Kiszelly Zoltán, a Századvég elemzője szerint ha a baloldal nyer a választáson, háborúba sodorja az országot.

Egy baloldali kormány a választás után belesodorná Magyarországot a háborúba – mondta Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Kormánypárti elemző: "Amikor Zelenszkij Budapestet vagy Orbán Viktort mond, mindig Berlint kell érteni alatta"

Kiszelly Zoltán, a Politikai Elemzések Központjának igazgatója a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány A válságok kora – Az Európa Projekt kutatás eredményei 2021-ben című konferenciáján a Várkert Bazárban 2022. január 17-én.

Fotó, címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter keddi videónyilatkozatában arról beszélt, hogy ha az országgyűlési választáson a baloldal nyerne, azonnal megszavaznák a földgáz- és kőolajszállításra vonatkozó szankciókat és azonnal megkezdenék a fegyverszállításokat.

Kiszelly Zoltán erre reagálva azt mondta: amikor Zelenszkij ukrán elnök videónyilatkozataiban Magyarországhoz szól, valójában Németországhoz és Franciaországhoz intézi a szavait, hiszen ezek az országok is ódzkodnak attól, hogy leállítsák a gázimportot Oroszországból.

"Amikor Zelenszkij Budapestet mond vagy Orbán Viktort mond, mindig Berlint kell érteni alatta, csak annyira nem bátor, hogy a németeket szólítsa fel közvetlenül" – fogalmazott az elemző.

Hozzátette, ha teljesülnének Zelenszkij elnök követelései – amelyeket feltehetően Márki-Zay Péter is támogat –, akkor nem lenne olaj és földgáz.

Hangsúlyozta, hogy a Fidesz-kormány az unió és a NATO többségi álláspontját képviseli, vagyis, hogy a szövetségnek ki kell maradnia ebből a háborúból, míg a lengyel álláspont a kisebbségi álláspont.

"Zelenszkijék feltehetően arról is tárgyalnak a magyar baloldallal, hogy ha baloldali kormány alakul, akkor a NATO-n és az Európai Unión belül jelenleg a kisebbségi – Lengyelország és a balti államok által támogatott – állásponthoz csatlakozzon Magyarország" – vélekedett Kiszelly Zoltán.

Forrás: mti.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Tetszik, hogy mennyire izzadságszagúan elemeznek, ami inkább a jóslás kategóriájába tartozik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Logogrif
Ez a fityi-fütyi vagy bolond vagy egy jólfizetett "champ..."
csagyi
Amikor a buggyantakról beszélünk akkor úgy általában a zolcsiról diskurálunk.
telegdilaci
@sgl:Te Kiszeli te sem leszel már ettől hülyébb mint most vagy nem mindenki idióta az Országban hogy elhiggye a hazugságokat,hogy mekkora bajba lesz Magyarország,ha nem ti nyertek,annyi előnye lesz ha eltakarodtok hogy befejeződik az Ország kirablása! az meg egy óriási Baromság hogy a Baloldal háborúba sodorná Magyarországot,ez egy aljas Demagóg hazugság az Emberek megfélemlítése,riogatása hogy csak egyedül a Fidesz védheti meg az Országot épp eszű Ember nem akar háborút,ki akar maradni belőlle ez csak a Ti csökönyös Húgy agyatok szüleménye,te is egy végtermék vagy az összes hozzád hasonló,az adófizetők pénzéből élősködők! nyilván hogy féltitek a jóléteteket,ezért segítetek be az ellenzék lejáratásába!
telegdilaci
@Shikari:Ezt Orbán sulykolta az agyadba? hogy ezt kell szajkózni éjjel nappal!
Giovanni Alba
@Horizont: ma, 12:17
Választ és indokot ne várj, Sikari Edina roppantul elfoglalt, rengeteg gondja, baja van a műkörmös akadémiájával.
Lepényleső
...s ha ő beszél,nekünk tudnunk kell,hogy ő akkor mindig hazudik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.