Az ellenzéki összefogás jelöltje több mindenre kitért március tizenötödikei beszédében.

Márki-Zay Pétert nem törik le a közvélemény-kutatási eredmények

Fotó: Facebook

Márki-Zay arról beszélt, hogy jó volt magyarnak lenni bárhol a világban, büszkék lehettünk rá, mert a történelem jó oldalán álltunk, de ma, 33 évvel a rendszerváltás után már nem egy nép vagyunk a világ számára, nem emberek milliói, hanem egyetlen arc.

Egy ember kisajátított minket 12 éve, elhomályosítva mindent, amit generációk építettek

– mondta.

Az ellenzéki jelöltet nem törik le a közvélemény-kutatási eredmények, ezt azzal indokolta, hogy még sosem hozták ki győztesnek a kutatások, pedig választást sem veszített még el. Márki-Zay Péter azt kérte, a 3 hét alatt mindenki győzzön meg 3 embert, hogy váltsák le a kormányt, és akkor kétharmaddal nyer az ellenzék.

Szerinte Orbán Viktor az aktuális politikai érdekei mentén rombolja a nemzetközi megítélésünket, de itthon is rettenetes bűnöket követett el, éket verve a társadalom tagjai közé, megmérgezve a nép és nemzet szavainkat. Márki-Zay szerint elfogadhatatlan, hogy kettéosztották az országot, és hogy a játéknak még a szabályait is az egyik fél írta és fogadta el, mégis minden magyar kénytelen játszani.

Márki-Zay Péter azt mondta, 22 éven át egyszerű adófizető volt és „keresztény 7 gyermekes édesapa”, meg sem fordult a fejében 4 éve, amikor csak magánbeszélgetésekben panaszkodott a kormányra, hogy most itt fog állni, és egy fél ország tőle vár reményt és megváltást. Márki-Zay azt mondta, fél ország tőle félti a nyugdíját, a pénzét, a gyerekeit egy idegen ország idegen háborújában, és naponta kap gyűlölködő üzeneteket olyanoktól, akiket sosem bántott és sosem fog bántani.

„Uniós segítség nélkül az utóbbi évtizedben sem hasznos, sem haszontalan beruházás nem készült el”

– mondta. Szerinte akik elhagyták az országot és nyugatra mentek, nem keletre, a kormányváltás után sokan haza fognak térni, hogy itt neveljék magyarnak a gyerekeiket.

A beszéd további részleteit a 444.hu oldalán olvashatja. 

Forrás: 444.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kormanyos63
@koszpeko: Szívesen, de egyébként tényleg nagy fegyvertény volt MZP-től, hogy 2018-ban, és 2019-ben is legyőzte Lézer Jani bábját, Hegedűs Zoltánt, egy 30-év óta fideszes fellegvárban!
Akkor nagyon szorítottam MZP-nek, ezt nem is tagadom, és örültem amikor gyözött!
magyar1
@kormanyos63: Orbán alkalmas, nagyon sokat tanult emberségből is, az elején neki is igen nagy volt az arca, mi az hogy ennyi rokkant van pld? De most az ő korosztálya van rokkantsági fokon, meg különben is úgy is az van amit a milliárdosok megengednek egy kormánynak a milliárdjaik megtartása és növelése érdekében. Ezért utálom a kapitalizmust. A demokrácia szó szitok ebben a fajtában.
mzp is kinevelné a maga milliárdos rétegét, hogy hatalmon tartsák.
ómió
Szóval, a zakkantak elszántságával nyomul tovább! Igazán efftársi!
terlasz
@Virág Árpád: Ez a link talán működik. Szóval, itt sincsenek kevesen. Igaz, a fidesznél a lopott gazdagságból könnyebb összeterelni a biodíszletet. ibb.co/K2GsKhf
terlasz
@durbincs: "Maky messias" Nekem nem a messiásom, sőt! A bukás vagy győzelem kérdése némileg összetettebb szcenárió.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.