Nagyon sikeres volt az oltási akcióhét Magyarországon, ezért az a döntés született, hogy egy héttel meghosszabbítják – mondta az országos tisztifőorvos a kormány közösségi oldalára hétfőn feltöltött videójában.

Müller Cecília bejelentette: "a koronavírus egyre-másra mutálódik"

Müller Cecília ismertette, hogy a múlt héten az oltópontokon 784 ezer védőoltást adtak be, 643 ezren a harmadik oltásukat is megkapták. Ez azért nagyon fontos – tette hozzá –, mert a koronavírus "egyre-másra mutálódik", különböző variánsokat észleltek a világban, eddig a vírusnak már több mint kétszáz mutációját azonosították.

Az országos tisztifőorvos emlékeztetett: a hétvégén a koronavírus újabb, dél-afrikai mutációja (omikron) uralta a sajtót, a közvéleményt. Hozzátette: folyamatosan figyelik e variáns jelenlétét is, a hétvégén a Nemzeti Népegészségügyi Központ öt napra visszamenőleg több mint 400 vizsgálatot végzett el, hogy azonosítsa ezt a variánst, de egyetlen mintában sem találták meg.

Müller Cecília szólt arról is: kifejezetten örül, hogy az oltási akcióhéten 96 ezren kérték az első oltásukat. Azt mondta, örül és köszöni, hogy ezek az emberek a szakemberekre hallgattak, mert "a megelőzés legfőbb eszköze változatlanul a védőoltás".

Forrás: MTI

Fotó: Facebook/Magyarország Kormánya

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
ettől többet nem várhatunk lázban éghet csak nem érzékeli hogy egy talpraesettebb nem került nekünk ez azért szegénységre valló.
Emmersson71
"a koronavírus egyre-másra mutálódik" - és ez a szakvéleménye Nyunyókának :P
134.bátor
Na,megszólalt a szipirtyó. Csak fújja,amit már mindenki tud. Egy èrtelmes mondat mèg nem hagyta el a száját,ennek a szellemi fogyatèkosnak. Látszik is rajta egyèbkènt
ila51
Egyre hülyébbek , akkor most mi ellen oltogatnak ?
colibri
Ez is orbán agymenését bizonyítja, hogy ilyen embereket alkalmaz felelősnek számító pozícióba. Saját magukat minősítik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.