Dr. Szijjártó László szerint szükség lenne a kórházakban arra, hogy az önkéntesek eljussanak a segédápolói feladatokig – írja a Blikk.hu.

Szijjártó László: "Racionalitást ne keressen senki, mert az nincs" – Nem kérnek a kórházak a képzett önkéntesekből?
Fotó: Pixabay

Idén tavasszal jelent meg az a felhívás, miszerint önkénteseket várnak a kórházakba, a cél pedig, hogy segítség a Covid-osztályon dolgozók munkáját.

A segítségnyújtással kapcsolatban egy zárt csoport is létrejött; dr. Szijjártó László, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnöke egy bejegyzésben úgy fogalmaz:

Remélem, mind jól vannak, és nem vesztették el a hitüket, a segíteni akarásukat! Talán látják, tudják, tapasztalják, de az egészségügyi ellátórendszer még rosszabb helyzetben van, mint a harmadik Covid-hullám idején volt.

Dr. Szijjártó egy bejegyzésében fogalmazta meg azt is, hogy a szakemberhiány kritikus mértékű, sok ápoló és orvos is felmondott vagy nyugdíjba ment.

A kórházvezetések még mindig elzárkóznak az önkéntesek bevonásától. Pár alkalommal úgy tűnt, hogy lesz kivétel, de szinte sosem sikerült a megvalósítás. Ezért már csak félve merek önökhöz fordulni, a segítségüket kérni, mert az utolsó pillanatban lehet, a kórházvezetés ismét visszakozni fog…

- tette hozzá a szakember, aki szerint a következő hetekben valószínűleg nehezebb lesz a helyzet.

A Telex megkeresésére dr. Szijjártó László elmondta:

nincs nagy bizodalma a tekintetben, hogy ezúttal segédápolói feladatokig is eljutnak azok az önkéntesei, akik pedig megtanultak beteget etetni, itatni, szakszerűen ágyazni, és kellő módon kommunikálni velük.

Tudom, hogy az orvoskollégák is bizalmatlanok a civilekkel, a kórházvezetők pedig nem dönthetnek maguk arról, hogy jöjjenek-e az önkéntesek a Covid-osztályokra. Racionalitást ne keressen senki, mert az nincs.

Dr. Szijjártó hozzátette: az oltott rokonok sokat tudnának segíteni a kórházba kerülő, nem súlyos állapotú covidos hozzátartozóknak.

De mint mondtam, a rendszer nem racionálisan működik.

Ennek fényében akár felesleges is lehetne a kérdés, hogy lesznek-e a negyedik hullámban önkéntes képzések, de a válasz nem mindegy:

Jelenleg készen áll a megyénkben körülbelül 60, a Spartacus-programunkban képzett önkéntes.

Ha lesz igény többre, és lehetőség is, hogy segítsenek, akkor azonnal folytatjuk a képzést. De itt van hatvan képzett önkéntes – ha bárkinek szüksége van rájuk, csak jelezze!

Forrás: Blikk.hu, Telex.hu
Címlapkép: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Nem kellenek azok az önkéntesek, még a végén kiszivárogná a valóság az intézményekben uralkodó állapotokról!
Nessy
Tényleg a hülyeség állampolgári jog, amivel egyre többen élnek! Némelyik tótum - faktum ezzel is bizonyítja a vélt hatalmát, hogy tilt értelmes javaslatokat!
kissé felnőttem
hát a fentieket olvasva a kormány simán beadhatná a lemondását mert ez az állapot tarthatatlan bujkálnak a hazugságban meg brüsszelben Varsóban az intézményeket meg vesztegzár alá teszik ne látszon a gyalázat hát ez a kormány szégyene orbánosan is nélküle meg pláne egy tehetetlen önimádó bagázs államtitkártól a miniszterelnökig féltik a hatalmukat kitiltják a segitőket HÁT EZ lassan BÜNCSELEKMÉNY lesz ám!!
ómió
Jogi alap nincs, esetleg pénz, vagy az, aki felügyelje őket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.