Az orosz invázióval Putyin érvényt szerez Oroszország biztonságpolitikai követeléseinek, a törekvés a világbékét szolgálja a párt közleménye szerint.

A hvg.hu cikke szerint az oltásszkeptikus és a világjárvánnyal is hadilábon álló testépítő-gyógyszerész Gődény Györgyhöz ezer szálon köthető Normális Élet Pártja (NÉP) az MTI Országos Sajtószolgálaton keresztül adott ki közleményt, melyben elég érdekes dolgokat írnak a 20 napja tomboló orosz-ukrán háborúról. 

A Gődényhez köthető Normális Élet Pártja szerint Oroszország nem agresszor, hanem áldozat a háborúban

Vlagyimir Putyin és Szergej Sojgu védelmi miniszter egy 2013-as hadgyakorlaton

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Kremlin.ru

"A NÉP támogatja az Ukrajna elleni inváziót, mellyel Oroszország érvényt szerez biztonságpolitikai törekvéseinek, mert e törekvés a világbékét szolgálja, és elutasítja a "megsegítésre szolgáló" ukrán fegyverszállításokat, mert ez az orosz pacifikálást akár hosszú távon is ellehetetlenítheti, ami pedig akár egész Európát destabilizálhatja"

- írja a párt a közleményében, és szerintük az orosz invázió oka (ők az intervenció szót használják) az, hogy a nyugati államok korábban elutasították azt az orosz követelést, miszerint Ukrajna és Grúzia semleges állam legyen, vagyis a NÉP szerint a nyugati államok tehetők felelőssé a mostani "gyilkos háború" kirobbanásáért. 

"Érthetetlen, hogy a nyugati vezetők miért ragaszkodnak továbbra is Ukrajna lehetséges NATO tagságához, ha ez pusztító hatású lehet nem csak az ukrán népre, de egyben Európára is. Megmagyarázhatatlan, hogy a nyugati demokráciák miért nem tisztelik az orosz népet, miért nem tartják szem előtt, hogy a világbéke előfeltétele a viszonylagos erőegyensúly, mely Oroszország számára a legfontosabb szempont?"

- értetlenkedik a párt a közleményében, és kijelentik, hogy 

Oroszország ebben a konfliktusban valójában nem agresszor, hanem áldozat, és Ukrajna nem egy megsegítendő állam, hanem egy destabilizált állam, amit eszközként használnak Oroszország ellen – de ami egyben Ukrajna pusztulásával jár.

A párt azt követeli, hogy a nyugati államok egyoldalúan nyilvánítsák ki Ukrajna semlegességét, álljanak ki a béke mellett, és tegyenek le arról, hogy Ukrajna NATO-tag legyen, mert szerintük ez utóbbi jelenleg a legnagyobb fenyegetés Európára nézve.

Forrás: hvg.hu, MTI OS

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Virológus és politológus. Rég börtönben lenne a helye.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
Putyint megvezették..önteltsége miatt nem vette észre a hízelgők hozzánemértését...

Ezt beszopta...olyan szépen hangzott: ...hármat alszunk elnök úr, és miénk Ukrajna..

Kína csendben vár...
ómió
Inkább az a fél, amelyik nem kívánna áldozat lenni!
Aki Én
@ómió: Szerinted ha tartok tőled, ezért betörök hozzád és felnégyellek, én vagyok az áldozat, buta balfasz?
Nessy
Ez a hapsi nem tudom volt e valaha normális! Most biztos, hogy nem az! Tehát ha valaki ül a seggén a fotelban, távol a harcoktól, és kiadja a parancsot egy másik ország porig rombolására, akkor az az áldozat! Normális???
ómió
@Aki Én: Az áldozat kilétét, bolsiék elmebetege, az amcsi efftársaidtól kérdezd meg! Annak érezték-e magukat, amikor Grenadától kezdve Irakig, Szíriáig mindenhova betörtek "felnégyelni"! Azután meg attól érdeklődj, akit próbálnak bekeríteni! Majd a kettőt hasonlítsd össze! Már, ha képes vagy rá!
Pálffy
Ennek a gödénynek elment az esze - nyilván annyi iszik. Jobb esetben Orbán falovacskájának próbál megfelelni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.