Tavaly év végén a nyomozati bíró úgy döntött, nem hosszabbítják meg az érintettek letartóztatását és bűnügyi őrizetbe kerülnek. Később azonban a bíróság úgy döntött, ismét letartóztatják őket, annak érdekében, hogy elkerüljék a még zajló nyomozás befolyásolását – írja a HVG.hu.

Völner-Schadl-ügy: Három, érintett végrehajtót engedett haza egy hónapra a bíróság
Fotó: RTL Klub

A HVG-vel Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője, Szabó József Tamás közölte, nem került szabadlábra Schadl György, sem a sofőrje, illetve R. Róbert sem.

A három végrehajtó esetében nem hosszabbították meg a letartóztatást, ehelyett bűnügyi felügyeletüket rendelték el. Az ügyészség sikeresen fellebbezett, így az említett személyek a napokban ismét letartóztatásba kerültek.

A lap kérdésére Szabó elmondta:

a három érintett tavaly december 24-én került bűnügyi felügyeletbe és mintegy 1 hónapig voltak otthon. A gyanúsítottakra nyomkövetőt szereltek, a rendőrök pedig szúrópróbaszerűen ellenőrizték, hogy otthon tartózkodnak-e. A bíróság február elején egy hónapra rendelte el a letartóztatásukat, mivel úgy találták, hogy fennállhat a veszélye annak, hogy befolyásolják a még zajló nyomozást. Március elején dönthetnek az esetleges meghosszabbításáról.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, szerdán jelentek meg a sajtóban az arról szóló hírek, hogy újabb három embert tartóztattak le az ügyben, mint később kiderült, azokat az tartóztattak le ismét, akik időközben bűnügyi felügyeletben voltak.

Több helyen is megjelent ezt követően, hogy a Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar korábbi elnöke, a nyomozati anyagokban csak "gazdámként" emlegetett R. Róbert és Schadl sofőrje került bűnügyi őrizetbe, de ezt most a Fővárosi Törvényszék cáfolta – írja a HVG.hu.

Forrás: HVG.hu
Címlapkép: RTL Klub

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Az őrizetnek és az előzetes letartoztatásnak éppen az a célja, hogy az összebeszélést, bizonyítékok eltüntetését megakadályozzák. Ha most egy hónapig otthon van a nyomozás alatt álló, akkor vajon mit fog csinálni azalatt az idő alatt? Gondolom, ő fogja összeszedni az ellene szóló bizonyítékokat. Így könnyítve meg a nyomozóhatóság munkáját.
Ez az egész ""nyomozósdi"" csupán a vakítás célját szolgálja. ""Milyen hatalmas erőket mozgósítunk!"" és közben hazaengedjük azokat, akik ellen folyik az ügy.
Közröhej...olyan pintéres-poltos (és ezek csak a beosztottak)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.