Magyarország újabb 400 ezer koronavírus elleni vakcinával segít Ghánának, ezzel 3,8 millióra emelkedik az adományozott oltóanyagok száma, amelyekből 2,5 millió a kritikus helyzetben lévő Afrikába irányult – közölte Szijjártó Péter a Facebookon.

Szabadulna a vakcinától Szijjártó: újabb 400 ezer oltást küld Ghánába
Kép: Facebook/Szijjártó Péter 

A külgazdasági és külügyminiszter szerint újabb és újabb hullámokkal és variánsokkal néznek szembe az országok. Szerinte ennek az az oka, hogy számos országban még mindig rendkívül alacsony a lakosság átoltottsága.

Hozzátette:

annak érdekében, hogy azokon a helyeken, ahol lassú az oltási kampány, felgyorsítsák a vakcinációt, a magyar kormány a korábbi 800 ezer után újabb 400 ezer vakcinát adományoz a 27 millió lakosú Ghánának.

Az oltóanyag pénteken érkezik meg az afrikai országba, méghozzá mint a Magyar Közlönyből kiderült AstraZeneca vektorvakcinát küldtünk. 

Ennek ára 5 Euró körül volt, ez mai árfolyamon számolva 1760 forint. Ha kiszámoljunk a 400 ezer adag árát, akkor meg is kapjuk, hogy:

704 000 000 forint értékű vakcinát küldünk éppen el.

Szijjártó Péter elmondta, hogy Magyarország jó helyzetben van, mert minden ember, aki kéri az oltást, az megkaphatja az első, a második és a harmadik adagot is.

Címlapkép: Facebook/Szijjártó Péter

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Mirabilis: A sok oltásellenes marha miatt rájuk rohadna a sok vakcina, mivel van lejárati idejük, akkor miért is baj, ha a szegényebb országoknak odaadjuk?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
Ez hülye. Aki eddig nem volt beoltva, nem fogja az elsőt kérni.
134.bátor
Halálra îtèlni!! Ennek a trágyának kevès az èletfogytiglan!!!
division
@Mirabilis: A sok oltásellenes marha miatt rájuk rohadna a sok vakcina, mivel van lejárati idejük, akkor miért is baj, ha a szegényebb országoknak odaadjuk?
kissé felnőttem
gondolható hogy itt nem kell mert lejárt szabadullni meg sok variáció akad ám
kissé felnőttem
te fizetted ki annó ugye közpénzből? majd oda potoljad is vissza ha netán mégis ne otthoni focipályára meg fünyirásra számild el
ómió
Hát, inkább, mint, hogy ránk rohadjon!
Málna
@Mirabilis: Az AstraZenecat nem Putyintól vettük, és hatásos vakcina.
kereső
Inkább igy, mint dobjuk ki az ablakon-mint az ötmilliárdot érő teszteket.
division
@Mirabilis: Nincs jobb dolgod, mint folyton személyeskedni? Én 3 Pfizerrel vagyok oltva, ha már ez neked annyira lényeges. Hajléktalanoknak valóban ritkán adok pénzt, mivel egyikről sem tudom miért lettek azok, plusz amikor adtam mindjárt a kocsma irányába mentek, viszont leesnél a székedről ha tudnád, mennyit utalok át minden évben a beteg, éhező gyerekek és az állatmenhelyek részére. Szóval tedd magad végre takarékra, mert unalmas kezdesz lenni. Akkor szólalj meg csak, amikor nem lesz itthon mindenkinek vakcina csak azért, mert más szegényebb országoknak segítünk. Az én pénzemből adja oda nekik? Na és? Legalább tudtam segíteni a járvány megfékezésében, az ott élő embereken. Bakot lősz majdnem mindig, te...hogyan is írtad az imént? Te nagyon hülye:-) Jaj, ne haragudj, biztosan megint én kezdtem a hülyézést:-)) Szánalmas vagy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.