Hódmezővásárhely-Népkert és Szeged-Rókus között pótlóbuszok szállítják az utasokat, Szegeden belül pedig a 2-es villamos tér be a vasútvillamos által ellátott rövid szakaszra. 

A Mávinform tette közzé a Facebook-oldalán vasárnap késő este, hogy hétfőn nem a megszokott rend szerint közlekedik Hódmezővásárhely és Szeged között a tram-train (vasútvillamos, "vasvilla"). 

Hétfőre megfeküdt a tram-train, csak Vásárhelyen belül közlekedik

Fotó: Facebook/Lázár János

A bejegyzésben leírtak szerint hétfőn a vasútvillamosok csak Hódmezővásárhelyen belül közlekednek, Hódmezővásárhely-Népkert és Szeged-Rókus között pótlóbuszok szállítják az utasokat, emiatt főként a csúcsidőszakban hosszabb eljutási idővel kell számolnia az utazóközönségnek.

Pótlóbuszok:

- Hódmezővásárhelyi Népkert vasútállomás és Rókus vasútállomás között az utasokat pótlóbuszok szállítják az óra 42-kor induló vasútvillamosok helyett, valamint

- Rókus állomás és Hódmezővásárhelyi Népkert állomás között a Rókus állomásról óra 57-kor induló vasútvillamosok helyett.

- A buszok Algyőn a 47-es főútnál, a vasútállomás bejárati út autóbusz-megállóban állnak meg.

A szegedi belső szakaszon Rókus állomás és Szeged vasútállomás (Nagyállomás) között a 2-es villamos közlekedik a vasútvillamosok helyett, a 2-es járat betér Rókus vasútállomáshoz is.

A Mávinform közlése szerint nem közlekednek a reggeli és délutáni, esti sűrítő járatok, amelyek Hódmezővásárhelyről 6:46-kor, 15:08-kor, 17:08-kor és 19:08-kor, Szegedről 14:01-kor, 16:01-kor, 18:01-kor indulnak, továbbá a Szeged vasútállomásról 7:46-kor és 20:01-kor Rókus vasútállomásra, Rókusról pedig 13:42-kor Szeged vasútállomásra induló járatok.

Lázár János fideszes országgyűlési képviselő, aki a projektért felelt politikai szinten, pár napja járt a vonalon, és ismételten arról elmélkedett egy Facebook-videóban, hogy egy-két szegedi megállónál nem kellene megállnia a vasútvillamosnak, ezzel lehetne csökkenteni a menetidőt. 

Forrás: facebook.com/Mávinform, facebook.com/Lázár János

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Gondolom, -5 és 25 Celsius fok közt működik csak. Nem számítanak a Kárpát-medencében sarkvidéki hidegre és szaharai hőségre. Persze, ez IS Soros és Brüsszel miatt van, mert a migránsok!
Jaa...és Gyurcsány!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Na és miért nem közlekedik? Ezt is titkosítják vagy 100 évre?
simmering73
Hát nem egy sikerült projekt. Feltételezem a pénz nagy részét itt is lenyúlták, azért ilyen döcögős.
Qqberci
Jankó, ezt elqrtad! Nem kicsit, nagyon!...
Emmersson71
Gondolom, -5 és 25 Celsius fok közt működik csak. Nem számítanak a Kárpát-medencében sarkvidéki hidegre és szaharai hőségre. Persze, ez IS Soros és Brüsszel miatt van, mert a migránsok!
Jaa...és Gyurcsány!
Nessy
Gyerek betegség, majd idővel kinövi! Ha nem, tévedtem!
szép új világ
A nagy pénzeket már lenyúlták, az hogy paraszt Párizs villamosa jár-e vagy sem azt max. az azon utazni szándékozókat érdekli.
vitriol
Ez a helybenjáró villamos Annyitisér jános büszkesége, eddig még nem szólalt meg!?
Lepényleső
Íme a nagy álmok egyik sikertörténete ner módra;
sok mindenre jó,- kivéve amire meg lett álmodva?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.