A Fidesz kommunikációs igazgatói posztját betöltő KDNP-s politikus szerint Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt nem rögzítette volna a benzin árát. 

A kormány a rezsicsökkentés részévé tette az üzemanyagok árának 480 forinton történő befagyasztását, és hiába támadja a rezsicsökkentést a baloldal és Brüsszel, a kormány megvédi a rezsicsökkentés vívmányát – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Hollik szerint a kormány benzinár-befagyasztása is a rezsicsökkentés része

Fotó: Facebook/Hollik István

Hollik István kiemelte: Európában súlyos energia- és rezsiválság lépett fel, az energiaárak robbanásszerűen nőttek, a magyar kormány úgy döntött, megvédi a rezsicsökkentést. Ennek köszönhetően Magyarországon – egyedül az Európai Unióban – nem növekednek a rezsiárak. Ezt kellett kiegészíteni a héten azzal, hogy a rezsicsökkentés része lett az üzemanyagok árának befagyasztása 480 forinton – mondta.

Megjegyezte: Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje pedig világossá tette, mi a baloldal energiapolitikája, "a piaci árakat rá kell engedni a magyar emberekre", úgy kell energiahatékonynak lenni, hogy az emberek kevesebbet fogyasztanak.

Márki-Zay Péter a benzinárral kapcsolatban egyértelművé tette, hogy semmilyen szociális komponenst nem tud elfogadni, ha rajtuk múlt volna, a jövő héten a benzinár nem csökkenne 480 forintra – tette hozzá Hollik István.

A szóvivő kiemelte: ez ismerős, hiszen a baloldal 2010 előtt is ezt képviselte. A piaci árakat ráengedni a magyar emberekre úgy, hogy az energiamultik nyerészkedni tudjanak, közben a kormányfők – Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon is – "széttették a kezüket".

Hollik István szerint a rezsicsökkentés az elmúlt öt évben bebizonyította, hogy "a hatósági árazás működik". Kiemelte: az energiaválság közepette a legfontosabb, hogy megvédjék a rezsicsökkentést, akkor is, ha azt támadja a baloldal és Brüsszel is.

A Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: a rezsicsökkentés nem csak az árakat tartotta kordában, hanem biztonságot és kiszámíthatóságot is nyújt a magyar energiafogyasztóknak, a vállalkozásoknak és a családoknak egyaránt. A magyar energiapolitika pillérei a paksi atomerőmű, a hosszútávú gázmegállapodás Oroszországgal, az ország energiaellátása biztosított – tette hozzá.

A budapesti városháza értékesítésével kapcsolatos hírekre reagálva azt mondta, Karácsony Gergely főpolgármesternek őszintén kellene beszélnie a kérdésről, tiszta vizet kellene önteni a pohárba, mert "számos kérdés felmerül" az ügyben és nem tartja helyesnek, hogy a főpolgármester nem válaszol a kérdésekre. Mindenkinek az az érdeke, hogy tisztán lássunk ebben az ügyben – emelte ki. Úgy vélte, "közröhej tárgya lehet", hogy a történtek után a vagyonkezelőt fegyelmiben részesítette a főpolgármester és ezzel "elintézettnek tartja az ügyet". "Szerintünk ez az ügy egy fegyelmivel nincs elintézve" – szögezte le.

A szóvivőt azzal kapcsolatban is kérdezték, hogy a Fidesz vasárnap tartja tisztújító kongresszusát. Hollik István ezzel kapcsolatban kiemelte: 2010-ben egy "romba döntött és csőd szélére juttatott országot" örököltek a baloldaltól, az elmúlt 11 évben azonban az ország talpra állt "és előre megy".

Az elmúlt 11 évben visszaszorítottuk a munkanélküliséget, a minimálbér közel a háromszorosára nőtt, megvédtük az embereket a migrációtól és levertük a rezsiárakat is – sorolta. Hozzátette: "a Fidesz-kongresszus tehát arról szól, hogy készen állunk folytatni azt a több mint egy évtizedes országépítő munkát, ami alapján ma Magyarország egyértelműen jobb helyzetben van, mint volt 2010-ben". Hollik István szerint a számok is azt igazolják, hogy a rendszerváltás óta nem volt Magyarországnak olyan sikeres tíz éve, mint a mögöttünk hagyott.

Hollik István elmondta azt is, 800 településről 1500 küldött érkezik a kongresszusra, ami azt is jelenti, hogy ma Európa legerősebb, legszervezettebb jobboldali pártja a Fidesz, a Fidesz-KDNP pedig olyan szilárd pártszövetség, amely garantálja a kormányzati stabilitást. Kiemelte: a válságok korát éljük, a kihívásokra csak a stabil nemzeti kormányok tudnak választ adni. Ez ma Magyarországon megadatott – fogalmazott.

Hollik István hangsúlyozta: a Fidesz kongresszusán csak oltottak vehetnek részt és minden járványügyi szabályt betartanak.

Forrás: mti.hu

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ennyi Ennyi gondolatolvasó, látnok! Hollik is tudja már, hogy mi történne majd egyszer, hogy ki mit gondol, vagy nem gondol! Egyébként a kormány egy fillér bevételről nem mondott le, más kacsójával szedi a csalánt! De most választás előtt egy népszerű intézkedés jól hangzik Mondja drága szócséplő uram, tudja, hogy hol tartanak a közületi energia árak, ami viszont magas inflációt generál? Ezt a szép öndicséretet majd zengje el a küldötteknek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Márki-Zay-nak abban igaza van, hogy a valódi rezsicsökkentés az lesz, ha a házak modernizálva lesznek. Ehhez az államnak kell forrást nyújtania. Mert ugye a rezsicsökkentés is pénzbe kerül, ahol a költség a valós ár és a fogyasztói ár közti különbség.
Nessy
Ennyi Ennyi gondolatolvasó, látnok! Hollik is tudja már, hogy mi történne majd egyszer, hogy ki mit gondol, vagy nem gondol! Egyébként a kormány egy fillér bevételről nem mondott le, más kacsójával szedi a csalánt! De most választás előtt egy népszerű intézkedés jól hangzik Mondja drága szócséplő uram, tudja, hogy hol tartanak a közületi energia árak, ami viszont magas inflációt generál? Ezt a szép öndicséretet majd zengje el a küldötteknek!
Gazella
Rövid ész lény... most aztán benzin és gáz hiány lesz... de sebaj, majd vissza szokik az elkényelmesedett magyar a tömegközlekedésre...
No audi, no suzuki, no franc tudja, hogy milyen márkájú gyárak kivonulnak...magyarból..
Eladott Ország
“Hogy hol tartanánk, ha az elmúlt közel 12 évben egy valóban hozzáértő, lelkiismeretes és tisztességes kormány vezette volna az országot, arról legfeljebb csak elképzeléseink lehetnek. Hogy mekkora erkölcsi rombolást végeztek azon felül, amennyi pénzt kiszivattyúztak a közösből, azt ember nem tudná megmondani. Amit viszont mindezeken túl még mindig nem értek, az az, hogy egy esetleges bukta után mi lesz itt? Mi lesz például Orbánnal? Jó, tudjuk, még 30 évig fogja osztani az észt, de ha mégsem, és tényleg oda kerül, ahová való, akkor hogyan tovább? Visszavonul a felcsúti parasztházba és bajuszt növeszt? Vagy mint Rákosi, száműzetésben tölti hátralevő éveit, Putyin vendégeként Oroszországban? Vagy Berlusconihoz hasonlóan mérgezi tovább a levegőt, és orgiákat rendez a hatvanpusztai gigabirtokon? Ha ez az ember ezt megússza, akkor ne nagyon várjunk csodát egy estleges kormányváltástól. Ha ez a bűnszervezet nem lesz felszámolva, akkor itt semmi nem fog változni. Ha ezt a szennyest nem dobjuk ki, és nem mondunk mindörökre nemet arra, amit Orbán művelt, visszaélve a kétharmaddal, akkor ez az elmúlt legcikibb évtized továbbra is ott fog bűzölögni a magyar közélet szemétdombján. Ahogy terroristákkal nem egyezkedünk, úgy bűnöző politikusokkal sem. Remélem, senki nem fogja annyival megúszni, mint amennyivel eddig megúszta Simicska, Kaleta, Szájer, Borkai, Balog, Rogán, Kósa, Bayer, és sorolhatnám reggelig. Nincs bocsánat az elmúlt 12 évre. Nincs magyarázat arra, amit tettek és folyamatosan tesznek ellenünk. De ha ennek ellenére mégis futni hagyják ezt a bagázst, akkor az ellenzék is csak egy levegőbe beszélő, megalkuvó banda. Egyszerűen nem szabad hagyni, hogy Orbán nevessen a végén. "
Ne hagyjuk hogy Orbán nevessen a végén.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/07/orbannevetes.jpg
Eladott Ország
Palkovics a heti hazudóverseny nyertese. A magyarok a fidesznek hála nem érzik az energiaárak emelkedését. Ez a hónap vicce ugye, te f@szkalap?! Ekkorát hazudni! A bábolnai tenyészmén célirányos tevékenysége nyomán nézzen anyai örömök elé! Nagy akadémikus az nem a Fekete Pákó...
scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/247077928_1210656179414287_1929181791122195909_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=iDsjMRqpywMAX93F6vx&_nc_ht=scontent-frt3-2.xx&oh=03158dc7bdceb98974ed640fd04b3607&oe=6196B364
Csizmás Kond
@human: szerintem az lenne az igazi rezsicsökkentés ha minden országban a fizetések szerint állapítanák meg a fogyasztási cikkek árát...és hogy ne legyen vita ugyanabban az arányban mint nyugaton.
134.bátor
Vajon honnan tudja,hogy MZP mit csinált VOLNA??? Èltető elemük a mocskolódás ,a gyűlölet keltès.
134.bátor
Egyèbkènt a jövedéki adót kellett volna csökkenteni,hogy 257ft/ l nèl egy kicsit kevesebb jusson az államkasszába
Eladott Ország
@134.bátor: ma, 09:33 ♦ Meg a világbajnok 27%-os ÁFA-t kellett volna csökkenteni de a maffiaállam más farkával veri a csalánt, nem magán spórol, hogy többet tudjon lopni! A kisebb benzinkutak valószínűleg be is fognak zárni.
human
@Csizmás Kond: Ne üljönk már fordítva a lovon. Gondolj bele. Akkor a határ menti településeken üresek lennének a bolt polcai, mert a szomszédos ország lakosai átjárnának felvásárolni mindent, ugyanis náluk a magasabb fizetés miatt minden drágább lenne.
Van egy termék (benzin, tej, kenyér stb). Ennek van egy előállítási költsége. Akkor inkább ez határozza már meg a fizetést és ne fordítva.
Rizikó
Nekem csak jó, hogy nem emelkedik a benzin ára. A kormány pedig azonnal propaganda fogást csinál belőle és ezt eredményesen teszi.

Mit tesz az ellenzék? Azon agyal ez miért rossz. Ez nagyon visszatetsző, mivel ez az emelkedés mindenkinek a zsebére ment.
Eladott Ország
@Rizikó: ma, 09:22 ♦ Mutatom, hogy min "agyalt" az ellenzék, íme!...
"Sokáig tartott, de az ellenzék megértette a kormánnyal, hogy cselekednie kell az elszabaduló üzemanyagárak ellen..."
theworldnews.net/hu-news/sokaig-tartott-de-az-ellenzek-megertette-a-kormannyal-hogy-cselekednie-kell-az-elszabadulo-uzemanyagarak-ellen
ómió
Ahogy mondja. Ennyivel a tankolás is olcsóbb lesz.
Rizikó
@Eladott Ország: Tegnap este láttam a tévében, hogy hibásnak tartják a befagyasztást és az áfa csökkentést szorgalmazzák.
Márki pedig nem kedveli a rezsicsökkentést, mert akkor a fogyasztók nem takarékoskodnak.

Ez nekem visszatetsző és nem értek vele egyet.
volvós
Hol (a) lik Pistike ??? A likadban mindíg legyen egy hatalmas néger dákó.
azon munkálkodj inkább...Meg egy a szádban is, hogy tudd mi van hátul...Kis buzi !!!
Vegyél példát a szájerjózsikáról...
Nessy
Valóban többet fognak az emberek tankolni, és miután a kormány egy fillér adójáról sem mondott le, több lesz a bevétele. Aztán a pár nagy cég egy darabog lenyeli a rögzített árat, a kisebbek meg tönkremennek. Közben lehet imádkozni, hogy csökkenjen a világpiaci ár. Jelzem, amikor alacsony volt a világpiacon az olaj, a kormányunk adót emelt az üzemanyagárban. Aminek így is majd a fele adó. Az természetesen stabil!
Csizmás Kond
@human: mesebeszéd. Akkor ha egy ország, bármelyik a saját fizetési nivóját a vásárlási árakkal összhangba hozza egy uniós átlaggal akkor az függetlenül a mennyiségtől egyforma lenne...és hogy megértsd ha a német ad ötezer euró egy munkásnak és a benzin öt euró akkor pl itt ha valaki ötszáz forintot keres a benzin ötven cent...és mindenhol így lenne a saját kereseti szintje lenne az árak kulcsa...mert tulajdonképpen ezt hangoztatja és hazudja a zuniuó csak nem tartja be hogy ki tudjon baszni mindenkivel...és ez lenne a helyes ha már egységes közösségről beszélünk nem az amit véghezvisznek.
csak úgy....
@Csizmás Kond: butuska vagy kandúr bandi!
Giovanni Alba
@Rizikó: ma, 10:11
Ha jól értem, akkor szerinted ha szivárog a hordó, nem a szivárgást kell megszüntetni, hanem hordani bele tovább a bort, és követelni kell a bor árának csökkentését.
A lakások, házak korszerűsítésével el lehet érni, hogy ne az utcát fűtsük, és ha kicsi a veszteség, akkor jócskán csökken a kiadás is, ez az igazi, fenntartható rezsicsökkentés. A jelenlegi csak hókuszpókusz, bűvészkedés a számokkal.
Clavigo
Egy kis vasárnapi agyzsibbadás,,ettől a Hajasbabától...
Eladott Ország
@Rizikó: ma, 10:11 ♦ Egy épeszű politikus sem kívánja a magas rezsiárakat. Az ÁFA csökkentés jogos lenne, nem csak az üzemanyagáraknál, mert abban világbajnokok vagyunk. A magas ÁFA egyben a szegény emberek adója is. A mai vásárlóerőt tekintve a fogyasztók azért fognak takarékoskodni mert nem futja rá, mert vagy esznek vagy fűtenek! A megoldás az épületek utólagos hőszigetelése, fűtéskorszerűsítés, a megújuló energia hasznosítás ( nem atomenergia) , de ehhez is vásárlóerő szükséges, ami nincs, mert ebben is sereghajtók vagyunk! A maffiaállam azért nem akarja az ÁFA-t csökkenteni, mert b@szik magán kezdeni a spórolást és más f@szával veri a csalánt! A többit hallgasd meg a fidesz/fidelitas szemináriumon!
Rizikó
@Giovanni Alba: Biztos bennem van a hiba, de nem értelek. Mi köze a lakások korszerűsítésének a benzin hatósági árához?
Rizikó
@Eladott Ország: Ha épeszű politikus nem kívánja a magas rezsi árakat, akkor Márki kijelentését hogy értékeled? Szerinte az alacsony rezsi nem ösztönöz takarékosságra.
Giovanni Alba
@Rizikó: ma, 14:37
" Tegnap este láttam a tévében, hogy hibásnak tartják a befagyasztást és az áfa csökkentést szorgalmazzák.
Márki pedig nem kedveli a rezsicsökkentést, mert akkor a fogyasztók nem takarékoskodnak.
Ez nekem visszatetsző és nem értek vele egyet."
Erre válaszoltam, erre írtam azt, hogy vissza kell fogni a pazarlást, és nem megoldás a mostani, rezsicsökkentésnek elnevezett szó és számmágia.
Rizikó
@Giovanni Alba: Ez igen hangzatos és helyeslésre méltó, de milyen pazarlás? Nekem tetszik, hogy a gáz és áram díja nem emelkedik évente harmadával.
Nehéz lesz elfogadtatni a fogyasztókkal, hogy a díjak kordában tartása nem nekik kedvez.
Giovanni Alba
@Rizikó: tegnap, 18:16
Te most szándékosan értetlenkedsz? Nem hiszem el, hogy egy felnőtt , értelmes ember ne tudná belátni, hogy a lakosságnak elszámolt, és a beszerzési ár különbözetét mindenki fizeti, a kormány a mi zsebünkből gavallér. Mindenki beadja a részét a közösbe, még özvegy Pócsfalvyné Mezei Piroska rokkantnyugdíjas, egy borsodi zsákfaluban élő, és mindenféle hulladékkal "fűtő" állampolgár. . Ez a rezsicsöki nem ösztönöz átgondolt energiafelhasználásra, ez egy populista parasztvakítás.
Régen, még az "átkosban" a hétvégi hobbitelkeken nem volt probléma a meleg víz előállítása. Egy póznára egy feketére festett hordó vízzel megtöltve.
Most az EU támogatja/támogatná az energiatakarékos házak koncepcióját, de nem igazán propagálják itthon.
Az utófinanszírozási forma meg sokakat eleve kizár a lehetséges pályázatokból. Ezen kellene változtatni.
Aki Én
Ahhoz képest, hogy 270,-nál kormányváltást ugattak, meg dilettáns kormányt, meg kormány felelősségét, meg jövedéki adó csökkentést..., elég nagy hazugság ez 480,-nál.
Nem véletlen, hogy kik kajálják ezt is, ugye bolsi @ómió: ?
Rizikó
@Giovanni Alba: Látom, szándékosan nem akarod megérteni, amit írok.

Az állam beavatkozik a hatósági árral. A bankok beavatkoztak a fizetési moratóriummal. Mindkettő a piaci árképzés befolyásolása és senki nem gondolta, hogy ennek nem lesz következménye. Viszont nagy segítség azoknak, akiket ebben a szorult időszakban ezek az intézkedések kisegítettek.
Mindenki fizeti egyébként az ellopott víz, áram, gáz árát is.

A kedvezményekkel a preferált rétegek célirányos megsegítése az elképzelés. Csok, energetikai támogatás, kedvezményes kölcsönök, stb.

Végül is az életminőséget javító intézkedések valóban a központi költségvetés átcsoportosításai, amit mindenki pénzéből fizetnek, de mi a problémád ezzel?
Giovanni Alba
@Rizikó: ma, 11:00
A probléma az, hogy nem arra költenek amire kellene. A veszteségeket kellene mérsékelni, netán megszűntetni, és akkor nem lenne szükség az ilyen felmás támogatásféleségre, amit mindenki pénzéből fedeznek, tehát fizet a legszegényebb rászoruló is, és élvezi az is, aki éppen a harmadik Ferrarit próbálja beszuszakolni a BMW-k közé.
ómió
@Aki Én: Bolsiék fajgörénye! Megint erőt vett rajtad a tetves bolsiságod másrahazudási szindrómájának egyik rohama? Inkább konzultálnál - vagy a kór nem enged(?) - Márki efftársaddal! Majd ő efftársiasan elmagyarázza neked, elmebeteg bugerbolsinak, hogy benzinköltséget a nem-autózással kell efftársiasan csökkenteni! Legalább ennyit képes vagy megérteni ott az elmeosztályon fektedben?
Rizikó
@Giovanni Alba: Fizessen csak mindenki egyformán a benzinéft. Ezt nem lehet szociáljs alapon megállapítani. Akinek pedig több kocsija van, többet is tankol, tehát ez rendben van így.
Giovanni Alba
@Rizikó: ma, 14:56
Mindketten következetesek vagyunk, te következetesen a benzinről beszélsz, amíg én a gázról és a villanyról.
Nem egy malomban őrlünk.
Rizikó
@Giovanni Alba: Gyakorlatilag egy kutya.
Nessy
@Rizikó: Nem egészen. Amíg a benzin azonos áron van lakosságnak, közületnek, addig a gáz és villany árának az ollója elég széles. A közületi magasabb árak viszont beépülnek a termelői, és végső soron a fogyasztói árba, a magas szállítási költséggel együtt, és azt bizony mindannyian fizetjük. Különösen az élelmiszer, zöldség, gyümölcs, hús, hentes árú, tej, tejtermék, kenyér, pék árú etc.
Istenakinincsen
@human:tegnap, 08:57
Valódi rezsicsökkentés a fideSS és a sleppjének eltakarítása.
Qqberci
"az energiamultik nyerészkedni tudjanak"

Mint például a MOL?... Mi lett volna, ha a nagyker árat maximálják?...
human
Márki-Zay Péter a rezsicsökkentésről és a valódi rezsicsökkentésről:
www.youtube.com/watch?v=pRaZAXxc5oE
Rizikó
@Nessy: Viszont ezek az árak, a lakosságból mindenkit egyformán érintenek. Így egyformán is sújtanak, míg a közületi fogyasztók többlete mindenkit segít.
Ezek épp úgy beépülnek az árba a gáznál, mint a benzinnél.
Nekem épp az az elfogadható, ha mindenkinek ugyan annyiba kerül egy termék vagy szolgáltatáQ
Nessy
@Rizikó:Már évtizedekkel ezelőtt is "begyűrűztek" az árak, de mindig csak a magasabbak. Most, mikor olcsó volt a Brent olaj, akkor adót emeltek az üzemanyagnál, amikor olcsó volt a földgáz a MET jó keresett rajta. Nincs új a Nap alatt. A mezőgazdaságot meg sajnos sikerült szétverni mindjárt az elején. A földalapú támogatás aztán megadta a kegyelem döfést. Minél több földje van valakinek, annál több pénzt kap, miközben nem kell a földet művelni.
Aki Én
@ómió: Mond meg a szállítóknak, fuvarozóknak, hogy ne autózzanak, te idióta, buta balfasz csicska.
Rizikó
@Nessy: Elég messze elkóboroltunk a hatósági ártól, de nem baj.
Nessy
@Rizikó: Bocsi! Rossz szokásom. De erre a kis időre már nem változok.
kereső
Ez a hatósági ár tényleg csak a 95-ös benzinre vonatkozik? a 98-ra(a prémium üzemanyagokra) már nem?
Rizikó
@Nessy: Semmi probléma! Nem zavar! A benzin árának a maximalizálása számomra mégis pozitív intézkedés.
ómió
@Aki Én: Azt már Márki efftársad - eszerint őt "idióta buta balfasz csicskának" tartod (egyébként stimmel!) - rég megmondta nekik! Csak azt nem értem, miért hazudod rám? Az elmeosztályi miliő teszi veled, vagy "csak" a tetves bolsiságod?
Nessy
@Rizikó:Elfogadva! Ugyan semmi nem lesz olcsóbb, de talán fékezi kicsit az inflációt. Már nincs kocsim, nem is vezetek, taxival jövök haza a Jánosból, ha injekciót kapok a szemembe. Eddig 3000 körül volt. Nem bánnám, ha nem sokkal emelkedne a jelenlegi ár.
Rizikó
@Nessy: Egyetértünk maximálisan!
Jobbulást Neked!
Aki Én
@ómió: Hogy te mekkora balfasz vagy...
ómió
@Aki Én: Mindig csak a saját neved osztogatásáig bírsz eljutni, bolsiék fajkreténje, amikor a valósággal találkozol!? A tárgyban meg sumákolsz, mint hal a szatyorban?
simmering73
@ómió: Neked is jó reggelt tetves bolsikám!
Pálffy
Az üzemanyagár befagyasztása nem más mint egy alávaló, einstand célú támadás a magántulajdonban lévő kutak ellen. AKKOR BESZÉLHETNÉNK REZSICSÖKKENTÉSRŐL, HA A BESZERZÉSI ÁR JÖVEDÉKI ADÓJA, ÉS AZ ÁFA TARTALMA CSÖKKENNE! Hitvány, aljas gazemberek vagytok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.