A Debreceni Törvényszék szóvivője szombaton tájékoztatta az MTI-t, hogy elítélték a debreceni orvost és annak feleségét is.

Ellenőrizetlen anyagot injekciózott páciense nemi szervébe, maradandó fogyatékosságot okozott egy debreceni orvosFotó: illusztráció, MTI/Győri Károly

Dobó Dénes közölte: a bűncselekmény elkövetését beismerő, a tárgyalási jogukról lemondó vádlottak ügyében a Debreceni Járásbíróság előkészítő ülésen hirdetett ítéletet. Az elsőrendű, büntetett előéletű vádlottat foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés bűntette és társtettesként elkövetett csalás vétsége miatt

két év, öt évre felfüggesztett börtönbüntetésre és egymillió forint pénzbüntetésre ítélték.

A másodrendű vádlott – bűnsegédként – foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés bűntette, valamint csalás vétsége miatt 300 ezer forint pénzbüntetést kapott a bíróságtól.

A nő a sértettel évek óta bizalmas, baráti viszonyt ápolt, és 2016-ban a férfi szerelmi válságból adódó lelki elesettségét kihasználva felhívta a figyelmét egy előnyösnek mondott egészségügyi beavatkozásra, amelyet a barátja – későbbi férje – végez.

Az elsőrendű vádlott azt mondta, Németországban olyan klinikán dolgozik, ahol az ilyen eljárások rutinszerűek, és felajánlotta, hogy 300 ezer forintért a sértetten is elvégzi a beavatkozást.

Az orvos ezután 2016 novemberében a lakásán két alkalommal ellenőrizetlen forrásból származó anyagot injekciózott a sértett nemi szervének bőre alá. Ezután elmulasztotta rögzíteni a férfi hasfalához a kezelt testtájékot, amivel ugyancsak hozzájárult a későbbi szövődmények kialakulásához.

A sértettnek egészségügyi panaszai, fájdalmai lettek, ezért felkeresett több urológust, akik a kialakult közvetlen egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel plasztikai helyreállító műtéteket javasoltak.

A sértett pszichés állapotát a tiltott beavatkozás következtében kialakult maradandó fogyatékosság negatívan befolyásolta.

A bíróság megállapította, hogy a beavatkozás orvosilag tiltott, szakmailag nem indokolható, így az elsőrendű vádlott orvosként, foglalkozását gyakorolva szándékos szakmai szabályszegést követett el.

A Debreceni Járásbíróság ítélete jogerős – közölte a törvényszéki szóvivő.

Forrás: MTI
Fotó: illusztráció, MTI/Győri Károly

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Hány millió hiszékeny...a szex miatti " segítségért..."
namihami
""...sértett nemi szervének bőre alá.""
Az esettől eltekintve, de oda (ODA?), vajon oda minek? Nem a bőr volt puha.
simmering73
Büntetett előéletű vádlott. És praktizált?
volvós
Hány millió hiszékeny...a szex miatti " segítségért..."
teuton57
@simmering73: Na ezen en is felakadtam! Büntetett elöeletü debreceni orvos, aki praktizalhat! Aztan ismet felfüggesztettet kap, de a szakmatol eltiltast nem! Kosa rokona??? Ez az ügy is 6 evig fog huzodni, mint a masik politikus-rokon orvose???
Lepényleső
Nagyot álmodott a doktor úr,- hiszen a politika is ezt sugallja,- de mint rendesen egy dá-dá - val megúszta,
"kérem a következőt" - továbbra is bárki lehet áldozata?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.