Ahogy arról korábban beszámoltunk, november 25-én a Völner–Schadl korrupciós üggyel összefüggésben három minisztériumban tartott házkutatást a Központi Nyomozó Főügyészség. Az üggyel kapcsolatban Gulyás Gergely azt mondta, korábban nem tudott a házkutatásról. Tóth Bertalan szerdán arról is beszámolt közösségi oldalán, hogy hírzárlatot rendelt el a miniszterek számára Kövér a Völner-Schadl fideszes korrupciós botrányban.

Tóth Bertalan szerint Gulyás Gergely valótlanságot mondott a Schadl-féle korrupciós üggyel kapcsolatban
Fotó: MTI/Kovács Attila

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke a Klubrádió Esti gyors című műsorának volt a vendége, ahol arról is beszélt, hogy 

a miniszterelnökséget vezető miniszter a nyomozati anyag ellentétében valótlanul állítja, hogy, a minisztériumok érintetlenek a Rogán-Schadl-féle súlyos korrupciós üggyel kapcsolatban

- állítja az MSZP társelnöke.

A napokban jelent meg a hír, hogy három minisztériumban volt házkutatás, ezt követően pedig a miniszter arról beszél, hogy neki miért kéne tudnia, hogy az ő minisztériumában vagy bármelyik másikban volt házkutatás. Ez elég furcsa, hogy az ember a saját háza táján, a saját munkahelyén erről nem tud

- mutatott rá Tóth Bertalan.

Gulyás Gergelyt korábban az RTL híradója kérdezte a házkutatásról, a Miniszterelnökséget vezető minisztert azt mondta:

azért nem tudott korábban a házkutatásról, mert bár az érintett részleg formálisan a Miniszterelnökséghez tartozik, valójában Süli János, a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter irányítása alatt áll.

Süli János a 444.hu-nak azt mondta

nem számított rá, hogy „bármi szál” lesz az ügyből, akár Völnerrel kapcsolatban, ezért nem számolt be a házkutatásról a többi miniszternek. „Van nekem sok dolgom, amiről nem számolok be, azért vagyok felelős miniszter”

Tóth Bertalan hangsúlyozta, a jegyzőkönyvekben nem is csak minisztériumokat neveznek meg, hanem konkrétan államtitkárokat és minisztereket – például az Innovációs és Technológiai Minisztérium egyik államtitkárát, Rétvári Bencét, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériumából Süli Jánost, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős minisztert. „Egészen elképesztő állítás, hogy mindez „érintetlenséget” jelent a miniszter szerint” – jegyezte meg.

Kérdésre, hogy mit lehet ilyenkor jogilag tenni, a Magyar Szocialista Párt társelnöke elmondta, eleve folyik egy büntetőeljárás az ügyben, ezen felül pedig megteszik azokat a szokásos jogi lépéseket, feljelentéseket, amelyeket ilyenkor meg szoktak tenni.

Meglátjuk, hogy a NER rendőrsége, ügyészsége hogy áll ezekhez az ügyekhez, a kormányváltás után pedig minden ilyet alaposan ki fogunk vizsgálni

– jelentette be.

Reagálva arra, hogy a kormánytagokhoz intézett egyik kérdését Kövér László, házelnök példátlan módon letiltotta, Tóth Bertalan elmondta,

Szerettem volna megtudni, hogy mit gondol az emberi erőforrások minisztere az igazságügyi minisztérium állításáról, hogy a minisztérium egy „trágyadomb”, olyan emberek dolgoznak ott, akik a közszolgálatban már sehol sem kellenek, illetve nagyon lusták. Azért nagyon fontos, hogy tudjuk, hogy a miniszter erről mit gondol, hiszen ezt egy olyan volt kormánytag, jelenleg is országgyűlési képviselő állította, aki belülről látja a kormány működését. És ne felejtsük el, hogy ez a minisztérium felelős az egészségügyért, az oktatásért és hát ennek a tevékenységnek az eredményét láthatjuk mindkét ágazatban.

Rámutatott, "a tény, hogy ezt egy folyamatban levő eljárásra hivatkozva letiltják, már önmagában egy beismerő vallomás”.

Ahogy arról korábban Hadházy Ákos csütörtökön közösségi oldalán számolt be arról, hogy feljelentést tett a "Tóni-gate" miatt, hogy kiderüljön, kicsoda a Völner-Schadl iratokban szereplő Tóni, Barbara és Ádám.

Úgy gondolja,

a rendőrség elfelejtette a korrupt végrehajtó lehallgatása alapján megvizsgálni, hogy ki lehetett Tóni, Barbara és Ádám, akikről és egy 35 éves bizniszről Schadl beszélgetett, és ami állítólag minden korábbi ügynél fontosabb

Forrás: hirklikk.hu
Címlapkép: MTI/Kovács Attila

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Nem volt nehéz rájönni! Gergelyünk még csak megy a pulpitus felé, meg se szólal és már tudjuk, hogy hazudni fog.
Így volt eddig is és csupán viszi a lendület...
nejlontacskó
„Van nekem sok dolgom, amiről nem számolok be, azért vagyok felelős miniszter”
Azért egy nyomozati házkutatás, nem annyira mellékes dolog, hogy arról ne kellene beszámolnia...
Tényleg hülyének néznek mindenkit...
nejlontacskó
Erről még ez jutott eszembe.

Nem történt semmi...

Egy gazdag gróf kéthetes nyaralásból jön haza, a kocsisa kinn várja az állomáson.
- Na, fiam, történt valami, míg távol voltam?
- Nem történt semmi, hacsak az nem, hogy a Bodri, a nagyságos úr kedvenc kutyája megdöglött.
- És mitől döglött meg a szerencsétlen?
- Megfeküdte a gyomrát a sok sült lóhús.
- Hogy jutott a Bodri annyi lóhúshoz?
- Hát mert a lovak bennégtek az istállóban.
- Hogy-hogy, leégett az istálló?
- Igen, a tűz átterjedt a palotáról.
- Leégett a palota? De miért?
- Mert a nagyságos úr anyja ravatalán felborult a gyertya.
- Meghalt az anyám?
Az ijedt kocsis:
- Hát hogy ne kapott volna szívrohamot a szerencsétlen, amikor megtudta, hogy a nagyságos úr felesége megszökött a titkárával!
Istenakinincsen
Gulyás azért van kirakva a frontra,hogy mellébeszéljen.Ha nagyon beég akkor lecserélik mint a lézer jancsit.
ómió
Tóth efftárs majd meghazudja nekünk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.