A járvány miatt megrángatott turizmusban a SZÉP-kártyák jelentették a stabil bevételt eddig, de jövőre élelmiszert is lehet fizetni a kártyákkal.

A turizmus.com-nak nyilatkozott Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke – olvasható a 24.hu cikkében.

A Szállodaszövetség elnöke aggódik, hogy a SZÉP-kártyáról élelmiszerre is lehet majd költeni

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke beszédet mond Az utazó magazin által meghírdetett, az elmúlt év legjobb turisztikai szolgáltatóinak járó díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában 2021. július 21-én.

Fotó, címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Baldauf a következőket mondta: 

A járvány okozta gazdasági válság a turisztikai szektort sújtotta a legnagyobb mértékben és úgy tűnik, hogy a 2022-es év is a kilábalás éve lesz, emiatt aggasztó, hogy az eddig stabil bevételt jelentő SZÉP-kártya költések a rendelet miatt csökkenhetnek.

Baldauf elmondta, a szakmát teljesen váratlanul érte a kormányfő néhány nappal ezelőtti, a SZÉP-kártyák felhasználhatóságát érintő bejelentése. Arra is kitért, hogy a tavaly bevezetett adókönnyítések célja is az volt, hogy a turizmus és a vendéglátás újra beindulhasson a járvány okozta leállások után. A SZÉP-kártyák a szállodások vezetője szerint nagyban hozzájárultak a belföldi kereslet növekedéséhez, valamint "a járvány miatt nehéz helyzetbe került vidéki, sok esetben családi üzemeltetésben lévő szálláshelyek, éttermek túléléséhez."

A cikk szerint a Magyar Közlönyben megjelentek szerint a SZÉP-kártyákon lévő, a vendéglátás alszámlára utalt juttatásokkal 2022. február 1. és május 31. között "a kereskedő által értékesített élelmiszer vásárlására is felhasználható, a melegkonyhás vendéglátóhelyeken kívül."

Baldauf Csaba azt is fontosnak tartja, hogy a SZÉP-kártya keretösszege és kedvezményes adózási feltételei 2022-ben is megmaradjanak, de azt is kiemelte, hogy fontos lenne a turizmusfejlesztési hozzájárulás megfizetése alól mentesíteni legalább 2022. július 30-ig a vállalkozásokat. Ezek a támogatások Baldauf szerint a nagymértékben növekvő költségek miatt is fontosak lennének.

Forrás: turizmus.com, 24.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Átaludtad az évet jóember? Tavasz óta nyitva vannak a zsebek. Bármelyikből lehet élelmiszert vásárolni.
Rizikó
Elkapkodott, hibás döntés. Inkább plusz juttatást adjanak élelmiszerre utalvány formájában.
Baker
@simmering73: Én úgy tudom, csak "átjárhatóságot" tettek lehetővé a 3 zseb - szálláshely, vendéglátás, szabadidő - között. Legfeljebb melegételre volt költhető a SZÉP-kártya kerete. Élelmiszerre eddig nem lehetett költeni róla.
Gazella
@simmering73: élelmiszerboltban nem lehetett vásárolni szép kártyával...
Most majd igen de cirka 4 hónapon kerrsztül.
kissé felnőttem
@Rizikó: volt utalvány aztán mi lelte ? unios biróság 20 néhány milliárdot itélt meg a franciáknak mert a kormány pikk pakk kipaterolta öket.4-5 évig huzták a pert helyette mi lett és lesz árak forradalma. ja nép is oda megy mert róluk szól. ez olyan dögöljön meg a szomszéd tehene.Magyar mentalitás
kissé felnőttem
@Baker: nyugdijasoknak kevésnek adtak ám csak a csókosoknak, majd remélem az uj Áder utodnak is gyüjthetünk hogy megéljen? ?
Csizmás Kond
Elfogultságnak tartom az ilyen kijelentéseket.
namihami
Ebben az az igazán furcsa, hogy az emberek (legalábbis egy rétege) fontosabbnak érzik az evést, mint a szállodázást?
Hát bizony, kedves Szállodavezér Úr, az emberek már csak ilyenek.
Néro
A tökömet se érdekli , hogy a Mészáros Mészáros és Mészáros szállodáiban nem nő emiatt a bevétel. A többi meg egyébként is baxhatja és éljenezheti tovább Fitymáékat.
Rizikó
@kissé felnőttem: A nemzet érdeke előrébb való mint a franciák hasfájása.
Lepényleső
Ilyen a piramis játék,- nem zavarta amikor csak neki fizették?
Most a kifizetésekben egy szintet le vittek,a piramisba életet így leheltek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.