Összesen 18 millió forintnyi fizetést vehetett fel Bartos Mónika fideszes képviselő arra, hogy elősegítse a magyar diákok külföldi nyelvtanulását.

Három év alatt 18 millió forintot vett fel a fideszes képviselő egy nem működő programért

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Kinevezése óta egyetlen tanulót sem indítottak útnak a járvány miatt, ennek ellenére tavaly, amikor már leállították az az évi programot, meghosszabbították a politikus megbízatását – írja a 24.hu.

Lassan három éve veszi fel miniszteri biztosi fizetését Bartos Mónika fideszes képviselő, aki a „9. és 11. évfolyamos tanulók célnyelvi országba történő tanulmányútjai előkészítésével és koordinációjával kapcsolatos feladatok ellátásért”, azaz a külföldi nyelvtanulási programért felel. Eddig egyetlen magyar diák sem utazott ki nyelvet tanulni e program keretén belül, és nemrég bejelentették, hogy a járványhelyzet miatt erre az évre is lefújják azt.

Bár a járványról és hatásairól a fideszes politikus természetesen nem tehet, Bartos miniszteri biztosi kinevezése azért is indokolatlannak tűnik, mert a program szervezését az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiadta a diákok külföldi iskoláztatásában nagy tapasztalatokkal rendelkező Tempus Közalapítványnak. A megállapodás értelmében a Tempus vállalta a program megvalósítását, így az utaztatások lebonyolítását és a kapcsolódó feltételek biztosítását.

Megkérdeztük Bartos Mónikát, hogy miben merült ki miniszteri biztosi tevékenysége, és nem érzi-e feleslegesnek eddigi közreműködését, de – bár többször, több csatornán is kerestük – cikkünk megjelenéséig nem válaszolt.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
18 millió a semmiért?
Ezer milliárdokat lopnak a maffiózók, ez a 18 milla csak az aprópénz...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
@Giovanni Alba: de kivették ugye Ádám hol van az oldalbordád ? és abból lett Éva ez olyan őssejtes magyarázat bár az egyházak sem tiltakoztak hogy ...
Lepényleső
Nem de az ilyesmit nevezték valaha a köz tulajdon rablásának,
amit ortodox nyelvújítók mára már csak a közvagyon magánosításának,
- ám valójában az első meghatározás felel meg a jogállamiságnak
(amit vélhetően sokadszorra sikerült átadni a múlt homályának)?
ómió
@Yeromos: Hogy a fizetett trollok mennyit tudnak, azt önmagadtól kérdezd! Vagy onnan sosem kapsz rá választ? Meg még az efftársaidat se ismered fel? Akkor, ettől lehetsz te "jó efftárs"!
odst
@ómió: tegnap, 11:23

Ez így hülyeség.
Viszont rengeteg embernek lecsökkent a fizetése, vagy átmenetileg nem kaptak fizetést, vagy munkahelyet kellett váltaniuk, vagy kirúgták őket.
Ennek a fényében vizsgáld meg ezt a kérdést, fitzteett rtlol. (ez egy kirakós játék a végen - neked, ha nyersz, legyőzted magad)
ómió
@odst: Voltak, bizony, olyanok is! Azokat a cégeket részesítette a kormány midenféle munkaerőmegtartó támogatásokban! Ellenben olyanok is voltak - akikről ebben a kontextusban szó van - akiknek a cége a tartalékai révén a működési szünet ellenére is folyósította a fizetéseket, ám a dolgozók ezt mégsem utasították vissza! Fizetett troll efftárs, tudod követni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.