Egyszeri tízmilliós összeg, vagy néhány milliós havidíj is lehetett az ára a hvg.hu értesülései szerint a bírósági végrehajtói praxisoknak, melyeket a végrehajtói kamara elnöke intézett.

Dagad a végrehajtóbotrány! Milliókat kapott Völner Pál havonta, hogy elintézzen bizonyos ügyeket

Fotó: MTI/Mónus Márton

Ebből a pénzből juthatott Völner Pál igazságügyi államtitkárnak, aki bár állítja, hogy nem követett el bűncselekményt, a vele szembeni gyanú hírére azonnal lemondott.

Az ügyészségi közlemény szerint megalapozott gyanú merült fel arra, hogy Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.

A 444 cikke szerint ez a végrehajtóbotrány már hónapok óta dagad. Az ügyészség által emlegetett MBVK-elnököt Schadl Györgynek hívják, aki amúgy a Budaörsi Járásbíróság illetékességi területének végrehajtója. Ide tartozik Biatorbágy, Budajenő, Budakeszi, Budaörs, Herceghalom, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Remeteszőlős, Telki, Tök és Zsámbék.

Hadházy Ákos december 4-én arról posztolt, hogy Schadl ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozhat, ugyanis a főügyészség néhány napja a végrehajtói kar elnöke és felesége ingatlanjainak zár alá vételét kezdeményezte a tulajdoni lapok alapján.

"A végrehajtó hetek óta elérhetetlen, így a letartóztatásáról szóló hírek is igazak lehetnek. A büntetőeljárás ténye pedig a fentiek alapján egyértelmű. Még izgalmasabb, hogy a nyomozó szerv a Központi Nyomozó Főügyészség. A szervezet honlapján olvashatóak azok a kiemelt ügyek, amelyeknél ők az illetékesek. Nyilván nem jön szóba például a bíró elleni emberölés, a felsorolt esetek közül csak a kormánytag megvesztegetése életszerű"

- írta Hadházy Ákos az ügyről. 

Arról, hogy ki is pontosan Völner Pál, a 444.hu itt közölt összeállítást

Forrás: 444.hu, hvg.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Milliókat??? Pedig csak évtizedeket érdemel.
Rockxy
szegény.
biztosan meg vólt szorúlva szegény, híd alatt alutt, meg ilyenek.
Nessy
Pancser! Elfelejtette a kellő helyre elküldeni a borítékot!
bence
Ő csak egy a sok közül ! Így működik a fidesz vezérkara ! Bármennyit kapnak az mind kevésnek bizonyul az eléghez !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.