Ahogy arról mi is beszámoltunk, ma lemondott Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, miután a legfőbb ügyész hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt indítványt tett az Országgyűlés elnökénél a képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

Elképesztő gyomros a Fidesznek – mindent boríthat a gigabotrány az Igazságügy Minisztériumban, Varga feje a tét

Az események szinte hihetetlen sebességgel pörögtek, és pörögnek még most is, hiszen  az ügyészség reggel 8 óra 21 perckor hozta nyilvánosságra, hogy indítványozták az Országgyűlés elnökénél dr. Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

A Magyar Távirati Iroda pedig 11 óra 50 perckor már ki is adta a Völner Pál lemondásáról szóló közleményt. Mindössze 3 és fél óra kellett Völner döntéséhez. A közleményben az áll:

Völner Pál nem ismeri el büntetőjogi felelősségét, semmilyen bűncselekményt nem követett el, államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően látta el

A tájékoztatás szerint Völner Pál mindenben együttműködik a nyomozó hatósággal, kihallgatása céljából bármikor rendelkezésre áll.

Az ügy politikai következményeit vállalja, ennek eredményeképpen a keddi napon államtitkári tisztségéről benyújtja lemondását

– olvasható Papp Gábor ügyvéd közleményében. Az ügyvéd jelezte: sem Völner Pál, sem ő, sem pedig Varga István ügyvéd nem kíván nyilatkozni az ügyben.

A Legfőbb Ügyészség, Völner ártatlanságáról szóló állításával szemben, azt tudatta: a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozásban megalapozott gyanú merült fel arra, hogy dr. Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott

– írták.

Völner Pált 2010-ben nevezték ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkárává. 2014 és 2015 között az Országgyűlés Gazdasági bizottságának alelnöke volt, 2015-től 2018-ig pedig Komárom-Esztergom megye fejlesztési biztosa. 2015-től az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára.

A Fidesz–Magyar Polgári Szövetség Komárom-Esztergom megyei szervezetének 2006-tól, az esztergomi szervezetének pedig 2015-től az elnöke. 

Völner nemrégiben azzal került a címlapokra, hogy vélhetőleg ő volt az, aki aláírta a Pegasus kémszoftver megvételét.

A Völner-ügynek a legszembetűnőbb vonása az, mennyire igyekezett azt heteken át titokban tartani a kormányzat. Hogy ennek a botrány elkerülése mellett voltak-e más okai, azt egyelőre nem tudni, mindenesetre nehéz elképzelni, hogy

a háttérben ne folytak volna előkészületek arra, hogyan lehet a botrány kitörését mérsékelni.

De a botrány hatalmas gyomros a Fidesznek ugyanis az ellenzéki szövetség közös sajtótájékoztatóján Kocsis-Cake Olivio azzal kezdte, az Orbán-kormány legsúlyosabb korrupciós botrányának lehetünk szemtanúi, Varga Judit szerepét is vizsgálni kell, mert ő bízta meg Völner Pált a megfigyelések engedélyeztetésével és a végrehajtó karral összefüggő feladatokkal. 

Keresztes László Lóránt szintén Varga Judit azonnali lemondását követelte, az LMP-s politikus úgy látja, ha egy minisztériumban ilyen súlyos korrupciós eset derül ki, a miniszternek is távoznia kell, mert ő felel a tárcában történtekért.

Egy ilyen botrány könnyen magával ránthatja a minisztereket és a fideszes apparátus magas pozíciójában lévő embereket is. 

Völner egy felszólalásában, valóságos látnok módjára vezette le, hogy

Újabb kiskapuk záródtak be a korrupciós és a közélet tisztaságát sértő bűncselekmények előtt azzal, hogy (...) új tartalmú különös részi tényállások jöttek létre. Ilyen például a vesztegetés bírósági vagy hatósági eljárásban, illetve a vesztegetés elfogadása bírósági vagy hatósági eljárásban.

Ám, ugyanebben a felszólalásban azt is kimondta, hogy

Szeretném önöket emlékeztetni arra, hogy sajnos Magyarországon ma az ellenzék van tele korrupciós ügyekkel. 

Tordai Bence a parlamenti folyosón kérdezte Semjén Zsoltot Völner Pál ügyével kapcsolatban. A miniszterelnök-helyettes szerint az ügy azt bizonyítja, hogy

nincs kettős mérce, az ügyészség működik, Polt Péter teszi a dolgát, és ha valakivel kapcsolatban bűncselekmény gyanúja merül fel, akkor mindegy, hogy kormánypárti vagy ellenzéki, mindenkivel szemben el kell járni. Én egyébként Völner Pált egy nagyon rendes, kitűnő embernek ismertem meg, nehezen tudom elképzelni, hogy vele szemben ez megalapozott lenne.

Abban bízik, hogy végül kiderül Völner Pál ártatlansága.

Legfelsőbb szintekről mindenesetre eddig nem érkezett reakció a történtekre. Sem Orbán Viktor, sem pedig Völner közvetlen főnöke, Varga Judit igazságügyi miniszter nem szólalt meg.

96 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
"Orbán demonstrálni akarja az EU felé, hogy Magyarországon fellépnek a kormányzati korrupció ellen, ezért jó alkalom Völner lekapcsolása, miután magát mégsem dughatja börtönbe.
Másrészt, a Fideszben alapszabály, hogy lopni csak szervezetten, engedéllyel és szépen (ahogy a csillag megy az égen) lehet és úgy érdemes. Saját zsebre nem lehet dolgozni, hanem csak a közösbe. Tejelni kell, le kell tenni a zsetont a főnöknek, s ő mondja meg, hogy a lopott közös vagyonból ki, hogyan, milyen arányban részesedik. Orbán nem tűri a konkurenciát, senki nem lophat magának, ez nem az MSZP. Orbán úgy tekinti, hogy amit nem ő lop el, azt tőle lopják el. A maga lopását erkölcsösnek tartja, mert jó célra (saját hatalmára) fordítja, míg az öncélú lopást mélyen elítéli."
nepszava.us/volner-pal-jo-kereszteny-de-sajat-zsebre-dolgozott-az-pedig-a-fideszben-tilos/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Istenakinincsen
@Németh István:ma, 09:38Te be vagy baszva?Nem nagyon lehet kiigazodni a hozzászólásaidból.Magyarázd már el magad,vagy forditsd le magyarra hogy mit beszélsz.
Kik a tolvajok?
nezelodo
@Aki Én: tegnap 11:23. Minek vitatkozol vele, abba a csapatba tartozik akinek a vezetője a szerver feltörést gyerekcsínynek nevezi, hivatásos hekker. Ahhoz képest, amikor a Pf oltásra lehetett regisztrálni a tömeges érdeklődést "terheléses támadásként" ordibálták ki a világnak. Érdekes amikor pl kínait ajánlottak, senki sem "terhelte túl" a szervereiket. A tesze-tosza ellenzéknek még ekkor sem jutott eszébe, hogy ez az esemény valóban egy hiteles közvélemény kutatásnak felel meg.
Aki Én
@nezelodo: Nem vitatkozom vele, csak néha közlöm, hogy mekkora gyökér.
Málna
@csipetke: Nekem nem kell pszichológus barátnő ahhoz, hogy tudjam, depis vagy. Ha lenne pszichológus barátnőd, már te is tudnád...:-)
colibri
nepszava.us/orban-legujabb-propagandahuzasa-a-korrupcio-elleni-kuzdelem/
Ez egy különleges írás a Tengeren túlról. Érdekes, ott milyen jól értesült emberek vannak, olyan ismeretlen történeteket tárnak fel, amiről itthon nem is hallottunk. Érdemes elolvasni!
Lepényleső
Vélhetően előbb ítélnek el bolti lopásért évekre ember tömegeket,- mint ezek közül dá-dá - t mondjanak bárkinek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.