Az ellenzék együttes erővel támadja a házelnököt.

Kövér László menjen nyugdíjba, erre vár az ellenzékFotó: MTI/Máthé Zoltán

Az Országgyűlés hétfőn ötnapos ülésbe kezdett. Az első nap napirendi felszólalóinak nagy része hozzászólt a Kövér-ügyhöz.

A napokban kiszivárgott ugyanis Kövér László tavaly februári beszéde, amelyben zárt körben, a titkosszolgálatok vezetőinek arról beszélt, hogy a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot az ellenzék jelenti. A szöveget a Direkt36 szerezte meg, és azt az oknyomozó portál elsőként a Telexen publikálta – írja a telex.hu.

Az ügy nyomán az ellenzék közösen lemondásra szólította fel Kövért. A DK–Jobbik–LMP–MMM–Momentum–MSZP–Párbeszéd közös nyilatkozata szerint a történtek újabb igazolását jelenthetik annak is, hogy miért vetette be a gyanú szerint az állam a Pegasus kémszoftvert nem kormánypárti újságírók, politikusok és vállalkozók ellen.

Most pedig személyesen is elővették a témát.

Tordai Bence szerint a házelnök beszéde azt jelzi, hogy Kövér a „hatalmával visszaélve hazánkat egy pártállami diktatúra irányába sodorná”.

A legnagyobb nemzetbiztonsági kockázat a gyűlölet – kezdte felszólalását Hohn Krisztina, az LMP országgyűlési képviselője, szintén utalva ezzel Kövér beszédére. 

„Vártam a bejelentést, hogy a házelnök talán nyugdíjba vonul” – kezdte Varga Zoltán, a DK képviselője. Hozzátette: hiába próbálja a kormány tisztára mosni a házelnököt, a „víz egyre mocsokabb”, az ország egyik első emberének nyilatkozata elfogadhatatlan.

Forrás: telex.hu
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Támadni, támadni, ütni egyfolytában, le nem szállni róla!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rizikó
Hát, addig álljatok féllábon. Nem tudok nyugdíjas politikusról, aki 65 évesen visszavonult.
ómió
Na! Nem ütött át a legutolsó efftársi rágalomhadjárat?
Emmersson71
@ómió: A jobbszél csatornáitokon nem.
ómió
@Emmersson71: Csak az efftársi falkákon? Ezt a "meglepit"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.