A szakértők véleménye az eljárásról pozitív volt, Gyenisz Logunov, a Gamaleja Központ helyettes vezetője pedig abban bízik, hogy az elkövetkező hónapokban megoldódik az oltóanyag-előállítási szabványok harmonizációjának kérdése az ügynökséggel - írja a Bors.

Megtörte a csendet az Európai Gyógyszerügynökség a Szputnyik V oltással kapcsolatban
Kép: Pixabay

Oroszország 2021. január 29-én kérelmezte az EMA-tól a Szputnyik V európai uniós törzskönyvezését.

Az oltóanyag folyamatos felülvizsgálata (rolling review), amelynek keretében az ügynökség megállapítja, hogy a vakcina megfelel-e a hatékonyságra, biztonságra és minőségre vonatkozó uniós előírásoknak, március 4-én kezdődött meg.

Ami a gyártási szabványok elismerését illeti, az még folyamatban van, mert harmonizálni kell az európai, kínai és oroszországi termelési szabványokat. (.) Ami a klinikai vizsgálatok elvégzésének elismerését illeti, az EMA már meglátogatott bennünket, és nincsenek kritikus megjegyzései, a klinikai vizsgálatok elvégzése szempontjából pozitív értékelést kaptunk

- mondta.

Korábban az Interfax orosz hírügynökség egy kormányzati forrása azt mondta, hogy a Szputnyik V regisztrációjával kapcsolatban problémák politikai indíttatásúak.

Forrás: Bors
Címlapkép: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Nyugi! A következő évtizedben efftársilag már azt is elfogadják!
Havanagi
Felejtsük már el ezt a lózungot :"... megtörte a csendet..."Lassan már minden cikk ezzel a címmel jelenik meg. Halálosan idegesítő,hogy egy újságíró csak a kályhától tud elindulni,mint a rossz balett táncos.Hogy nem unják még ? Szókincs?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.