A magyar bírói és jogszabályi gyakorlatban töretlen a gyermekek erkölcsi védelmének folytonossága – mondta ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője vasárnap az M1 aktuális csatorna műsorában nyilatkozva.

A Századvég szakértője szerint a nyugati országokban "a gyermekek szexuális szabadosságát, az erkölcsi fejlődését, lelki és értelmi fejlődését is relativizálják"

Fotó: Wikipedia

Az alkotmányjogász úgy fogalmazott, nyugaton elferdítik a magyar gyermekvédelmi törvényről szóló népszavazás valódi üzenetét.

Kiemelte, egyes nyugati országokban

"a gyermekek szexuális szabadosságát, az erkölcsi fejlődését, (...) lelki és értelmi fejlődését is relativizálják, más országokban pedig kormányzati, illetve törvényalkotói döntéssel a legszigorúbb védelemben részesítik a gyermekeket".

Ifj. Lomnici Zoltán szerint egy csöndes, megállíthatatlan alkotmányrevízió zajlik Nyugat-Európában, amelynek részeként a német alkotmánybíróság kimondta a harmadik nem elfogadottságát.

Ezzel szemben Lengyelországban törvényjavaslatban kívánják rögzíteni, hogy az államnak legyen joga elmozdítani azokat az iskolaigazgatókat, akik oda nem illő szexuális tartalmakat beengednek az iskolákba

– tette hozzá.

A Századvég jogi szakértője szólt arról is, Kanadában a gyermekorvosok szövetsége azt közölte, hogy a szülőknek támogatniuk kell, ha például egy fiú lányruhában jár, továbbá azt tanácsolják a szülőknek, hogy olyan könyveket olvastassanak a gyermekekkel, amelyekben a másfajta nemi identitás, a transzidentitás is megismerhető.

Az Egyesült Államokban az úgynevezett Biblia-övezetbe tartozó államokban ugyanakkor olyan jogszabályokat fogadtak el, amelyek távol tartják a 18 év alattiaktól a szexuális tartalmakat, Texasban pedig vádat is emelhetnek azokkal a könyvtárosokkal szemben, akik abúzusnak minősíthető szexuális tartalmakat tesznek közé kiskorúaknak

– fejtette ki Lomnici Zoltán.

Hangsúlyozta, az európai posztkommunista országokban, illetve a V4 országaiban általában magasabb százalékban érvényesül a konzervatív hozzáállás.

Ezekben az országokban azt mondják, hogy a "18 éves kor eléréséig semmilyen káros szexuális behatás nem érheti a gyermekeket" – tette hozzá.

Ifj. Lomnici Zoltán meggyőződése szerint az a helyes út, ha a New York-i gyermekvédelmi egyezmény szellemiségét veszik át és az alapján bűncselekménynek minősítik a gyermekek elleni szexuális abúzusokat.

Forrás: MTI

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nagy szamár a "szakértő nertárs"! A pedofiliával kapcsolatos felvilágosítás is tilos! Aztán meglepődik a család, amikor inzultus éri a kiskorút, néha a családi, rokoni környezetben, az interneten stb.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
otthon söpröges a portád elött lomnici és ne etesd hülyeségekkel az amúgy is hülyéket..
tothjani
A Századvégnek csak szagértője van, már kilométerekről kiszagolja Orbán hátsóját csak dolgozni ne kellejen.
Nessy
Nagy szamár a "szakértő nertárs"! A pedofiliával kapcsolatos felvilágosítás is tilos! Aztán meglepődik a család, amikor inzultus éri a kiskorút, néha a családi, rokoni környezetben, az interneten stb.
csak úgy....
@Pegero: neked ebböl nem derült ki? -pesze te a hazudozós lomnicikhoz vagy szokva..
csak úgy....
@Pegero: azt te kiérdemelted! -de tudod mit! ne untass ..
csak úgy....
@Pegero: eszed semmi értelmed a régi de sértödni azt tudsz!:)
tudode
Itt vannak a nagykutyák elásva!
.
Abban a jogi helyzetben, hogy egy alkotmányJOGÁSZnak nem a KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELEN ALAPTÖRVÉNNYEL, hanem a gyermekek intim szféráját merészeli szájára venni dörgölődzve a országLÓHOZ, ahhoz aki már ifjú korában is megérte a pénzét.
.
Például azzal, hogy Soros ösztöndíjasként kibulizta a Bibókollégiumban, hogy a csajok oda költözzenek ahol a felCSÚTI tanyázott, és un. szekszuális forragalmat csinált a nyughatatlan lelkével:
.
------ Szeplőtelen fogantatás 1.
nol.hu/archivum/archiv-6401-2430
.
Részletek:
.
"""""- Nem szerettem a kollégiumban fürdeni - jegyzi meg Csaba Iván közgazdász. - Akadtak, akik úgy gondolták, a szexuális forradalom után a zuhanyozóban egy lány nyugodtan beállhat a fiúk mellé.""""
.
""""Kéri László, a Ménesi úti szakkollégium alakuló ülésén Lenin-fiúknak nevezte Orbánt és Simicskát, mert agresszív, kirekesztő, ellenségkereső viselkedésük az ő módszereikre emlékeztet."""
-------------------
.
Tehát a fideSS alapíók selejtjei ma sem hazudTOLJÁK meg önmagukat!!!
.
???
Sámannus
Az persze te csak oboázod bűnyállval he? A te lelki fejlődésed akadt meg születésedkor elmeháborodottkám.
drrotf
Azt kérdezném az alkotmány jogász úrtól, hogy mi a francért foglalkozik azzal hogy külföldön mit hogyan oktatnak a gyerekeknek?Talán ezzel akarja igazolni a homoszexualitást és a pedofíliát összemosó törvény helyességét?Ha jól ismerné hogy a családokban milyen szexuális felvilágosítást kapnak a gyerekek ahhoz, hogy egészséges szexuális életet éljenek, akkor nem utalná, nem hagyná a családok körében ezt a felvilágosítási tevékenységet.A gyerekek nagy része könyvből, tévéből, internetről és főleg barátoktól szerez ismereteket a szexről, és csak igen kevés családban világosítja fel a szülő a gyermekét időben arról , hogy mit is jelent a szex, és hogy hogyan kell azt csinálni.Mit gondol az alkotmány jogász úr, hogy miért van olyan sok gyermekkori abortusz?Talán csak nem azért mert a szülő erről világosította fel a gyermekét?Szerintem a szexuális ismeretek elsajátítása ugyan olyan dolog mint az egészséges életre való nevelés, amit ugye nem vitat el az alkotmányjogász úr, hogy ezeket az ismereteket az iskolában is elsajátíthatja a gyerek.
tomsawyer - régről
Az egészséges szexualitásnak az tesz be teljesen, ha valaki minden kibaszott lépésedet, lélegzetvételedet, mondatodat megfigyeli! Nem lehet úgy intim kapcsolatot kialakítani, hogy közben úgy érzed, figyelnek!
Nem lehet semmilyen más kapcsolatot se kialakítani! Mert kibaszott mértékben zavaró, megalázó és képtelenség elviselni, hogy betolakszik az életedbe egy vagy több vadidegen, aki figyeli azt is, hogy mikor szarsz a vécén!
Ez teszi tönkre az egészséges szexualitásodat! (Meg az egész életedet!)
Nem tudod elengedni magad, nem tudsz senkiben megbízni, nem mersz senkinek semmit írni, nem tudsz feloldódni és nem mersz senkinek semmit se mondani, mert nem tudod, hogy ki hallgatja, ki tud majd róla, hol olvasol róla gúnyoldó megjegyzést!
A büdös kurva anyátokat, amiért ebben részt vesztek évek óta, amiért ez elnézitek, amiért ezt teszitek velem!
tomsawyer - régről
Milyen beteg, végtelenül gonosz, aljas, embertelen pszichopata gazember tesz ilyet egy másik emberrel?!
Helyrehozhatatlan kárt okozott és ezt napról-napra fokozza és tetézi, és még mindig nem érti, mert nem akarja érteni, mert ennyire hülye vagy meg annyira gonosz, hogy direkt csinálta és csinálja. És ti is ennyire gonosz gazemberek vagytok. Mert hagytátok és hagyjátok, hogy ezt tegye.
Nem-lehet-helyrehozni-a-kárt,-amit-okozott!
Tagoltan írtam, érthető végre?!

FEJEZZE BE, DE AZONNAL!
jesz
milyen anyák azok, akik magukat művelt nyugatinak tartják, de közben a kisgyermeküket szekszuális akármire átengedik egy felnőtt férfinak, nőnek?

Talán már nem is emberek...
Igen, tudom.. ...távoli országok tucatjaiban ez már ősidők óta elfogadott, ma is működik..
Béla333
Ezzel akarják elterelni a választás igazi tétjéről a figyelmet: maradjon-e ez a népnyúzó, tolvaj, aljas, hazaáruló maffia csapat a nyakunkon,vagy küldjük oda őket ahová valók: a történelem szemétdombjára?!
Ez az ovodások nemváltoztatásáról szóló valami csak a maffiahívek érzelmeinek a felkorbácsolására jó, semmi másra!
justhpeter
Szegény ifj. Lomniczi nem tudja, hogy Magyarországon szexxel és pedofiliával csak a "bevett" egyházak foglalkozhatnak. Már csak történelmi okokból is, meg azért mert ezek a felnőtt témák (is) a hülye politikusoknak nem állnak jól.
Gazella
Ahhelfelejtettem... a gyerekeid meg bisex beallitottsaguak.
Macskaszem
Századvég? Csak legyintek.Nem tudom komolyan venni.
ómió
A "művelt Nyugaton" az aberrónevelés "töretlen és folyamatos"! Látszik is rajtuk!
Giovanni Alba
Amennyiben tiltva vagyon, hogy a gyermekeket életkoruknak megfelelően szakemberek készítsék fel a nagybetűs életre, beleértve itt a szexuális életet is, miként várhatják el, hogy egy kiskorú felismerje, ő most éppen egy szexuális, vagy egyéb abúzus szenvedő alanya? Ha a nagybácsi/nagynéni szívesen elvállalja a kiskorú alkalmankénti felügyeletét, meg is fürdeti, ágyba is teszi, el is játszadozik vele, honnan kellene tudnia a gyereknek, hogy ez azért már mégis csak túlzás?
Nem várható el, hogy magától találja ki, miért is kell távol maradni a "cukrosbácsitól" meg a "kedvesnénitől".
Jellemzően anyu és apu nem fogja felhozni a témát a vacsoraasztalnál, mert az ő gyermekkorukban sem volt ez szokásban.
Gyermekvédelmi(nek nevezett) törvény, de nincsen benne szó a családon belüli erőszakról, verbális, érzelmi, és konkrét testi bántalmazásról.
Mi az aktuális álláspont az isztambuli egyezmény ratifikálásával kapcsolatban? Még mindig retteg a magasságos törvénykező testület a társadalomkutatás szakkifejezésétől, nevezetesen a "gender" mint fogalomtól?
Törvénytudó Jucus naccsága szerint minden rendben van, közben meg friss hír: késelés lett a vége a családi perpatvarnak. Gondolom, ez nem volt előzmény nélkül való, de addig nem ügy, ameddig vér nem folyik. Aztán meg már a probléma megoldotta önmagát.
Nessy
Aztán meglepődik a család, amikor a 15 éves kislány nem a gyomrát rontotta el, és azért hány, hanem terhes az ártatlan! Pedig csak papást mamást játszottak Pistikével, mint máskor is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.