A Migration Aid arra figyelmeztet, hogy egyesek nem csak a háborús menekültek pénzére utazhatnak.

Szerv- és emberkereskedők is lehetnek a magyar-ukrán határon, a menekültekre utaznakFotó: MTI/AP/Czarek Sokolowski

A Migration Aid szóvivője, Horváth Viktória, az ATV műsorában beszélt a segélyszervezetek nehézségeiről és a háborús menekültek helyzetéről. A befogadás és ellátás nagy részét még mindig a civil szervezetek és a helyi önkormányzatok végzik – szemlézi a beszélgetést az szeretlekmagyarorszag.hu

A menekültek hullámszerűen érkeznek Magyarországra. A szóvivő szerint beigazolódhatnak a kormány számításai, és akár 900 ezer menekült befogadása is valószínű. Fontos kiemelni, hogy a menekültek 80 százaléka tovább is utazik, nem maradnak hazánkban.

Horváth Viktória felhívta a figyelmet a menekültek kiszolgáltatottságára:

Azt nem engedhetjük meg, hogy egy idegen autóba beültetünk embereket. Nekünk erre nincsen felhatalmazásunk és nem is szeretnénk, mert jelen vannak szervkereskedők, emberkereskedők a határon. Úgyhogy erre nagyon oda kell figyelnünk.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság közleménye alapján péntek délig összesen 3610 fő menedékes elismerés iránti kérelmet regisztráltak a háború kitörése óta.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu
Fotó: MTI/AP/Czarek Sokolowski

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Nem kő aggódni majd visszamegy a Nagy Utcai Harcos és leveri őket. Ő megment mindent és mindenkit még a repkedő drónokat is hisz annyira békeszerető hogy azokat se bántja. Na ugye.
Néro
Nem kő aggódni majd visszamegy a Nagy Utcai Harcos és leveri őket. Ő megment mindent és mindenkit még a repkedő drónokat is hisz annyira békeszerető hogy azokat se bántja. Na ugye.
driv3r
Fokozott katonai, rendőri és polgárőri jelenlétet, és ha elkapják őket a normál büntetési tétel négyszeresét kapják feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül !!!
human
Orbán rendőrségének kellene rendet tartani a határ menti településeken és megelőzni az emberkereskedelmet. A kormánynak kellene megszerveznie, hogy a menekültek ukránul írásban kapjanak tájékoztatást nem csak az ellátási és szállítási lehetőségekről, de veszélyekről is.
Ez a kormány dolga lenne és nem civil szervezeteké, akiket korábban külföldi ügynökként akartak megbélyegezni pont ezért a munkáért.
Csizmás Kond
Na és tessenek mondani azok a szervkereskedők hol művelik az operációkat és kinek adnák el a belsőségeket ?
CsipkeRózsa
Micsoda szemét emberek vannak, egy háborúból is csak az aljas hasznukat látják!!!
Lepényleső
@CsipkeRózsa: ...ahogy látták hasznukat a pandémia alatt is tekintet nélkül emberek halálára,
ám láthatóak ők nap mint nap,- elég ha az ember belelapoz saját lapjaikba?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.