Összesen 18 millió forintnyi fizetést vehetett fel Bartos Mónika fideszes képviselő arra, hogy elősegítse a magyar diákok külföldi nyelvtanulását.

Három év alatt 18 millió forintot vett fel a fideszes képviselő egy nem működő programért

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Kinevezése óta egyetlen tanulót sem indítottak útnak a járvány miatt, ennek ellenére tavaly, amikor már leállították az az évi programot, meghosszabbították a politikus megbízatását – írja a 24.hu.

Lassan három éve veszi fel miniszteri biztosi fizetését Bartos Mónika fideszes képviselő, aki a „9. és 11. évfolyamos tanulók célnyelvi országba történő tanulmányútjai előkészítésével és koordinációjával kapcsolatos feladatok ellátásért”, azaz a külföldi nyelvtanulási programért felel. Eddig egyetlen magyar diák sem utazott ki nyelvet tanulni e program keretén belül, és nemrég bejelentették, hogy a járványhelyzet miatt erre az évre is lefújják azt.

Bár a járványról és hatásairól a fideszes politikus természetesen nem tehet, Bartos miniszteri biztosi kinevezése azért is indokolatlannak tűnik, mert a program szervezését az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiadta a diákok külföldi iskoláztatásában nagy tapasztalatokkal rendelkező Tempus Közalapítványnak. A megállapodás értelmében a Tempus vállalta a program megvalósítását, így az utaztatások lebonyolítását és a kapcsolódó feltételek biztosítását.

Megkérdeztük Bartos Mónikát, hogy miben merült ki miniszteri biztosi tevékenysége, és nem érzi-e feleslegesnek eddigi közreműködését, de – bár többször, több csatornán is kerestük – cikkünk megjelenéséig nem válaszolt.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
18 millió a semmiért?
Ezer milliárdokat lopnak a maffiózók, ez a 18 milla csak az aprópénz...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
odst
@KisTehen: Már megint fordítva ülsz a lovon, Kis Kretén.
Béla333
18 millió a semmiért?
Ezer milliárdokat lopnak a maffiózók, ez a 18 milla csak az aprópénz...
odst
@KisTehen: Itt eddig te írtál faßságokat.

Nem az embert, nem a nőt támadja senki, hanem amit tesz - jogtalan jövedelmet, ami lopás. Valójában Orbán beteg világát, rendszerét támadják. Joggal!

Félmilliót kap a semmiért, miközben egy kezdő tanári fizetésből egy albérletet sem lehet kifizetni - ???
A fideszes, Orbán bálványozó szektatagoknak persze ez sem számít.

Ha nem lenne probléma, gondolkodás nélkül válaszolhatna. De vaj van a fején, ezért kussol. Esteleg később kiad egy semmitmondó nyilatkozatot, ezzel lenézve a saját választóit is.
Hát ez a baj!
nezelodo
Kidolgozta a módszert, mint egy másik kiválóság az internetes távoktatást, mégis egy hétvége alatt a tanároknak kellett megoldani amin a Czunyiné már évek óta dolgozott. A valódi eredményekre pedig még várni kell az érintetteknek, mert nem igyekeznek megosztani a hatékonysági mutatókat. Talán a tanyagondnokok és a lovas polgárőrök adatai hiányoznak?
Macskaszem
Csak tudnám, engem mért nem találnak meg ilyen állással, ahol semmit nem kell csinálni, és milliókat fizetnek érte.
Ja, nem vagyok fideszes.
jesz
a fizetése még hagyján, de megkérdezte valaki, mennyit utazott külföldre, egyeztetni a tanulókat fogadó intézményekkel, magánemberekkel?

Na ez a sok utazás az igazi nagy tétel...repülő, szálloda, étel, stb..stb..nagy buli ez a képviselőnek..
Levendula
Ne bántsátok! Kellett neki műkörömre...
szép új világ
Kétféle fideszes politikus van: Az egyik már lebukott a másik még nem.
Emmersson71
@KisTehen: Tévedsz, mint mindig! Egy tolvajt támadunk, aki történetesen nő. A lopásban már egyenjogúság van nálatok :P
human
Az a 18 millió csak morzsa ami a főnök asztala szélén lehullik miközben ő a szaftos falatokat zabálja.
nezelodo
@Horizont: Ne találgass, inkább örülj, hogy esetleg fiúnak kell az apparátusba, és nem egy lánynak?!
ómió
De vajon Mártha efftárs hány milliárdot vett fel és honnan?
kissé felnőttem
itt egy vers pontatlanul tán segit, nem tudhatjuk ki kivel hogyan s miért rokon
namihami
Akkor ez még az olcsóbbak közül való...
Giovanni Alba
@kissé felnőttem: ma, 10:07
Valamilyen fokon mindenki rokon :-)
Saját kiegészítés: már Ádám és Éva óta (vagy Éva és Ádám a helyes sorrend, vagy legyen inkább az első emberpár?
Yoda69
Mutassanak mar egy olyan fideSSes malemukot amelyik nem lopott.
Yeromos
@ómió: A cikk nem Mártha efftárs millióiról szól hanem arról, hogy agy FIDESZES már megint munka nélkül jutott milliókhoz. Ezt kéne megmagyarázni, vagy akkor már szabad lopni ha x,y is lop?
ómió
@Yeromos: A cikk arról szól, idiótája, hogy valaki "vírusszünetben" fizetést vett ("vehetett") fel! Sorold már fel, "lécci", hány efftárs utasította eddig vissza a fizetését, csak, mert a munkahelye "vírusilag" eddig akadályoztatva volt (az első hullámokban sok ilyen volt) teendői végrehatásában! Mártha efftársad itt csak a "bónusz"!
Eladott Ország
Oszt' akkor mi van? Lehet oszlásnak indulni.Ennyit ér Orbánnak egy rászoruló magyar ember. Senkit nem hagyunk az út szélén. POFÁTLANSÁG! Ennyit ér Orbán Viktornak egy rászoruló magyar ember! Senkit nem hagyunk az út szélén! Igen, akkor adunk neki 50 forint segélyt. Orbán és bandája milliárdokat rak zsebre! 50 forint egyszeri segélyt kapott az államtól egy fóti nyugdíjas Egyszeri segélyt igényelt az államtól egy 73 éves nyugdíjas nő. Alig másfél hónap után 50 forintot kapott a Magyar Államkincstártól!
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/122770284_3038219656503428_2263703296793646522_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-5&_nc_sid=825194&_nc_ohc=-IYw-IZuP4EAX9Ns5km&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT9lRquldkH25Uhb327KU1w9fkdy4DE5Sd28XY4DHhrSuw&oe=62102056
Yeromos
@ómió: három év alatt, tehát nem a covid miatt. Már megint a korrupció pártján állsz, véded az elvtársaidat, elvtelenül.
csak úgy....
"A külföldi nyelvtanulási programra előirányzott összegből eddig 607,5
millió forint ment el az előkészületekre és 842,3 millió forint az
informatikai háttér biztosítására" -ehhez képest mi az a 18 milliócska...
lusta
@Yeromos: Nem elvtelenül. Semmi sincs ingyen. Csurran-csöppen neki is, igaz nem 18 milla.
ómió
@Eladott Ország: Eszerint ezt az egyetlenegy nektek címzett "Fidesz direktívát" a magatokévá, efftársivá tettétek? És ilyen intenzíven nyaltok egymásnak?
ómió
@Yeromos: Már azt se veszed észre, hogy efftársaid neked vannak? Vagy direkt hazudod őket másra? Ők azok, tudod, akikkel az Internacionálétokat szoktad együtt énekelni! Ez a "fizu" téma meg valami "irányítástechnikai tevékenységhez", annak felügyeletéhez (ehhez a Tempushoz fűződően) kötődhet, olyasmihez, mint pl. Mutyigeri efftársad "tanácsadóié", akiknek - nincs kétség(!) - ("korrupció nuku!), tuti egyike se vette fel a fizuját, amikor Mutyigeri efftársad a rendkívüli helyzetben (vagy, akár azon kívül is) egyiknek a "tanácsára" se szorult.
Giovanni Alba
Annak, aki képtelen elolvasni egy cikket az elejétől a végéig, ennek ellenére (vagy tán éppen ezért) hihetetlenül magabiztosan nyilatkozik.
"2021-ben csak romlott a helyzet, esély sem volt arra, hogy tömegével utazhassanak külföldre a magyar fiatalok, ennek ellenére Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere 2021 áprilisában, a második hullám csúcsán egy évvel meghosszabbította Bartos miniszteri megbízatását, amely jelen állás szerint idén április végéig szól. A hosszabbítás azért is volt furcsa, mert egy 2020. decemberi kormányhatározatban már lemondtak a 2021-es megvalósításról is, azzal, hogy a nyelvtanulási program legkorábban 2022-ben indulhat el."
Röviden: 2020 decemberében lemondják a programot, de rá négy hónappal egy évvel meghosszabbítják a megbízatását.
Vannak olyanok, akik szerint ez így helyes, ez így jó, és vannak olyanok, akik szerint ez nem helyes, nem jó.
Yeromos
@ómió: ne szemvedj már. nem tudsz mást csak komcsizni, nincs egy értelmes gondolatod, a kérdésre felvetésre sosem válaszolsz, csak megpróbálod komcsizással elintézni a dolgot. Ennyit tudnak a fizetett trollok?
kissé felnőttem
@Giovanni Alba: de kivették ugye Ádám hol van az oldalbordád ? és abból lett Éva ez olyan őssejtes magyarázat bár az egyházak sem tiltakoztak hogy ...
Lepényleső
Nem de az ilyesmit nevezték valaha a köz tulajdon rablásának,
amit ortodox nyelvújítók mára már csak a közvagyon magánosításának,
- ám valójában az első meghatározás felel meg a jogállamiságnak
(amit vélhetően sokadszorra sikerült átadni a múlt homályának)?
ómió
@Yeromos: Hogy a fizetett trollok mennyit tudnak, azt önmagadtól kérdezd! Vagy onnan sosem kapsz rá választ? Meg még az efftársaidat se ismered fel? Akkor, ettől lehetsz te "jó efftárs"!
odst
@ómió: tegnap, 11:23

Ez így hülyeség.
Viszont rengeteg embernek lecsökkent a fizetése, vagy átmenetileg nem kaptak fizetést, vagy munkahelyet kellett váltaniuk, vagy kirúgták őket.
Ennek a fényében vizsgáld meg ezt a kérdést, fitzteett rtlol. (ez egy kirakós játék a végen - neked, ha nyersz, legyőzted magad)
ómió
@odst: Voltak, bizony, olyanok is! Azokat a cégeket részesítette a kormány midenféle munkaerőmegtartó támogatásokban! Ellenben olyanok is voltak - akikről ebben a kontextusban szó van - akiknek a cége a tartalékai révén a működési szünet ellenére is folyósította a fizetéseket, ám a dolgozók ezt mégsem utasították vissza! Fizetett troll efftárs, tudod követni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.