Márki-Zay Péter kora este jelentette be, hogy bejelent valamit, itt vannak a részletek:

A koronavírus miatt karanténban lévő politikus arról tájékoztatta Karácsony Gergelyt, hogy az ellenzék népszavazási kezdeményezéséhez 470 ezer aláírást gyűjtött össze az Egységben Magyarországért összefogás. Péntek reggel 9 órakor adják le az aláírásokat.

Tájékoztatása szerint a Fudan Egyetemre és az álláskeresési járadékra vonatkozó népszavazási kezdeményezéshez bőségesen összegyűltek (235 ezer + 235 ezer) az aláírások. Vagyis bár ez összesen 470 ezer aláírást jelent, 235 ezren írtak alá az ellenzék két népszavazási kérdéséhez. Népszavazás kiírásához 200 ezer aláírás szükséges, Márki-Zay Péter bejelentése alapján ezt mindkét kérdés esetében teljesítették.

A 470 ezres „trükk” nem minden ellenzéki politikusnak ment át, a momentumos Orosz Anna 235 ezer aláírásról posztolt a Facebook-oldalán.

A két témában még Karácsony Gergely kezdeményezett népszavazást. Márki-Zay Péter szerint az aláírások összegyűjtése a főpolgármester politikai sikere. Mivel előbbi koronavírusos, így nem tud ott lenni az aláírások leadásánál, ezt Karácsony Gergelyék fogják megtenni péntek reggel 9 órakor. „Lélekben együtt leszünk” – jelentette ki a főpolgármester, aki nagyon boldog. Hozzátette: az, hogy sikerült összegyűjteni az aláírásokat, az ellenzék közös sikere.

Az ellenzéki összefogás két népszavazási kérdésben gyűjtött aláírásokat:

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?

Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje csütörtökön kora délután már kitett a Facebook-oldalára egy bejegyzést, amelyben azt írta, hogy sorban gyűltek szerdán a népszavazási aláírásgyűjtő ívek.

„Hálával tartozunk azoknak a lelkes önkénteseknek, akik a faggyal dacolva egész nap az utcákon állva képviselték ügyünket. Köszönjük nekik, és köszönjük annak a rengeteg embernek, aki egy aláírással támogatta az ellenzéki egységet. Ez a népszavazás a kormányváltás előszobája, áprilisban közösen buktatjuk meg minden idők legkorruptabb kormányát, és olyan Magyarországot építünk, amely mindannyiunk közös otthona lesz”

– fogalmazott Márki-Zay Péter a közösségi oldalán.

Egy hete még 170 ezer aláírásnál tartott az Egységben Magyarországért ellenzéki összefogás. Akkor Márki-Zay Péter azt mondta: a népszavazási kezdeményezésük a két témában elvezet „a kormányváltásig”, az április 3-i választásokon ugyanis az eddigi legkomolyabb népszavazás lesz, amelynek szerinte az egyetlen kérdése valójában az, hogy Fidesz vagy nem Fidesz.

Az ellenzéki összefogás tavaly decemberben vette át a Fudan Egyetemre és az álláskeresési járadékra vonatkozó aláírásgyűjtő íveket.

Forrás: Index.hu 

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@penege: @Németh István: Mi magyarok különlegesek vagyunk, mert hagyjuk hogy egy diktátor telepedjen a nyakunkra és kisajátítsa magának az országot. A magyar Kim Dzsongun. Szomorú ránk nézve, hogy ennyire birkák vagyunk, legalább a gyerekeinknek biztosítanánk szebb jövőt, hogy ezeket a tolvaj hazug csaló bandát elzavarjuk!
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/179956188_1767446160130227_7657244936100859587_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=NS5oBVyZbhgAX_2aS_j&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT_T-Cf7S0PgF_bqFDrow-IC_nvYXVBRBYS9eS8vPDXDvg&oe=62105E3D
ómió
Ilyen "vonakodva", nehezen állt rá az a 470000 efftárs?
Németh István
Olyan szerény ember ez az mz/X, hogy mindig, meg állandóan csak ledöbbenek, nyugodtan bejelenthette volna 15 millió magyar aláírást is! Na most ő volt már Indiában szemműtéten ezt tehát jól látja! Az usa-ból jött ott átesett egy agyműtéten tehát tutira vágja a számtant! Neki már valójában disznószíve van azért bírja jól a kiképzést és tud benyalnia gyurcsánynak a csont keretig! De a többit már tudjátok ugye >>@Eladott Ország: @ómió: @penege:@Pipás: értitek???
Yoda69
Gratulálok!
Most orbannal a labda, hogy hogy akadályozza meg az ellenzéki nepszavazast.
sgl
266 151 aláírás gyűlt össze – jelentették be kora délután a Momentum Mozgalom képviselői.

Túlteljesítették a tervet: az olimpia megrendezéséről szóló népszavazáshoz
138 ezer érvényes aláírásra van szükség.

Tarlós István megpendítette, hogy visszavonhatják az olimpiai pályázatot - Orbán Viktor rögtön másra mutogat.
Németh István
Legyünk igazságosak, tényleg elnézhette!! A hibás szemműtét után 4,7 millicsi a frankó! tehát biztos a győzelem, csalás az legfeljebb a 0,47 szint lehet a valósság, vagy akörül van! Az meg minimális, az a néhány ezer tényleg nem számít!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.