Eltűnhetnek a covid-hullámok 2022 második felétől Rusvai Miklós szerint. A virológus az ATV Híradójának azt mondta: bár január közepétől az omikron hatására berobban az ötödik hullám, 2022 közepétől valószínűleg már fog nem hullámszerűen jelentkezni a járvány.

Hamarosan itt lehet a járvány vége, Rusvai és Kásler egyaránt bizakodóak
Kép: pixabay

A korábbi tisztifőorvos is hasonlóan optimistán látja az új évet, Falus Ferenc szerint 2022 második felétől várhatóan nem kell majd korlátozásokkal számolni. Az ATV Híradójának riportja.

Nagyon nehéz év végén vagyunk és egy új év hajnalán, az elmúlt év mindnyájunkat megterhelte, egy világjárvány kellős közepén éltünk és bizonyítottuk emberségünket

- fogalmazott Kásler Miklós.

Az Emberi Erőforrások minisztere újévi köszöntőjében a covid járvány nehézségeire emlékeztetett, hozzátette: a nemzet többsége követte Arany János szavait amelyek szerint:

Ember lenni mindig, minden körülményben.

Rusvai Miklós szintén a covid okozta nehézségekről beszélt. Kiemelte: az omikron variáns felforgatta a korábbi várakozásokat, így szerinte január második hetétől ismét berobban a járvány. A szakember azonban úgy látja, az 5. hullámban kevesebb súlyosabb eset lesz.

Én egyébként továbbra is úgy gondolom, hogy ha ez a változat sokkal terjedőképesebb viszont kevésbé kórokozóképes, akkor ennek az évnek a végére talán a covid megszűnik probléma lenni olyan értelemben, hogy nem fog hullámokban jelentkezni

- mondta bizakodóan.

Hozzátette: ősszel és kora tavasszal a légzőszervi betegségek időszakában lesz ugyan egy halmozott fertőzés szám, de az influenza járványhoz hasonló fertőzéssé fog átalakulni a covid.

Azt remélem, hogy az év második felére járvány miatt már korlátozó intézkedésekre nem kell számítani. Nagyon sok új gyógyszer és gyógyszerfejlesztés van folyamatban, amivel a súlyos állapotú betegeket gyógyítani lehet és olyan új vakcináknak a fejlesztése amik a különböző variánsok ellen is védeni fognak

- mondta Falus Ferenc.

Közben az Operatív Törzs arról tájékoztat; januárban a tervek szerint regisztráció nélkül kérheti bárki az oltást minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton egész nap a kórházi és járásközponti szakrendelők oltópontjain.

Emellett az Országos Oltási Munkacsoport a háziorvosokat arra kéri, hogy a rendelési időben végzett oltásokon túl is tartsanak kifejezetten oltási akciónapokat.

Forrás: atv.hu
Címlapkép: Pixabay

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: A fene sem akarna téged korlátozni, amennyiben nem lehelnéd egy zárt térben a másik képébe a vírust. Amennyiben rajtad is van, meg a másik emberen is, nagyon nagyot csökken a fertőzőképesség, nem véletlen maradt el tavaly mondhatni az influenza. Ezért kell a maszk, bár tudom, úgysem fogod fel. A japánok évtizedek óta felfogták már, bár tudom, ők sokkal butábbak nálad.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
laja70
Majd Orbán megmondja, hogy mikor szünik meg a járvány. Mire indul a békamenet, addigra nem lesz Covid...
Pálinkás Pál
@kereső: semmit nem csökkent..semmiféle fertőzést..ezt fényesen igazolta az elmúlt 2 év...a tömegközlekedés nem érint...és boltban miért kéne nekem szájkosár, azért mert ti 8-szor oltottan is fostok..egy szót nem szóltam amikor az volt hogy aki hülye,az hordja nyugodtan...
kereső
@Pálinkás Pál: Én nem sértegettelek- "virus hivőként" Téged, de most azt mondom, elmész Te a 3,14-be. Mondsza csak, miért is nem "ismerik" a távol-keleti népek a sima influt?? Egyenlőre én a tudománynak hiszek, és nem Neked/nektek.
Pálinkás Pál
@kereső: nem érdekel a szöveged, higgy..csak ne akarj engem korlátozni azért mert fosós vagy..leszarom, hordj gázálarcot ha félsz, a többit meg hagyd békén...ez az egész egy politikai átalakítás világszinten, és ehhez kell a nyáj...no ezek vagytok ti...
division
@Pálinkás Pál: A fene sem akarna téged korlátozni, amennyiben nem lehelnéd egy zárt térben a másik képébe a vírust. Amennyiben rajtad is van, meg a másik emberen is, nagyon nagyot csökken a fertőzőképesség, nem véletlen maradt el tavaly mondhatni az influenza. Ezért kell a maszk, bár tudom, úgysem fogod fel. A japánok évtizedek óta felfogták már, bár tudom, ők sokkal butábbak nálad.
division
@kereső: Hiába minden, akit nem lehet észérvekkel meggyőzni azt nem lehet. Nézd meg a sokkal tanultabb pedagógusok egy részét, őket sem lehet, inkább mennek majd közmunkázni, akkor mit vársz az átlagemberektől?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.