatnának – írja a napi.hu.

Még több szigorítást szeretne a budapestiek többsége
Fotó (illusztráció): Pixabay

A Budapest Brand megbízásából a Medián és a 21 Kutatóközpont által elvégzett, a 444.hu-n publikált felmérésből az is kiderült, hogy 

míg a politikai hovatartozás szerint nincs jelentős eltérés a koronavírus miatti szigorító intézkedések megítélésében, az oltottak és oltatlanok között jelentős véleménykülönbség figyelhető meg

A felmérés október 20-22. között készült,

ezerfős, reprezentatív, telefonos megkérdezés válaszadóinak 82 százaléka támogatja, hogy legyen kötelező a maszkhasználat a tömegközlekedési eszközökön, az ellenzékiek körében ez az arány 89, a kormánypártiak között 79, a nem elkötelezetteknél 73 százalék.

A zárt terekben kötelező maszkhasználat bevezetését is 75 százalék támogatná, és ez a kérdés is a bizonytalan szavazókat osztotta meg a leginkább:

közülük csak 65 százalék támogatja az intézkedést, míg a kormánypártiak és az ellenzékiek körében rendre 76 és 81 százalék ez az arány.

Az előzőekhez képest kevésbé egyöntetű válaszok érkeztek arra, hogy az uszodák, mozik és más közintézmények látogatását is védettségi igazolványhoz kössék-e.

Nagy többségben, 67 százalékos arányban támogatná ezt is a fővárosi lakosság, Ismét a bizonytalanok voltak a leginkább megosztottak, 55 százalékuk támogatná a korlátozást, az ellenzékieknek 70, a kormánypártiaknak pedig 73 százaléka helyeselné ezt.

A felmérés alapján az emberek véleményét főleg az oltottság befolyásolja, a nem beoltottak jóval nagyobb arányban ellenzik az intézkedéseket. A megkérdezettek 86 százaléka mondta, hogy be van oltva Covid ellen, 29 százalék már a harmadik vakcinát is megkapta – írja a 444.hu.

Forrás: napi.hu
Címlapkép: Pixabay

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: Azzal foglalkozz amihez értesz, már ha van olyan, ne a virológiával.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@division: a covid helyett mondhatsz nyugodtan flut..faucira meg nem én mondom , hanem az amerikai ügyészség...
division
@Pálinkás Pál: Majd akkor mondok flut, amikor azt mutatják ki a vizsgálatok. Egyelőre itthon sincs még:
www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/influenza/influ_figyelosz_22/influ_2021_41.html
Pálinkás Pál
@division: persze...mert a flu új fajtáját ti covidnak hívjátok, így "félelmetesebb "
division
@Pálinkás Pál: Mindent ki tudsz magyarázni, az a félelmetes. Ez nem flu, de te hidd azt.
Pálinkás Pál
@division: összedől lassan a kamu covid-hiszti...kíváncsi leszek a sok szaralak pofájára, amikor kiderül az igazság...no meg a megvezetett birkák ostoba képére..
division
@Pálinkás Pál: Azzal foglalkozz amihez értesz, már ha van olyan, ne a virológiával.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.