A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) felháborítónak tartja és mélységesen elítéli az anyaországi ellenzéki pártoknak az ukrajnai háború kapcsán folytatott kampányát, melynek kereszttüzébe a kárpátaljai magyarok kerültek – fogalmaz kedden közzétett nyilatkozatában a szövetség elnöksége.

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség szerint felháborító a magyar ellenzék tevékenysége
A háború miatt Ukrajnából menekülő emberek a záhonyi vasútállomáson 2022. március 1-jén. MTI/Balázs Attila

"Sajnálatosnak tartjuk, hogy egyes ellenzéki pártok, kérésünk ellenére, kampánytémaként használják az amúgy is nehéz helyzetben lévő kárpátaljai magyarságot, s az anyaországi és a határon túli magyarok közötti ellentétek szításával kívánnak szavazatokat gyűjteni a közelgő parlamenti választásokon"

- olvasható a KMKSZ nyilatkozatában.

A szervezet elnöksége rámutat, hogy a kárpátaljai magyarság a sok évtizedes elszakítottsága ellenére mindig is a magyar nemzet része, "s örömmel fogadtuk a magyar kormány nemzetegyesítési programját". A KMKSZ úgy véli, hogy "a jelenlegi helyzetben a legbölcsebb dolog, ha a határon túli magyar szervezetek és politikusok minősítgetése helyett a magyarországi közszereplők a segítségnyújtásra koncentrálnak".

A KMKSZ ismételten arra kéri a magyarországi pártokat, illetve politikai szereplőket, hogy "a kárpátaljai magyarságot ne kezeljék kampánytémaként, s megnyilvánulásaikban legyenek tekintettel az itt élők nehéz helyzetére" – zárul az elnökség nyilatkozata.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
no more
Nyílt levélben fordult a kárpátajai magyarokhoz az ismert ukrán költő, hogy lobbizzanak az Orbán-kormánynál a fegyverszállítások ügyében

„Magyarország betiltotta a halált okozó fegyverek átszállítását Ukrajna részére saját területen keresztül. Szerintem ez nem csupán csak egy barátságtalan gesztus, hanem egy aljas, gyáva és egyben szégyenletes tett miközben az egész világ segítséget nyújt számunkra. Főleg attól a néptől melynek fővárosát 1956-ban orosz tankok rombolták”

444.hu/2022/03/01/nyilt-levelben-fordult-a-karpatajai-magyarokhoz-az-ismert-ukran-kolto-hogy-lobbizzanak-az-orban-kormanynal-a-fegyverszallitasok-ugyeben?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=nyilt-levelben-fordult-a-karpatajai-magyarokhoz-az-ismert-ukran-kolto-hogy-lobbizzanak-az-orban-kormanynal-a-fegyverszallitasok-ugyeben
RonaGyuri
ócska pribékek a honfitársaitokkal foglalkozzatok be Orbán seggével! =))
vacsi
@no more: "aljas, gyáva és egyben szégyenletes tett miközben az egész világ segítséget nyújt számunkra"
Akkor elégedjenek meg ennyivel!
Lendkerék
@vacsi: azért, barátom, mert nagyon átlátszó vagy, vagy nem gondolkodsz. Az ellenzék semmi olyat nem mondott. Azt mondta, hogy azt kell tenni, amit az EU és a NATO. Márpedig az ezekbe tartozó szövetségesek (az Ukrajnával határosak is) átengedik területükön a szállítmányokat, és nem küldenek katonákat. A ti fejeteket az idióta fidesz-propagandisták táplálják a szánalmas kitalálmányaikkal. És addig sem jutok el a gondolkodással, hogy ez az intézkedés pont az ellenkezője annak, amit ezek a farizeusok évekkel korábban hasonló helyzetben megtették (fegyverek átengedese az ország területén). Még azt simán benyaljátok, amikor naponta változtatják a választóiknak szóló üzeneteiket Ukrajna és "Brüsszel" témában. Megszavazzák (utólag, miután a többi szövetséges ország már megtette) a szankciókat, de másnap (ma) már Szijjártó ordibálja, hogy a Sberbank "a brüsszeli szankciós politika első áldozata", milyen kár érte. Olyan szánalmas, ugyanakkor felháborító, és a szövetségeseink számára is visszataszító ez a kiszámíthatatlan magatartás, hogy nincs rá szó. Ti meg, mint az újszülött kismacska, vakon vártok a következő szopatásra.
ómió
Kedves kárpátaljai magyarok! Próbáljátok magatokat migráncsnak álcázni! "Befutók" lehettek "efftársi körökben"!
vacsi
Azt írod: " A ti fejeteket az idióta fidesz-propagandisták táplálják a szánalmas kitalálmányaikkal"
Akkor tájékoztatlak, hogy az én fejemet gyerekkoromban a nagyszüleim táplálták, akik 2 világháború tapasztalatával a hátuk mögött jóval többet tudtak, mint Te!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.