Annak ellenére, hogy a tájékoztatás szerint, a kormány és az Operatív törzs is figyelemmel kíséri a járványhelyzetet, és amennyiben szükséges további intézkedéseket hoz, nem történik semmi.

Mikor szigorítnak Orbánék? 5325 az új fertőzött 165 beteg elhunyt – tragikusan romlik a helyzet
Kép: Pixabay

A járvány negyedik hulláma hazánkban is felszálló ágban van, és ki tudja még hol a vége, ugyanis a jelenlegi adatok szerint a beoltottak száma 6 003 414 fő, közülük 5 777 331 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 629 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

Tegnap azonban 5323 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 966 167 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 165 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 32 336 főre emelkedett.

5811 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 545-en vannak lélegeztetőgépen. Az egészségügyben már elkezdődött az ürítés, ugyanis tegnap már a kórházi helyek 20%-át fel kellett szabadítani, ahogy erről már Kásler is beszélt. 

12 093 ágyat kell biztosítani a súlyos koronavírusos betegeknek. Ezen helyek tíz százalékának, 1209 ágynak az intenzív osztályokon kell rendelkezésre állnia. Hét budapesti és 23 vidéki kórházra vonatkozik az ágyak felszabadítása

- derült ki a leveléből még pénteken. 

A szakemberek szerint ha valami csoda történne és holnap mindenki elmenne felvenni az oltást, a ma még négy millió oltatlan embernek akkor is csak 3-5 hét múlva lenne védettsége a vírus ellen.

A járványmodellek viszont éppen ekkorra jósolják a negyedik hullám tetőzését.

Arra figyelmeztetettek, hogy valamennyi védekezési eszközt

az oltást, a maszkviselést, a gyakori fertőtlenítést, a gyakori tesztelést, a tünetes betegek azonnali izolációját és egyidejű gyógyszeres terápiáját használni kellene.

Címlapkép: Pixabay

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Az NNK miért nem teszi a dolgát a törvényi kötelezettségének megfelelően??? Pandémia, járvány idején -főleg világjárvány idején nem nekik kellene irányitani a védekezést, és a megelőzést?(bár itt már nincs mit megelőzni).Törvényszegők- aik nem végzik a munkájukat, miért is kapják a fizetésüket a tiszti főorvossal az élen?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Most akkor ezt úgy kéne érteni, hogy ha Orbán nem mondja hogy védd magad másképp nem jut eszébe senkinek ? Miért kell minden karhatalommal végrehajtani, mikor érik oda a tudat hogy a saját egészségét mindenki maga kell védje parancs vagy erőltetés nélkül ?
csak úgy....
a békamenet és a többi fölösleges buli meghozta a kívánt hatást..
Rizikó
@Csizmás Kond: Ez nem a védekezésről szól. Az a lényeg, hogy a kormány lehessen valamiért hibáztatni. Ha tesz valamit, az a baj, ha nem, hát akkor az.
Maximálják a benzin árát? Az ellenzék tiltakozik! Hát ezért hiteltelenek a szememben.
Szevasztok
Minek szigoritani ??? Ez a hülyékről szól, nem a virusról.
kereső
Az NNK miért nem teszi a dolgát a törvényi kötelezettségének megfelelően??? Pandémia, járvány idején -főleg világjárvány idején nem nekik kellene irányitani a védekezést, és a megelőzést?(bár itt már nincs mit megelőzni).Törvényszegők- aik nem végzik a munkájukat, miért is kapják a fizetésüket a tiszti főorvossal az élen?
Nessy
Már elnézést, de járvány esetén a kormány hozhat intézkedést, neki van döntési joga! Ha 10 emberből van három értelmes, aki próbál védekezni, de a többit nem érdekli, az nem igazán megoldás! Különösen, amikor a tömegrendezvényekre mindenki mehet, úri kedve szerint. Aztán akarva, akaratlan, üzletben villamoson, rendelőben stb. találkozik velük az ember. Akkor nem sokra mész egyedül.
Rizikó
Mára, aki akarta, már beoltathatta magát. Az oltás nem véd meg a betegségtől, csak olyan enyhe lefolyásúvá teszi, hogy ne kerüljön a beteg kórházba.

Ideje minden korlátozást feloldani. Aki nem oltatta be magát, viselje a következményeit, míg az oltottak többnyire biztonságban vannak. Elég volt a cirkuszból és a riogatásból.
Macskaszem
@Rizikó: Az a baj, hogy nem csak ők viselik a következményeit, hanem mindenki, aki a covid által iszonyúan leterhel egészségügyben nem jut ellátáshoz más betegségből kifolyólag. Megint megszűntek a szűrések, a nem sürgős műtétek. Persze amikor azt látják, hogy a kormány is leszarja ívesen a járványt, és "CSAK" keresni akar rajta, meg politikai hasznot húzni, meg veszélyhelyzetre hivatkozva aljadék törvényeket hozni, akkor a birkák is leszarják az egészet.
Macskaszem
@KisTehen: Csak az tehet valamit, aki döntési helyzetben van. És azok sajnos orbánék. Ők meg csak közpénz milliárdok ellopásásában profik.
Gazella
Rá háritották a munkaadokra a vakcina oltást... másik gondoljatok a e-dik oltás se hat.. és viszi az embereket...amikor beleszól az mnrs a génedbe...
Rizikó
@Macskaszem: Ezért mondom, hogy minden zárlatot oldjanak fel. A Covidost nem kell műteni, az az intenzíven lesz, ha kell. Menjen minden a maga útján és aki bevállalta a veszélyt, azokért nem kell aggódni.
Néro
Elhunyt 165 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 32 336 főre emelkedett.

Nagy Orr Bán köröszt tényesen meg ezzel azt üzeni: Haljon apátok anyátok több marad nektek.
Lázálom János szerint meg ezzel így többet is értek.
Fityma-Köpnömkő moslékoalíció erkölcse szerint.
Lepényleső
Talán majd ha csak azok maradnak akik továbbra is adóznak,csak befizetői a bán államapparátusának
(amit egyébiránt a világban sokan már csak maffia államnak hívnak?)?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.