Márki-Zay Péter az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje a Facebookon reagált az Európai Bíróság mai döntésére, amely elutasítja Magyarország és Lengyelország keresetét a jogállamisági mechanizmusról szóló kondicionalitási rendelet ügyében.

Márki-Zay: az Európai Unió Bírósága arról döntött, hogy tolvajoknak nem ad pénzt

Fotó: Facebook

Az Európai Unió Bírósága arról döntött, hogy tolvajoknak nem ad pénzt. A számlát sajnos a magyar polgárok állják, a korrupció megfosztja Magyarországot az európai helyreállítási támogatástól. Ez a hatezer milliárd forint jár a magyaroknak. Orbánt elküldjük, az új kormány pedig hazahozza a fejenként 600 ezer forintot érő támogatást

– írja az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Címlapkép: Facebook

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
"Az Európai Unió bírósága arról döntött hogy tolvajoknak nem ad pénzt" Helyesen döntött a bíróság. Ugyancsak helyesen dönt április 3.-án a magyar nép, ha tolvajokra nem bízza a magyar költségvetést.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Ez a döntés következménye kell legyen. A birósági itélet maga arról szól, hogy a tagállamok mindegyikének be kell tartani az unió alapszerződésében rögzitett ,alapvetőnek minősülő jogállami normákat. Ideje lenne ezzel is foglalkozni-a napi beszéd szintjén, hogy mit is jelent ez a gyakorlatban- ha nincs szabad sajtó, nincs független igazságszolgáltatás,bűnüldözés, hová vezet az uszitás és a gyűlölet beszéd...etc. Tanitani kell az embereket a jogállamara, a demokráciára- ezt bűnösen elhanyagolta a rendszerváltó értelmiség. És itt az eredménye- a NER, és orbán diktatúrája.
namihami
Sz'asz Viktor! Kezdheted a pénz ide-odacsoportosítgatását a falkán belül. És ettől fognak előbújni a ""gerébek""!
kereső
A Bíróság kimondta: a rendelet szerinti eljárás

"csak akkor indítható meg, ha alapos ok van megállapítani nemcsak azt, hogy valamelyik tagállamban a jogállamiság elveinek megsértésére kerül sor, hanem mindenekelőtt azt is, hogy a jogállamiság elveinek megsértése kellően közvetlenül érinti az uniós költségvetéssel való hatékony és eredményes pénzgazdálkodást vagy az Unió pénzügyi érdekeinek védelmét, illetve ennek a kockázata komolyan fennáll."
amaramaistanna
Amennyiben a Fidesz bukik és az új országgyűlés törvényeket alkot a jogállamiság visszaállítására, akkor jönni fog az a 6000 milliárd Ft az EU-tól. Rajtunk múlik.
ómió
Hát, ha ez így lenne, Maki efftárs, akkor nem a tetübolsi fajtádat igyekezne kormányra juttatni! Szóval, már megint hazudsz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.