A külügyminiszter közösségi oldalán közzétett videójában cáfolja, hogy Magyarország akadályozta volna, hogy Oroszországot kitiltsák a SWIFT rendszerből.

Szijjártó cáfol: "Ez hazugság, ilyen nem történt"
Fotó: MTI/Vajda János

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Európai Unió tagállamai állam- és kormányfői a csütörtök esti és péntek éjszakába nyúló rendkívüli csúcstalálkozójukon megállapodtak az Oroszország elleni új szankciócsomagról, amely az ország pénzügyi szektorára, az energia- és a közlekedési ágazatára, a kettős felhasználású termékekre, valamint az exportellenőrzésre és az exportfinanszírozásra, a vízumpolitikára, és további orosz személyek szankcionálására terjed ki.

A politikusok leszögezték: egyetértenek a további korlátozó intézkedések bevezetésében. 

Egyes uniós vezetők úgy vélték, hogy ebben a második uniós szankciós csomagban

szükség lenne leszögezni Oroszország kizárását a SWIFT globális bankközi fizetési rendszerből is, de több tagország – a többi között Németország – ellenezte ezt a lépést.

Szijjártó Péter szombaton kora reggel tette közzé a videót.

Megjelent egy hazugság , most válogathatnék a jelzők között, de csak túl durvák jutnak eszembe, ezért aztán inkább csak maradjunk ennyiben, hogy hazugság

- mondta a videóban.

A külügyminiszter szerint, "talán az Európai Néppárt elnökétől, aki azt állította, hogy néhány európai uniós ország, köztük Magyarország akadályozta meg azt, hogy a SWIFT rendszerből, tehát a banki átutalások rendszeréből történő kitiltása Oroszországnak a szankció része legyen".

Ez hazugság, ilyen nem történt

- szögezte le Szijjártó.

Elmondása szerint

Magyarország nem szólalt fel ebben a kérdésben, semmilyen módon, itt nem volt semmilyen döntési helyzet, tehát ez egy hazugság.

Megdöbbentőnek tartják, hogy egy nagy európai pártcsalád vezetője "még a háború idején is a politikai haszonszerzésre tör, teljes mértékben tekintet nélkül hagyva ezt a mostani válsághelyzetet".

Forrás: Facebook / Szijjártó Péter
Címlapkép: MTI/Vajda János

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Havanagi
Nagy kár,hogy minden hiteleteket elveszítettétek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
a klasszikus központozás!
"Ez hazugság: ilyen nem történt"!! Igen tudjuk most is, itt is hazudsz, azaz letagadod!! =))
Havanagi
Nagy kár,hogy minden hiteleteket elveszítettétek.
Eladott Ország
Pelikán elvtárs: Szijjártó Péterrel az Adrián futottam össze egy yachton. Akkor még nem sejtettem, hogy Ő abban az időpontban a Parlamentben tartózkodott.
www.eszakhirnok.com/wp-content/uploads/2020/08/118007876_347453999602386_3368794652164374463_n.jpg
Klubtag
Ha már itt tartunk: Szijjártó semmivel sem hitelesebb nyilatkozó ez ügyben, mint az Európai Néppárt elnöke...
Jó volna betekinteni a jegyzőkönyvbe, vagy meghallgatni egy megközelítőleg hiteles résztvevőt...
Orbán-Varga Judit-Szijjártó hármas nem a leghitelesebb forrás (külön külön sem)... ők azt szokták mondani, hogy azért értenek minket állandóan félre, mert nem tudnak magyarul, ők meg azért értik félre az ott elhangzottakat, mivel nem értenek "európaiul"...most is ez lehet a helyzet.
Néro
Meg Ukrajna NATO csatlakkozását se . Nem tom' csak kérdem.
Ezt meg az életed árán is megőrzöd ugye Papagáj Pitike.
uploads.disquscdn.com/images/f084e1361673572d5476969171f39496b3badfccdecb9450946937d99ff1af78.jpg
Baker
"Magyarország nem szólalt fel ebben a kérdésben, semmilyen módon, itt nem volt semmilyen döntési helyzet, tehát ez egy hazugság."

De, ha lett volna, megy a vétó! - folytatta a külügyminiszter.
Béla333
Ne hazudj kakadu! (Bár te nem tudsz mást tenni, a hazugság a létedből fakad!)
Tusk nem ezt mondta!
"Péntek délelőtt Twitter-posztolt az Európai Tanács volt elnöke, volt néppárti elnök, Donald Tusk is, aki „Németországot, Olaszországot és Magyarországot” említette a keményebb szankciók blokkolói között és úgy fogalmazott, hogy ezzel ezeknek az országoknak a kormányai „megszégyenítették magukat”."
www.portfolio.hu/gazdasag/20220225/kiderult-magyarorszag-is-a-puhabb-orosz-szankciokat-tamogatta-az-ejjeli-eu-csucson-529075

Mocskos maffiózó, aki még ebben a helyzetben is azzal foglalkozik, hogy Donald Tuskot mocskolja, mert a bosszúálló énje nem tudja elviselni, hogy a Fideszt kibaszták a Néppártból!
ómió
Efftársilag se sikerült ránk hazudni?
dr. prédikátor
CSUKD BE A SZÁDAT TE MOCSKOS GECI!!! AKKOR TALÁN NEM HAZUDSZ!!!
Eladott Ország
Piros volt a paradicsom nem sárga,
csontig nyaltam csuti röfi farába!
hátracsapom sapkámnak az elejit,
ne bökdösse a simli, a tökeit!

Mulatós lesz az új himnusz, amire kötelező lesz felállni. Elképzeltem, ahogy zakatolva mennek majd szavazni a fityeszesek'. Édes Istenem, meddig süllyedhet még ez a szerencsétlen ország. Remélem legközelebb az "Aranyeső Orbánúrra, aranyeső a családjára" című örökbecsű opust fogjuk hallani.
kereső
Javasolom meghallgatni a tegnapi élő BBC intejút Dobrev Klárával.
134.bátor
Te hzudsz megint mocsok,minden portál megîrta,hogy már csak Magyarország nem csatlakozott ehhez!!!
human
Nem vétóztak, csak nem támogadták. Mekkora különbség, ugye.
VESZ-ÉSZ
Mindenki téved és főleg hazudik,egyedül Szijjártó a helikopter.
Béla333
Mocskos hazug vírus szakértő... Másodállásban a maffia külügyminisztere.
Borsodi
Ők nem hazudnak és nem magyarázkodnak,Gyurcsány embere mondta biztos,Beakarják mocskolni hazugságokkal.Ártatlan legalább annyira mint a vakcinák beszerzésében.
www.youtube.com/watch?v=c8Kthoc9HgE
bence
Hát persze , hogy letagadod ! Tudod Petike , te már annyit hazudtál és akkorákat , hogy ha véletlenül igazat mondanál sem hinne neked senki ! Na de ettől nem félek , mert a te és a gazdád száját , igaz szó még SOHA ! nem hagyta el !
Németh István
A Szíjjártó élete legnagyobb és egyértelműen leghülyébb nyilatkozatát tette - ha tette - amikor kijelentette, hogy Magyarország is támogatja Ukrajna Eu-ba való belépését! Ezzel az önmaga erőfeszítéseit szarja le, de beleszarik a saját jellemébe is!
Lehetünk Eu tagok, de moslék árulói a Kárpátaljai, de/ÉS egyébként egyetlen egy nemzetiségnek sem! Ha így áll a helyzet a kormány megnézheti magát!
Pipás
@Németh István: Rosszat álmodtál?
Németh István
@Pipás: NEM álmodtam, hanem mint általában, a régmúlt kisgazda időszakom óta is gondol-koztam és gondolkozom! Sajnos sokan, a hangzatos szimbólumként harsogó dumákat fújják és fingjuk nincs a kijelentések következményeinek!
teuton
Petya, meselhetsz barmit, a birkak ugyis elhiszik, de bizonyitek van ra, hogy Magyarorszag ellenezte a SWIFT-kizarast! Erre tucatnyi diplomata/kepviselö a tanu!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.